Ekmek kavgası

Ekmek kavgası

12.01.2021 11:34:15

İBB'de yaşanan ‘halk ekmek büfe' açılması ile ilgili tartışma Silivri'de de yankılandı.

CHP'nin AK Parti ile MHP'yi suçlayan açıklamasına tepkiler gecikmedi.

İBB'de Halk Ekmek Büfeleri ile ilgili tasarruf Silivri'de de siyasi rakipleri karşı karşıya getirdi.

ESEN: SORUN ÜRETEN BİR ANLAYIŞA KARŞI, EŞİT HİZMET ANLAYIŞI İLE ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen tarafından yapılan “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP oyları ile reddedilen Halk Ekmek Büfelerinin açılması ile ilgili sorun Mobil Halk Ekmek büfeleri ile çözüme kavuşuyor” paylaşımında ilçemizde ilk olarak Selimpaşa Mahallesi ile başlayan Mobil Halk Ekmek Büfelerimizin yerlerinin zamanla değişeceği ve 11.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecekleri duyuruldu. CHP'nin hizmetin duyurusuna eklediği “16 Milyon İstanbulluya hizmet yolunda sorun üreten bir anlayışa karşı, her vatandaşımıza eşit hizmet anlayışı ile çözüm üretmeye devam ediyoruz” ifadelerine tepkiler gecikmedi.

BOZOĞLU: CHP ZİHNİYETİ MİLLETİMİZİN MİLLİ VE MANEVİ DUYGULARINI KİRLİ SİYASETLERİNE ALET ETMİŞLERDİR

Berker Esen'in paylaşımı üzerine AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu da konuyla ilgili bir açıklama yayınladı ve şunları söyledi: “Kıymetli Silivrililer, bilindiği üzere CHP İlçe temsilcisi Mobil Halk Ekmek Büfeleri ile ilgili bir paylaşım yapmış ve yaptığı paylaşımda Halk Ekmek Büfelerinin sayısının artırılması konusunda AK Parti ve MHP'nin Büyükşehir Meclisinde ret oyu kullandığını dile getirmiştir. Bu paylaşım üzerine bizlere kamuoyunu aydınlatmak üzere açıklama yapma gereği doğmuştur.

İBB Başkanı 15 Aralık 2020 tarihinde resmi twitter sayfasında “İstanbullular en kaliteli ve ucuz ekmeğe daha çok ulaşabilsin diye Halk Ekmek'in üretim kapasitesini 1 Milyon 250 Bine çıkardık. Şehit, gazi ve engelli ailelerinin işletmesi kaydıyla Halk Ekmek büfelerinin sayısının artırılması talebimizde de ne olursa olsun ısrar edeceğiz.” diyerek paylaşım yapmış ve hemen bir gün öncesinde ise İstanbul genelinde 142 yeni Halk Ekmek Büfesi açılması için CHP grubu tarafından İBB meclisine sunulan önergede Şehit ve Gazi yakınlarına dair tek bir kelime dahi geçmemiştir. Bu önerge Ak Parti ve MHP oyları ile komisyona havale edilmiştir.

Aynı konu ile ilgili olarak dün yapılan İBB Meclis toplantısında Grup Başkan Vekilimiz Tevfik Göksu da açıklama yapmış; herhangi bir ret oyunun verilmediğini ve hatta aksine komisyona gitmesi için onaylandığı ve bu ay da bu konuda çalışmaların yapılacağını bizzat kendisi belirtmiştir. Göksu açıklamasında büfelerin işletiminin Şehit ve Gazi Yakınları tarafından yapılması şartı ile onay verileceğini ilan etmiştir.

Şehit ve Gazi yakınlarını algı oyunlarına alet ederek, büfe işletimini birilerine peşkeş çekme peşinde olan bu ekip şimdi de güya Mobil Büfe'nin reklamını yaparak kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir.

Özde değil sözde söylemlerle Şehit ve Gazi yakınlarını güya dillerinden düşürmeyen CHP zihniyeti algı oyunları ile yüce milletimizin milli ve manevi duygularını bir kez daha kirli siyasetlerine alet etmişlerdir.

Sözde genel başkanlarının yalan ve iftiralarını örnek alarak siyaset yapmaya çalışanlara İstanbul halkı da Silivri halkı da gereken cevabı vermiştir, verecektir!”

