Sevginar Sali

Mutlu Bozoğlu

10 Aylık ilçe başkanlığı süresince 10 kez konuşmamış olmanın eksikliği bir yana ikinci defa yüz yüze sohbet etmekle, hakkında düşünce ve yaklaşımlarına dair pek çok soruya yanıt bulduğuma inanıyorum.
Genelde renk vermemeye çalışan, söyledikleri aleyhinde delil olarak kullanmaya müsait oluşundan, istismar düzeyi yüksek konumu sebebiyle bin düşünüp bir söylemesi çok doğal. Pratik zekâsı, hazır cevap hali, özgüveni, yeni sayılabilecek konumuna alışma çabası, duygusal boşluklarını tespit etmek de kolay…
Açık sözlülüğü, gözlem kuvveti ile analiz becerisini de bir kenara yazın…
Bir aysbergin denizin üstünde görünen kısmı gibi; kendini lanse etme şekli. Tüm gücünü kimseye gösterme taraftarı değil, ‘Daha azına sahip olduğumu bilsinler' yaklaşımı içinde göze aldıkları ile mücadele avantajını elinde tutma eğiliminde. Kendisiyle oldukça barışık. Olmaması için de pek bir neden yok.
Her ‘lider' gibi biraz fazla yalnız!
Birçok siyasetçi gibi güven duygusu kendisinden önce yaşlanmış!
Ve de söz konusu siyaset olunca; kişisel hayal kırıklıkları boyundan uzun!
Yerel seçim sürecini yönetme kabiliyetine sahip olmakla birlikte ikna etmek için, ikna edilme yönü açıkça görülüyor. Herkes gibi belki konumu itibariyle biraz daha fazla; inanmadığı, güvenmediği konuların ardından yürümesi zor bir karakter.
Silivri özelinde söylemek gerekirse; Cumhur İttifakı'nın başarısını belirleyen; adının ikinci kelimesinin taşıdığı anlamının gerçeklik kazandırma oranıyla paralel!
Kendi toprakları saldırı altında olan ya da iç huzursuzluklar yaşayan bir hükümdar yeni yerler kazanmak için savaşa giremez, girse de başarılı olması imkânsız gibi bir şey.
Bozoğlu, AK Parti İlçe Başkanına yöneltilen saldırıların kişisellikten arındırdığı sürece üstlendiği zor görevi başarıyla yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu gücün önemli bir kısmına sahip olur. Bir siyasetçinin en büyük saldırıları en çok göz ardı ettiği, kulaklarını tıkadığı, kendini anlatmak için en az mesai harcadığı veya yanlış ifade ettiği kesimlerden aldığını Bozoğlu öğrenme konusunda zaman kaybetmemeli… Küçük şeylere takılmanın ona ne kadar büyük kayıplar yaşatacağını öngördüğü ölçüde hız ve kuvvet kaybını en aza indirir.
Sadece algı üzerine kurulan bir siyasetin faydasızlığını tartışmaksızın kabul edeceğimiz gibi, buna gerektiği ve hak ettiği önem verilmeden kamuoyu nezdinde istenen etkinin sağlanamayacağını liderliğe soyunanlar asla unutmamalı.
Her şey ve herkese rağmen görüşlerinizi Hürhaber'e açtığınız için tüm içtenliğimle teşekkür ediyor, başarılar diliyorum...

HAYIRLI OLSUN
Millet İttifakı çerçevesinde Silivri'de İYİ Parti'nin belediye başkan adayı çıkarmayarak, CHP'nin adayını destekleyeceği Cuma günü kesinlik kazandı. İstanbul'da 4 ilçe İYİ Parti'ye bırakıldı, Silivri'nin de aralarında bulunduğu 25 ilçede CHP'nin adayları ile Millet İttifakı yerel seçim yarışına girecek. İstanbul'un 10 ilçesinde de CHP ve İYİ Parti kendi adayları ile ayrı ayrı yerel iktidar şansı arayacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda da İYİ Parti, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyecek.
Edinilen bilgiye göre; Millet İttifakı'nın yerel seçim kıstasları belirlenirken Silivri adayının da yeniden, 3. kez Özcan Işıklar olması büyük ölçüde kesinlik kazandı. Cumartesi günü gazetemiz baskıya hazırlanırken henüz resmi açıklama olmamakla birlikte son bilgiler bu şekildeydi.
Yeni haftaya CHP'nin adayını kesin olarak öğrenmiş olarak uyanmış olma ihtimalimiz yüksek. Hayırlı olsun...

YORUM YAP