XXXXX

Ak Gündem


 Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı hedef alan açıklamalar ve muhalefet gündemine Selami Değirmenci gibi bir ortak çıkınca zaten zar zor yakalanan etkinlik orta yerinden ikiye bölündü.

AKP'nin mühim şahsiyetleri her ne kadar 'ilçe başkanımız var' oyununu oynasa da bununla birlikte ilçe yönetiminin de yalan olduğu muhalefetin en bariz kaybı olarak gündemdeki yerini çoktan aldı.

Metin Karakaş'ın perde arkasında duran isimden aldığı destekle tek başına iktidara karşı savaşı özellikle geçmiş konu ve olaylarda sırtlaması zordu ama kabul etmek gerekir ki her şeye rağmen iyi dayandı.

Falsolar vermedi mi? Verdi. Ama hezimetle çıkılan bir savaşın ardından çok da iyi sayılabilecek bir mücadele verdi Karakaş. E, daha iyisini yapabilen babayiğit varsa çıksın meydana!

AKP, Öztekler mevzusunda oyunu mağlup olarak sürdürüyordu ki, kalelerini Özcan Işıklar'dan korurken, Selami Değirmenci'den sapasağlam bir gol geldi.

Ama AKP, Değirmenci'nin yeni konumuna alışamadığını bu fireyle gösterdi. Durumun vahametini algılaması görünene göre daha da uzun zaman alacak.
Neden böyle düşündüğüme gelince?
Hüseyin Turan'ın Belediye Başkanlığı'nın ilk döneminde etkili bir ilçe başkanı vardı Tülay Kaynarca. İkilinin görevde bulunduğu sürece ve Kaynarca'nın ayrılmasının ardından da uzunca bir süre Belediyeyi gerçekte kimin yönettiği, Hüseyin Turan'ın yerine karar veren merciinin ilçe başkanı olduğuna ilişkin değerlendirmeleri henüz unutmuş olamazsınız. Kaynarca'nın ardından Turan'ın karşılaştırıldığı, karşı karşıya getirildiği isim Metin Karakaş oldu.
Düne kadar Özcan Işıklar'ın yetkileri konusundan sorgulandığı isim Abdullah Yıldırım'dı. Bugün Selami Değirmenci üzerinden bu konu besleniyor.
Kim tarafından?
AKP namı diğer muhalefet!
Var mı değişen bir şey?!
Yok!

Selami Değirmenci'nin bugün tek hedefi öncelikle Özcan Işıklar'ın ardından partisinin gözüne girmek. Ve bunu da hiç kimse için değil şahsi siyasi istikbali için yapmalı, yapar. Işıklar'ın önüne geçmek gibi küçük işlerle uğraşmasına gerek yok, çünkü iyi bilir bunun en başta kendisine zarar vereceğini.

CHP'nin bazı meclis üyeleri üzerinden öne sürülen "Değirmenci'nin ön plana çıkma" rahatsızlığı hakkında söylentiler doğrudur. Gerçekten bu durumu böyle yorumlayıp rahatsız olanlar da varsa, o zaman yapmaları gerekeni yerine getirmedikleri ortada.
Değirmenci'ye gerek kalmadan, Işıklar'ın duruşu ve kararlarını savunacaklar çok önceden ki kamuoyunun yeni beyanatlar ve kanallardan açıklamalara ihtiyaç duymasın.

Değirmenci ile Işıklar'ın uyumlu tutumundan maraz çıkartmak CHP cephesinde bulunanlar için boş uğraşken, AKP'liler için tek çıkış yolu olabilir. Bu durumda yadırganacak bir şey yok. Ama İlçe Başkanının, Belediye başkanına sahip çıkmasından rahatsızlık duyanlar bu durumda biraz daha fazla dikkat gerektirdiğini ortaya koymuş durumdalar.

YORUM YAP