Sevginar Sali

Maraton sürüyor


Tatlı bir yarış yaşanıyor Silivri sokaklarında son günlerde. Siyaset sahnesindeki baş aktörler aday açıklaması konusunda elini ayağını gündemden çekmişken esnaf ve sanatkârlara başkanlık edecek isimler çat kapı ziyaretlerinde. Neşe Bayraktar’ın zarafetini, Nuray Koçer’in içtenliğini, Salahattin Öpçin’in efendiliği, Ali Tabakoğlu’nun hoşgörüsüne Necati Özkök’ün gümbür gümdür eleştirilerini ekleyin. Medyaya malzeme açısından Özkök bulunmaz kumaş ama acaba daha sakin olmak gerekmez mi diye insan düşünüyor yine de.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarihinin en enteresan seçimine ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, esnafları zor bir tercih bekliyor.

Gelelim asıl merak ettiğiniz konuya… CHP’de bugün yarın İstanbul ilçe belediye başkan adayları ha açıklandı ha açıklanacak. Şubat’a kadar bekleme kararına yönelik sert tepkiler gerektiği yankıyı buldu hesabıyla hafta sonu, Cumartesi günü CHP’nin Silivri adayının resmen açıklanma beklentisi hâkim.

Ve AK Parti, Hüseyin Turan mı, Metin Karakaş mı derken; Tülay Kaynarca ihtimali tüm kişisel ret etmelerine rağmen gündemdeki yerini koruyor. Kaynarcalar’ın, Hüseyin Turan’ın Karakaş’a karşı adaylık şansını yükselttikleri ardından ikili arasındaki seçimin parçalanma etkisi/endişesinden yola çıkarak toparlayıcı/kurtarıcı olarak başkanlık konumundaki iddialarını ortaya koyduğu değerlendirmesine karşı çıkamadım. Tülay Kaynarca’nın ısrarla ‘aday ben değilim’ acıkmalarına mana vermek bu durumda her ne kadar güç olsa da tepe kaynaklı adaylık olasılığı bu yöndeki gelişmeleri beslemeyi sürdürüyor. Ancak artık merak etmek için de yeni senaryolar yazılmasına yönelik de zaman daraldı. Karakaş’ın da, Turan’ın da onların olmayıp kendisinin olması için çalıştığı söylenen Tülay Kaynarca’nın da sonuca ulaşması için geri sayım başladı.

Silivri’yi yönetme kabiliyetlerini bir kenara koyacak olursak AK Parti’nin başkan aday adaylarından önemli bir kesim iyi bir sınav verdi, teşkilat gelenek ve göreneklerine uygun davranışlarıyla doğan spekülasyonların önüne geçmesini bildi. Belki içten çok hırpalandılar belki de bireysel istikballeri için arkadaşlarını acımasızca eleştirmek veya karalamak zorunda kaldılar; netice itibariyle aday adaylık sürecini hasarsız tamamladılar. Kol kırıldı yen yine içinde kaldı belki de, bizler çok şey işittik ama acı çekenlerin hissettiklerini tamı tamına öğrenemedik.

Adaylık diyeti zordu, zorladı ama düşenler kalkmasını bildi, pes etmeden yarışı sürdürdü.

AK Parti’nin başkan adayını da hafta sonu öğreneceğiz… Az kaldı…

***

Bir İlhan ısrar etti evliliğimiz konusunda bu kadar çok bana bir de Kamil Bilici, Basın Masası’na konuk olmam için… Velhasıl daha fazla direnemedim, ısrar yoğun olunca pes ediyorum demek ki (zafiyet sayılabilir bir an önce önlem almam lazım bu konuda : ))… Bugün Küfe FM’de saat 17.00’da canlı yayın konuğuyum. Aslında okuduğum bölüm radyoculukla ilgili ama hiç sevmedim mikrofondan çıkan sesimi, ekran görüntümü… Bu arada yıllar önce ilk kez Tülay Kaynarca’nın konuğu oldum Küpe FM’de, ikinci konuk oluşum Kamil Bilici’ye kısmet olacak! Utanmasam, dinlemeyin diyeceğim : ) ama Kamil’e ayıp olmasın!


YORUM YAP