YALÇIN: HALKI KANDIRMAYA ÇALIŞAN BU ZİHNİYETİN MANİPÜLASYONLARI BOŞA ÇIKACAKTIR

MHP'den de konuyla ilgili açıklama geldi. Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın imzalı açıklama aynen şu şekilde: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2020 yılı Aralık ayı meclis toplantısında yeni halk ekmek büfelerinin açılmasına yönelik bir teklif gündeme gelmiştir. 

CHP Grubu tarafından 14.12.2020 tarihli teklifle, halk ekmek büfelerinin açılması için İstanbul Halk Ekmek A.Ş.'ye “yetki verilmesi” talep edilmiştir.

Tekliften de anlaşılacağı üzere, yeni halk ekmek büfeleri açılması teklifi değil, İstanbul Halk Ekmek A.Ş.'ye yetki verilmesi teklif edilmiştir.

Detayları ne olduğu bilinmeyen bu teklif, kamu menfaatlerini gözetmek adına Cumhur İttifakı meclis üyelerince reddedilmiş, yeni halk ekmek büfelerinin de şehit ve gazi yakınlarına tahsis edilmesi önerilmiştir. İstanbul Halk Ekmek A.Ş.'ye almak istedikleri yetki ile bu büfelerinin kimlere verileceği bilinmemektedir. İşte bu gelişmeler üzerine bir takım algı operasyonları başlatılmıştır.

Her zaman olduğu gibi gerçeklerden uzaklaşıp siyasi rant peşine düşen CHP zihniyetinin Silivri temsilcileri de, bu durumu çarpıtarak kamuoyunu yanıltma çabasına girmiştir.

Mobil Halk Büfeleri üzerinden kendi reklamlarını yaparak halkı kandırmaya çalışan bu zihniyetin manipülasyonları boşa çıkacaktır. Yeni halk ekmek büfelerinin şehit yakınlarına, gazi yakınlarına ve engelli vatandaşlarımıza tahsis edilmesi önerisi Cumhur İttifakına, yani MHP ve AK Parti gruplarına aittir. CHP zihniyetinin böylesine hassas bir öneriyi suiistimal edecek kadar değerlerimizden uzak olmalarını hayretlerle izliyoruz ve uyarıyoruz; ‘Milli ve manevi değerlerimizi istismar etmekten vazgeçin.' 

Şeffaflıktan uzak, gerçeklerle bağdaşmayan, samimi olmayan bir tutum ve tavır ile kamuoyunu yönlendirme niyeti ancak CHP'ye yakışır! Yeni halk etmek büfelerinin açılmasıyla ilgili yetki İBB meclisindedir. Cumhur İttifakı meclis üyeleri milletimizin menfaatleri doğrultusunda gerekeni yapmıştır ve yapmaya devam edecektir.”

YILMAZ: MECLİS YETKİSİNİ KENDİNİZE İSTİYORSUNUZ!

İBB Ocak Meclisinde söz alan MHP Grup Sözcüsü ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da İstanbul'da yeni halk ekmek satış yeri açılması konusuna değinerek, “Attığınız taş, ürküttüğünüz kurbağaya değsin! Bu teknik bir konudur, değerlendirilir. Eğer açılması gerekiyorsa bu meclis bir karar alır ve o halk ekmek büfeleri açılır. Ama siz toptancı bir yaklaşımla bu meclisin yetkisini kendinize isteyip, keyfi uygulamalarla bu işi yapıp yapamayacağınızı bilemediğimizden meclisin yetkisini size vermek istemedik. Gelin noktaları belirleyelim, sayıları belirleyelim, halk ekmek büfelerini açalım dedik. Ama siz araç kiralayacak, şoför, personel istihdam edeceksiniz, yakıt yakacaksınız, İstanbul'u da çok iyi tanımadığınızdan hiç alakası olmayan lüks mahallelere gideceksiniz halk ekmeği satmaya çalışacaksınız.” diye konuştu.

Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Türkiye Bayrak Töreninde buluştu
Sonraki » Marifet kimde?

  1. Şaban Orhanoğlu Şaban Orhanoğlu

    Fakirle uğraşmasınlar İlk önce mahallelerin Temizliğine baksınlar çöp bidonları boşalmıyor Sağ parti Şimdiye kadar ne yaptı Sattı sattı yedi Mekanın Cennet OLSUN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN

YORUM YAP