Sevginar Sali

Kendi meclis üyesinin inşaatını mühürleyen başkan!


Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir’in, CHP’li meclis üyesi Nazif Konuk ile yaşadığı anlaşmazlık bir yerde kamunun yararına dönüştü.
Nasıl mı?
Kandemir’in Nazif Konuk’un yaptığı konut sitesi ile ilgili belediyeye şikâyette bulunmasının ardından inşaat mühürlendi, verilen ruhsat iptal edildi ve de yasal işlemler başlatıldı.
Yani Belediye, iktidar meclis üyesi müteahhide "Şöyle şöyle eksikliklerin var inşaatını yasal hale getir” dedi.
Kandemir’in hedefinde bu konu ile ilgili kamu yararı kendiliğinden ortaya çıktı, o daha az Işıklar’a daha çok Nazif Konuk’a zarar vermek için bir uğraş içindeydi. Konuk’un belki canı biraz sıkılacak ve para kaybedecek ama yaptığı binalar yasal hale gelecek. Bu ruhsatların altına imza atan insanlar bir yanlış içindeyse bundan dönülecek. Yanlış saat bile günde iki kez doğruyu söyler.
Yılmaz Kandemir’e teşekkür etmemiz gereken bir konu gündeme taşıdığı son mesele...
Kendi meclis üyesinin inşaatını bile mühürleyen, (gerçi daha önce yüklü hafriyat cezaları kesilmesine onay veren de kendisi) bir başkan halkının nazarında güven kazanır. Kandemir’in şikâyet dilekçesi hasıraltı edilseydi durum belediye başkanı için pek parlak olmazdı. Ama bağımsız meclis üyesinin oluşturduğu kamu baskısından ama vicdanen doğru iş yapmak isteğinden gerekeni yaptığı için belediye başkanı rahat olabilir.
Meclis üyesi için durum biraz sakat tabi. Ayrıca hiçbir müteahhit de inşaatının mühürlenmesi ile anılmak istemez.
Bazı meclis üyeleri ve siyaset yapan kişilerin anlamakta güçlük çektiği bir gerçeğe gelip dayanıyoruz; iş yaparken, herkesten daha çok dikkat etmeniz gerektiği sorumluluğunu yüklüyor kamuda üstlendiğiniz görevler. Yasaları çiğneme veya dolanma fırsatı gözünüzü kör etmesin, girdiğiniz yolun çıkışı yok!

"IŞIKLAR’A OY VERİRİM” DİYEN %55
Kamuoyu araştırmalarını siyasetçiler tutum, davranış ve söylemlerine yön vermek için veri olarak kabul ederse çok faydalı olabilir. Siyasetin kaygan zemininde emin adımlarla ilerlemelerine güçlü bir dayanağa sahip olurlar. Silivri’de son günlerde anketör kaynıyor. Belediyenin 5 ayda 3 anket yaptırdığını duydum. Sonra Başkanımızın söylemlerini boşa çıkartmamak adına tarafıma yapılan ‘Bolca nine’ yakıştırmasına başvurmaya karar verdim.
Son anketin ‘objektif’ kâhiniyim; (İnşallah Başkan Işıklar rakamları buradan öğrenmiyordur : ) )
"Özcan Işıklar’a oy verir misiniz?” sorusuna "Evet” diyenlerin oranı %55. Silivri Belediyesi’nin çalışmalarından memnuniyet %67. Parti bazında yerel seçimlerde oy dağılımı %48 CHP, %31 AK Parti… Kararsızlar ve diğer partilerin oylarını bilmiyorum. MHP ve Kararsızların etkisi önemli bu konuda hepimiz hemfikiriz sanıyorum. Bunu bilmek için kâhin falan olmaya da gerek yok zaten.
Bir soru daha var… Hatta yanıtı da… Ama aday adayların şevkini kırmak istemiyorum. Cuma Cuma şimşekleri üzerime çekecek bir satır daha yazmayacağım…

İyi hafta sonları...

YORUM YAP