Sevginar Sali

Muhalefet attı, İktidar tuttu...



Dünkü meclisin en önemli gündem maddesi önerge olarak eklenen Gümüşyaka’da TAVAK’a tahsis edilen yerin Aydın Üniversitesine verilmesi konusuydu. Bir önceki tahsisin iptali ve yenisinin Aydın Üniversitesine yapılması konusu Hukuk ve İmar Komisyonlarına havle edildi. Cuma günü muhtemelen karar çıkacak… Bu kez bir yıllık süre de protokol şartlarına eklenecek.
Gündemdeki diğer konular ilgili komisyonlara sorunsuz, sessiz, sakin havale edilirken Mustafa Saral, Tuğba Alkaya, Zafer Bıyıklı, Doruk Bulut izinli sayıldı. Bulut ya Domates Festivali yorgunu ya da Işıklar’a trip yapma durumu tüm yakıcılığı ile sürüyor. "Adamın dibi” Işıklar’ın prensleriyle arasına soğukluk girmesine açtığı yolu barış elçisi olarak tamamlamalı : ))
Biz gündem dışı mecliste söz alan Rıfat Kutlu muhalefet yaptı sanırken, sosyal paylaşım sitesinden AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral’ın paylaşımları epey ses getiren cinsiyle dikkat çekti. AK Parti İlçe Başkanlığı yarışında "Ben de varım” demek için Demiral, partisinin zenginliği olarak gördüğü rakipleri yerine Işıklar üzerinden siyaset ateşinin hararetini yükseltmeyi tercih ettiğini hissettirdi.
Oldukça sivri bir üslupla çöp ihalesi, üniversite protokolleri ve halk ekmek mevzularında sosyal medyadan Işıklar’a göndermeler yapan muhalefet lideri "Adeta yıkılmadım ayaktayım” mesajını dosta düşmana ilanda duygusunu hakim kıldı.
Meclise dönecek olursak Işıklar’ın, muhalefet grup sözcüsünün tavrına ve yaklaşımlarına karşı gardını bu kez güçlü tuttuğunu söylemek mümkün. Geçen seferki panik ve sinir havası yerine sağduyusunu koruyarak, ustalığını konuşturduğu bir karşılık verdi.
Kutlu’nun, "Memlekette cumhurbaşkanı, bakanlar kurulu değişti Silivri Belediyesinin ihale, protokolleri bir kerede yapma ve başarıyla sonuçlandırma beceriksizliği değişmedi” göndermesine Işıklar’ın yanıtı "Zeka, yaratıcılık ve emek olan başarısızlığı, sıradan başarıya tercih ederim” şeklinde oldu. Gıda Bankası ile Kariyer ve İstihdam Ofisinden girdi Tuzla Merasının 35 yıllığına Helal Et firmasına satın alma hakkını güçlendiren neticelerini hatırlatarak çıktı. "Ben refüze olmaya razıyım yeter ki beş üniversite alanı korunsun” söyleminin etkisini Işıklar’ın bu durumu kolay kolay kabullenmeyeceğini bilenler daha iyi anlar. Böbürlenmemek için çırpınıyor ama ikinci dönem ve seçim koşulları egosunu ziyadesiyle şişirdi. Kötü bir şey mi? İki kez üst üste hem de özel koşulları göz önünde bulundurulduğunda seçilen kim olsa "Ben oldum” der. Diyor Işıklar’ın egosu da, kişiliği susturmaya çalışıyor bu çıkışı… Kimi zaman başarılı, kimi zaman başarısız oluyor…
Neyse mevzu o değil… Çöp ihalesinin iki de bir sorulmasından da bunalmış görünüyor Işıklar… Fazlaca konunun içinde olmaktan rahatsız. Ne kadar zorlarsa zorlasın dışında da duramaz.
Halk Ekmek mevzusu hassas… İnşallah gözetilen kıstaslar terk edilmeden çözüme kavuşturulur…
Valla iktidarı da muhalefeti de iyi buldum bu mecliste… Böyle söylerken, Silivri konularını ve bu süreçteki tutum ile görevlerini yerine getirişlerinden söz ediyorum. Dilek Demiral, rakiplerine gösteremediği tepkiyi kanalize edecek hedefi Işıklar olarak belirlemiş gibi görüyor. Ve mücadele kararı aldığını hissettiriyor. Mücadeleyi belediye başkanı üzerinden partisinde iktidar kalmak için yapacak. Hayırlı uğurlu olsun!

YORUM YAP