Sevginar Sali

MHP ne kadar asılırsa, CHP o kadar kaybeder


Silivri’deki ‘tüm’ dengeleri bilip (hadi biraz daha az iddialı olalım; birçoğunu diyelim, bir insan için hepsini bilmek tabi ki mümkün değil) bunların sonucunda ortaya çıkacak sonucu kestirememek çok sinir bozucu bir şey. Tahminde bulunanları bile çok cesur addetmek gerekir bu aralar...
Genellikle CHP ve AK Parti üzerinde yoğunlaşan ‘seçim bahislerinde’ geçtiğimiz gün bir sohbet esnasında MHP’nin rolünün ne kadar stratejik olduğunu fark etmek beni şaşırttı. Bilmediğim bir şey değildi, birçoklarının da üç aşağı beş yukarı fikir üretebileceği bir etki ama yine de kazanan ve kaybedeni belirleme sorumluluğunu taşımak acayip. MHP Silivri’de atacağı her adamın doğuracağı sonuçların farkında ve belki de herkesin de bunun bilincine varmasının zamanı. Onlar seçime ne kadar asılırsa CHP o kadar güç kaybeder, AK Parti şansını arttırır. MHP’nin seçimi kazanma potansiyeli yok… Ama kaderini değiştirme imkânı var. Bir dağı deviremezsiniz ama tünel kazmak da işe yarar! MHP, Silivri’de yerel seçime güçlü bir aday ile girerek kendi gücünü ortaya koyar; iktidarını değil. Diğer yandan bunu yaparken CHP’nin kolunu değil belki ama bir kanadını kırmış olur.
AK Parti önce saldırdı MHP’ye, şimdi dolduruşa getirmeye çalışacaktır… Tabi kendi açısından özellikle yaptığı ikinci şey çok doğru. CHP ile MHP arasında siyasi bir ittifak yok, ‘gönül birliği’ var… Kendilerinden, Silivri için vazgeçen milliyetçilerin hissiyatı…

CHP KULİSLERİNDE YEREL SEÇİM HAREKETLİLİĞİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu dün Ankara’daydı. Amaç 8 Kasım 2013 Cuma günü Silivri’de düzenlenmesi planlanan dayanışma yemeği için davette bulunmak. Anlayacağınız önümüzdeki günlerde yine bir "Işıklar davet etti Kılıçdaroğlu geldi/gelmedi” tartışması görünüyor ufukta.
***
CHP Belediye Başkan Aday Adaylarından Hüseyin Şahin 23 Ekim 2013 Çarşamba, bugün saat 13.00’de ilçe merkezinde düzenleyeceği basın toplantısıyla projelerini anlatacak.
***
24 Ekim 2013 Perşembe akşamı saat 20.00'de Ünsal Düğün Salonu’nda CHP’nin Belediye Başkan Aday Adayları ve Belediye Meclis Üyeleri Aday Adaylarının tanıtılacağı "Örgüt Toplantısı" yapılacak.
CHP’de gündem yoğun… Naçizane bir öneri; aday adaylarının tanıtım meselesine kim, ne şekilde karar verecek bilmiyorum ama önceden konuşulmasında yarar var. Malum hassas süreçler ve insanlar söz konusu. AK Parti gibi bir de ‘süt liman’ görüntüsünde bu işleri yürüten bir rakip olunca ayrıca bir özen gösterilme hassasiyeti ortaya çıkıyor…

VE ÜST GEÇİT MESELESİ
E-5’in iki yakasındaki bağ çoğaldıkça Silivri’nin ulaşım sorunu da arttıkça arttı. Ne üst ne alt geçitlerimiz ihtiyacı karşılar oldu. E-5’in orta yerinden böldüğü Silivri’nin bu uğurda sayısız can kaybı verdiği sorunu kaç üst geçitle daha çözeriz aklım almıyor.
Üst geçidin ayağından merdiven çıkmamak için yine de yolu arşınlayan gözü kara yayalar, tel örgülerle bile durdurulamayan tehlikeli yol güzergâh seçimleri.
Anadolu Hastanesi önüne, üst geçit 200 metre ilerisinde var olan sebebiyle zor görünüyor. Ama yine de bir mücadele başlayacak madem herkes elinden geleni ortaya koyacak. Yapılana kadar da otobüs ve dolmuşların yolcuları üst geçit ayağında indirmeleri sağlanabilir. Nasıl uygulanabilir bilmiyorum. Ama 200 metre yürümemek için canınızı trafik canavarına kurban vermek mantıksız değil mi?
E-5’in o bölgesinde Silivri istikametinde de ilerlese, Maksi yönünde de dolmuşların yolcu alması sürücüler açısından da çok tehlikeli, hız limiti belki bu yüzden çok yararlı.
Şehir içindeki trafikle de, şehir dışındakiyle de başımız belada. Daha sıkı önlem ve tedbirler alınması gerektiği, konunun üzerinde ayrıca bir hassasiyetle yaklaşım zorunlu görünüyor. Yöneticiler ve yetkililerimize çok iş düşüyor…

YORUM YAP