Sevginar Sali

Sarıgül fırtınasından sonra Kılıçdaroğlu kasırgası


Yerel seçimlerin, genel seçim havasında geçeceği söylemi son günlerde yaşadıklarımızı net olarak açıklayabilir sanıyorum. Sarıgül gidiyor, Kılıçdaroğlu geliyor… Topbaş geldi, dün de Silivri’de olacaktı, ikinci ziyareti ileri bir tarihe ertelendi. CHP’nin Silivri’deki son programını gördükten sonra işi gücü bırakıp AK Parti’nin İBB Başkan Adayını karşılamayı programlaması gerektiği gibi bir durum çıktı ortaya. Topbaş’ın Uğur Mumcu Meydanı’ndaki programına katılımın azlığı halen daha konuşulurken, Atatürk Meydanı’nı CHP’den aşağı kalır tarafı olmadan doldurmaları farz oldu bir bakıma. Yani CHP ile ise yarışları, yani iktidarla! Kendi kafalarına göre takılıyorlarsa kasmalarının alemi yok!
Alanı gören burada ikamet eden veya başka ilçelerden gelen, hatta siyasetle seçmenlik dışında ilişkisi olmayanlar CHP açısından Silivri’de bir sorun olmadığı yorumunu çok kolay yaptı. Siyasetle ilişiği daha yoğun olanlar seçim sonucu konusunda bu kadar kesin konuşmak için zamanın erken olduğu ile ilgili kıstası göz ardı etmez.
Silivri’yi değil ama Türkiye siyasetini bilenler de tedbirli konuşur…
Genel Başkanı konuşurken Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bir sağına döndü bir soluna… Kalabalığı şaşkınlıkla izleyişi gözümün önünden gitmiyor. Ara ara tek başına bir mücadelenin içinde yoğurulduğunu düşünmüşlüğü az değildir son beş sene içerisinde. Tüm baskılar ve mücadeleye nasıl dayandığının yanıtını meydanda bulunca aklına iyice kazımak istedi muhtemelen.
Işıklar ya Allah’ın çok sevdiği bir kulu ya da kısa bir süre içinde canını çok sıkacak meseleler gündemine yerleşecek. İşlerin bu kadar iyi gitmesini hayra alamet sayamıyorum bu hayatta. Bir insan ne kadar şanslı olabilir ki!? Işıklar örneğinde büyük ölçüde fırsatlarını kendi yaratıp, değerlendirdiğine inanıyorum inanmasına da, ‘kötü’ denilen şey bile insanın lehine bu denli döner mi ya?! Dönmesi için nasıl bir şans olması gerekir ki bir insanda…
Gözümüz olmadığından nazarımız değmez ama yine de Maşallah diyelim…
***
Şu son günlerde en çok konuştuğumuz mesele Özcan Işıklar veya Metin Karakaş’ın Silivri’ye ne yaptığıdır. Bence madalyona bir de diğer tarafından bakalım; Silivri onlara ne yaptı!?
Işıklar’ı iyi bir belediye başkanı olmaya zorladı, siyaset ezberini bozup mevcut koşullar ve insanlara göre yeniden formatladı.
Başarılı bir ilçe başkanı, siyasetçi dediğimiz Karakaş’ı, adeta sistemin dışına itti…
Yıllardır ilçemizi yönetme aşkıyla yanıp tutuşan Tahir Sert’e Silivri’nin çakıl taşlarını bile ezberletecek bir çalışma temposuna sokma zorunluluğuyla karşı karşıya bıraktı…

ANKET
Yetgin Çavdar, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin sorumluluğunu aldıktan sonra bir anket çalışması başlatmış. Daha öncesinde de bir kamuoyu yoklaması yapılmış ama tüm ısrarlarıma rağmen CHP ile AK Parti arasında görünen puan farkını söylemedi. Hafta sonuna kadar anketin sonucunun belirlenmesi bekleniyor. Tıpkı seçim sonucu gibi birilerinin yüzünü güldürecek olan bu anket, diğerlerini fena halde üzecek. Bir tarafta zafer sevinci bastırılmaya çalışılırken diğer tarafta mağlubiyetin faturasından kaçınma çabaları dikkatli gözlemcilerin dikkatlerinden kaçmıyordur. Evdeki hesabın çarşıya uyup uymayacağı mevzusunu önümüzdeki günler daha net gösterecek.

YORUM YAP