Sevginar Sali

Olmayınca olmuyor!


AK Parti’nin seçim kampanyasına yönelik eleştiri bombardımanı sonrasında tam da bugün, "Toparlanma var” yazmaya niyetlenmiştim ki AK Parti Belediye Başkanı Tahir Sert, geceden ortalığı dağıtmış yine. Bayburtlular Derneği’nde mevzu nereden döndü dolaştı iki bayan basın mensubuna şahsi saldırıya geldi anlamadım. Böyle bir şeyi anlamak istediğimden de çok emin değilim. Yaşını başını almış bir adam neden kızı yaşında iki bayanı özelinden aşağılama noktasına gelir o konuya hiç girmeyelim.
Yalan, kasıtlı haber veya mesleki özellikler eleştirilerine tamam da özel hayat ve fiziksel özellikler üzerinden neden!?
Hayatta hiç bir şey karşılıksız değil. Buna inanırım. Olayları anlamak ve algılamakta en önemli kılavuz olarak da sayarım. Ama basın mensuplarına sarf edilen ifadeleri ve bunların konuşulduğu ortamı haklı çıkartacak hiçbir şey bulamıyorum.
Tahir Sert’e de AK Parti’nin Belediye Başkan Adayına da yakışmadı! Bir insanın kalitesini kendi yaptıkları belirler!
Umarım ki herkes meydana gelen bu sevimsiz olaydan üzerine düşen payı alır ve gerilen sinirlerine, konumuna yakışan şekilde geri kalan süreçte sahip olmayı becerir.
Bayan basın mensuplarını tehdit ve hakaret eden bir belediye başkan adayı yeterince sevimsizken, başkan olarak düşünülmesi bir o kadar daha acı!
Özel hayatlara saygı denilen şey asla tek taraflı işlemez. Hayatta birçok duygu da aynı özellikte sayılabilir.
"Güleç yüzlü, saygı yaklaşımlı Tahir Sert’i bir ayda ne hale getirdik?” Silivri olarak diye düşünüyorum tabi… Onun konumunda bir adamın öfkesine bu denli yenik düşmesi olacak şey değil; o da biliyordur muhtemelen… Bildiklerimizi, uygulayabilmek konusunda daha fazla çabaya gerek var. Yoksa aşağılara çekilen bir seviye düzeyinde seçimin son haftaları hiç düşünülemez.
***
Esas mevzuumuza dönecek olursak; her ne kadar Silivri halkının sürpriz adaylık ilanıyla kendisine verdiği ön krediyi kullanamamış olarak görünse de Sert, eleştiriler konusunda o kadar da sağır olmadığını hissettiriyor geride bıraktığımız hafta itibariyle. Programları sanki daha bir yoluna girdi, adaylığı kabul gördükçe çevresinde biriken destek de olumlu izlenim veriyor. Birçok isim zorunluluktan yanında dursa da başka yere gidememeleri bile işe yarıyor. Bir ara seçimin sonunu görür mü diye ciddi şekilde kaygılanmıştım, azmi var heyecanını geri kazanır, adımlarını doğru atarsa iddiası bile olabilir!

CHP ADAYLARINI TANITIYOR
CHP’nin Belediye Başkan ve meclis üyesi adaylarını tanıtacağı toplantı bugün saat 20.00’da Mega Saray’da CHP’nin İBB Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün de katılımıyla düzenlenecek. Sarıgül bugün saat 14.30’dan itibaren önce Selimpaşa, ardından 15:00’da Uğur Mumcu Meydanı’nda, sırasıyla Çanta, Değirmenköy ve Gümüşyaka’da Özcan Işıklar’ın eşliğinde programlar gerçekleştirecek.


YORUM YAP