Sevginar Sali

Marifet kimde?

Bu aralar yerel yönetim hizmetleri ve yatırımları konusunda sıkça karşılaştığımız ‘hayırsever' dipnotu herkesin aklında. Nereden çıktı bu hayırseverler? Daha önce neredeydiler?
Belediyelerin bağış kabul etme durumu yeni bir şey değil tabi. Ama biz şimdiye kadar meselenin bu kadar geniş ve aleni yüzü ile hiç tanışmadık.
İlk yılında, 4. ayda görevi devralıp denk bütçe kotaran Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ikinci senesinde bütçe fazlası başarısıyla ne kadar övünse az. Tasarruf tedbirleri, gelir kalemlerinde sağlanan artışın sevimsiz tarafları olabilir ama sonuçları zaman içinde iyileştirici etkisiyle akıllarda yer edinecektir. Ve bu yaklaşımın zamanı tam da işin başındayken mümkün olduğu kadar en zor dönemi de sayılabilir.
Mali disiplin sağlanırken yeni bir borçlanma kaydedilmemesi, ki bu sağlık ve ekonomik (kriz demek çok hafif gelecek) felaket karşısında, belediye meclisinden de iki kez yetki almasına karşın Yılmaz'ın başvurmadığı bu kolaylık ayrıca kıymetli.
Seçim sürecinde “Silivri'yi öğrenmesi zaman alacak” eleştirisinde bulunanlar gelişmelerden mahcup olmalı… Silivri'yi, belediyeyi tanımak, belediyeciliği kavramakla kalmayıp değerleyip, toparlama hususunda bu hız Yılmaz'ın “koşar” adımlarla ilerleme vaadine bağlılığının ispatı.
Esasen Volkan Yılmaz, yönetim anlayışını “Yeni bir hikâye yazmak” olarak tanımlıyorBence ise hepimizin çok iyi bildiği ancak uygulama ve gerçekleştirme konusunda çoğunluğumuzun çuvalladığı tescilli doğrular. İrade, azim ve hizmet heyecanı Yılmaz'ın belediyecilik farkında belirleyici kıstaslar. Başarısızlığa tahammülsüzlüğü de ekleyin isterseniz…
Belediyeciliği ‘şehrin anneleri' olarak tarif etme ısrarı dikkat çekici… Her şeyi düşünen ve her yere yetişen anneler evet ama biz bu dönem şefkatle iyileşmenin yanında ciddi de bir disiplin süreci geçiriyoruz… Yani daha çok baba otoritesi var başımızda sanki…
Marifet iltifata tabiyse eğer teşekkürler Volkan Yılmaz… Ve Silivri'nin bu anlayış ile hizmet devamlılığına ihtiyacı var…

ŞOFÖRLER ODASI YENİ YERİNDE HİZMETTE
Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Yönetim Binasının üst katında yeni yerinde hizmet vermeye başladı.
Hayırlı uğurlu olsun...

YORUM YAP