XXXXX

Seçim bayramı


Silivri hareketli bir Ramazan ayı ve bayramını geride bıraktı. Siyaset bayramda da mola vermedi doludizgin devam etti. Tabi bayramın ruhuna uygun etkinliklerle siyasiler dur durak bilmeden halkın içine karıştı. Siyasiler derken, daha ziyade CHP ve AK Parti'yi, yani iktidar iddiası olanların bu yoğunluğu yaşadığı ve yaşattığını belirtmekte yarar var. Siyasetçinin hele ki hali hazırda aktif politikasını sürdüren isimlerin her ortamda bu anlamda görülüp, değerlendirildiği iddiamı sürdürüyorum. Bu görüşün muhalifleri de olabilir ama gerçeklere bağlı kalarak, değerlendirme ve yorum yapmamızda yarar var. Olması gerekenler ve gerçekte olanlar arasındaki farkındalığı yitirmemeli.
Siyasilerin yoğunluğu tabi ki yaklaşan seçimlerle alakalı. Yoksa bir yıl önce kim Hüseyin Turan'ı, Ahmet Yağcıoğlu'nu köy ziyaretlerinde görebilirdi. Neyse ayrıntılara takılıp, genel görüntüyü, anlama ıskalamayalım.
Karakaş ne diyordu? "Bizim partide aday adayların önü açılıyor. CHP'de ise önlerine engeller konuyor…" Eğri oturup doğru konuşalım… Karakaş'ın elinde olsa tüm rakiplerini engelleyeceğini, partisindeki adaylık yarışını göğüslemek isteyeceğine inanmayan yoktur. Bu kadar emeğin ifade ettiği başka bir hedef ve istek yoktur. Ne demişti büyük hocası Merhum Erbakan, "İktidara giden her yol mubahtır"… İşte bu yüzden başkalarını eleştirirken daha dikkatli olmak gerekir.
Ne Işıklar ne de Karakaş'tan 'yapması beklenenler' arasında rakiplerinin önünü açmak yok… Onlar önümüzdeki süreçte eğer partileri karar verirse zaten birbirlerini hırpalamak için ellerinden geleni yapacaklar da neyi, nasıl, hangi gerekçeyle kullanmaları gerektiği meselesine dikkat etmekte yarar var. Neden mi? Kamuoyu nezdinde inandırıcılık ve güven kazanmak için.
***
Bayram demişken… Selami Değirmenci ile birlikte aday adaylığı basın toplantısı ve bayramlaşmak için CHP'ye gelen isimler arasında bir süre önce AK Parti rozeti takan isimlerin olduğu rahatsızlık uyandırmış. AB'den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın bir kaç ay önce rozet taktiği bu isimlerin parti merkezinde boy göstermelerine CHP'lilerden anlayış beklemek haksızlık olur… Siyasi liderlerin, önderlerin çevresindeki insanların etkisini görmezden gelemeyiz. Referanslarının, destek gördükleri çevreler onların yaptıkları ve yapacakları hakkında ipuçları olarak değerlendirilir. Siyasetin sermayesi insandır. Buna şüphe yok ama o insanların durdukları yerin anlamını bilmekte yarar var. AK Parti açısından da ciddi sıkıntı bu… Bakana bir kaç ay önce rozet taktırdıkları bir kişinin rakip partide, belediye başkan aday adayıyla bu kadar samimi böy göstermesi ne kadar etik… İki gün sonra başka partide boy gösterecek bir kişiye rozet takmak bir kazanım mı, üzerinde düşünülüp ders çıkartılması gereken sıkıntılı bir durum mu?

DOMATES FESTİVALİ İÇİN KILIÇDAROĞLU HAZIRLIĞI
31 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleştirilecek Değirmenköy Domates Festivaline CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesi ile ilgili hazırlıklar var. Işıklar'ın ayrıca festivali tarım fuarına dönüştürme gibi bir fikri olduğunu da öğrendim. Tarım fuarı mevzusu da önemli kuşkusuz ama Işıklar kadar kamuoyu da CHP Genel Başkanını Silivri'de ağırlama merakı ve beklentisi içinde.

KARPUZ FESTİVALİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLASIN
Bölgemizin en iyi karpuz üreticisini belirlemek için bu yıl ikincisi düzenlenecek Karpuz Festivali 24 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleştirilecek. Kadıköy dışındaki üreticiler bu yıl özel davet beklemesin belediyeden etkinlik ile ilgili ihtiyaç duydukları bilgiyi alsınlar. Muhtarlar da bilgilendirme konusunda yardımcı olabilir. Geçen yıl Kadıköy dışındaki çiftçiler katılamadıkları için biraz burukluk yaşamıştı bu sene telafisi düşünülmüştür kuşkusuz ama ben de hatırlatmış olayım. Bu arada festivalde Sinan Özen sahne alacak. İyi haftalar...

YORUM YAP