Adil Sirkecioğlu

Saygıda Kusur Göstermeyen Kardeş


Bu konuda oy hakkı olanların sınırlı sayısına rağmen, gösterilen hassasiyete teşekkür ediyorum.
Sonuçların dönüş yolunda göle atılacağı esprileriyle birlikte, çok güzel mesajlar verildiğine inanıyorum. Aynı güne denk gelen yazımda ileri sürdüğüm iddiaların altına imza atılması, beni çok mutlu etti. 82 oy kullanan, tabanın sesine kulak vermenin onurunu duydu. Anlatmaya çalıştıkları anlaşılmasa bile görevlerini yapmanın huzurunu yaşayacaklar.
Silivri Ak Parti’de ilk defa geçmişteki siyasi çizgisi gözetilmeden; bu benden, bu benden değil ayırımını yapılmadan bir duruş sergilendi. Ak Partililer, Ak Partili olma yolunda aldıkları mesafeyle tersini düşünen ve arzulayanlara iyi bir ders verdiler. Bu dik duruş Silivri’de Ak Parti’nin toparlanmasında en önemli belirleyici olacaktır. Oy hakkı olanlar hiçbir tesir altında kalmadan veya tesir altında bırakılmanın tepkisiyle görevlerini layıkıyla yaptılar. Hepsini kutluyorum. Sıra geldi adaylık için ismi geçenlerin fedakârlığına. Kendimden daha çok partimi düşünüyorum diyebilmenin en güzel fırsatı önlerine geldi. Vicdanlarının ve tabanın sesini duyabilirlerse bekleneni yapabileceklerdir.
Planlanan dört seçenekten oluşan bir oylamaydı. Gün içindeki gelişmeler, ismin oy kullanan tarafından yazılmasının mantıklı olacağına döndürdü. Emrivakilerle netice almayı düşünenlerin hoşuna gitmese de kabullenmek zorunda kaldılar. Bu mecburiyeti bazı hususların sağlıklı düşünülmesine vesile olacaksa, hayırlı bir başlangıç sayabiliriz. Tüm makamların aynı isimde toplanmasının iticiliğini hatta tiksindiriciliğini uzun uzun anlatmama gerek yok sanırım.
Aynı gün içinde, hiçbir ön hazırlığım olmadığı halde talebime olumlu yaklaşıp arayanlara, mesajla başarılar dileyen Kaynarca ve Karakaş'a, bütün Ak Parti sevenlerine teşekkür ediyorum. Karakaş'ın siyaset bilgeliği bir kere daha ispatlandı. Beni dinlemek tahammülünü gösterdiği telefon konuşmamızı gerekli gördüğü yerlerde kendi açıklayacaktır. Bence hiçbir mahsuru yok. Gösterdiği anlayış, tespit ve fedakârlıktan dolayı tekrar kutluyor, (Karakaş'a ne çok teşekkür ediyorsun dense de) teşekkür ediyorum. İyi ki varsın, iyi ki Ak Parti’desin Karakaş. Ak Parti’ye gelmen ve tekrar meclis üyesi olman için yalvarmalarımı boşa çıkarmadın. Beni hiç mahcup etmedin…
Gelişmeler karşısında ilgisiz ve lakayt tutumunu sürdürmeye devam eden Gezici sığ sularda dolaşmaya devam ediyor. Görevde mi, istifa mı etti, görevden alındı mı belirsizliği sürerken; yeni oluşum için oy kullanıp kullanmadığı bile gözlerden kaçmış durumda. Şayet oy kullandıysa kimin ismini yazdığını merak ettiğim tek kişi! Bütün olaylara yanında oturanın gözüyle, Kale Park’tan bakmaya devam ediyor.  
Bu güne kadar abi - kardeş ilişkisini başarıyla sürdürdüğümüz Turan, yazılarım ve teamül yoklaması sonrasında beni silmiş. Tüm bağlarımı kopardım mesajını veriyor. Keyfi bilir. Biraz düşünse böyle bir kararın kendine daha fazla zarar vereceğini görecektir. Abisinden uzaklaşan birinin ne kadar saygınlığı kalacaktır? Şimdiye kadar ikaz ve ihtar mahiyetinde çok daha ağır yazılarım ve sözlerim olmuştur. O zamanlar alınganlık göstermeyenin, yollar kesiştiği anda tepki vermesi kardeşliğin ölçütü bakımından ibret verici.
Biraz sağduyulu olunabilse, kendi açıklamalarından yola çıkılarak; kendini ve partisini kötüleyen satırlardan oluşan SUS'un yazısıyla, benimkini karşılaştırsa kimin daha zararlı olduğunu görecektir. Yalanlamak için geç kalındı. Teamül yoklamasında oy kullananlar çoktan kararını verdi. Sıra geldi yetkililere. Onlar bahsi geçen yazıların Başbakan tarafından da okunacağını düşünerek karar verecekler. Gelişmeleri ve yazılanları kendi gözüyle değerlendirmek yerine, Erdoğan gözüyle bakabilmenin sayısız yararı var. Tavsiyem odur, yapabilirse doğruyu bulacaktır. Silivri’de gelebileceği en üst yerlere getirmekte sakınca görmediğimiz kardeşimize, bu gün düşen fedakârlıktır. Bütün koltuklar benim olsun hırsı hiç yakışmıyor. Tam tersi küçük düşürüyor. Her şeye rağmen ileride mahcubiyet duymayacağımız, partimizi çok daha başka yerlerde temsil edecek bir Turan'a ihtiyaç var. Kendini topla H. Turan. Seninle gurur duymak istiyoruz.
Saygıda kusur göstermeyen kardeş rolünden sıkıldıysan söyleyecek sözüm yok. Kendi düşen ağlamaz atasözü benim için olduğu kadar, senin için de geçerli. Bundan sonra sergileyeceğin tavır ve atacağın adımlar geçmişteki davranışlarını da sorgulatacaktır. Gerçek miydi, sahte miydi sen karar ver.
Öz kardeşim Fazıl, sevdiklerine biz üç kardeşiz diye takılır. En ünlü tekerlemesi; Adil, Fazıl, İsmet. İsmet sorar: "Fazıl Abi mirastan bana pay var mı?" Cevap. Tabi İsmetçiğim üçün biri senin. İsmet gülsün mü, ağlasın mı? Şaşırır kalır. Şimdi ben soruyorum. Turan biz kaç kardeşiz? Haramzade gibi yiyip bitirdiğin, kıymetini bilmediğin koltuklardan bize pay var mı? Cevabını sen seçeceksin. Şimdilik Fazıl gibi düşünüyorsun.
Koltuksuz kalın; saygısız, kardeşsiz kalmayın.

YORUM YAP