Sevginar Sali

KEFALET Mİ, MAHKÜMİYET Mİ?


Danamandıra, Ağrılılar Derneği derken, Metin Karakaş ve Hüseyin Turan hafta sonu AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahir Sert'e destek olmak üzere Kadıköy ve Gazitepelilerle buluştu. Turan'ın, yerelde AK Parti'nin iktidar olmasıyla İBB ve Hükümet desteğinin artacağı yönündeki telkinleri bir yana, Metin Karakaş'ın Sert'e kefil oluşu siyasi kulis gündeminde tavan yaptı. Danamandıra'da ucunu açık bıraktığı "Kefil olacağınız kişinin borcunu ödeyip ödemediğine bakın" yaklaşımını netliğe kavuşturdu Karakaş… Yanlış zaman, yanlış mekân ve insanlar üçlemesinde!
Kadıköy ve Gazitepe, mikro-milliyetçilerin en ağırlıkta olduğu seçmen bölgeleri özelliğiyle değerlendirildiğinde Karakaş'ın burada 'yerli başkan adayına' kefil olmasının yarardan ziyade, zarar getireceği ile ilgili kaygı sahiplerine hak vermemek mümkün değil. Ama bundan daha vahimi Karakaş'ın ağzından döküldüğü söylenen, "Tahir Sert'e kefilim. Bir gevşeklik yaparsa kulağından tutar çalıştırırım" ifadesi. Karakaş'ın böyle nezaketsiz bir üslubu kullandığına inanmak istemiyorum. Siyasi içgüdüler ve hırslar bir yana insani konumlarına dahi ters bir yaklaşım sergilendiğini söylemek mümkün.
Hüseyin Turan ile Metin Karakaş'ın seçim programlarına dahiliyetini iyi niyetli yaklaşım ve aşırı dozda iyimserlikle Sert'e destek olarak görmek mümkün. Ama bu anlayış gerçeği ne kadar yansıtır tartışılır. Siyaseten bir işbirliği mümkün değil de insani açıdan da çok olası gelmiyor bana.
Peki, Turan ve Karakaş'ın maksadı ne? Olası bir seçim mağlubiyetinden sorumlu tutulmamanın alt yapısını hazırlamak. Kadir Topbaş'a bir ihtimal canı gönülden destek isteyebilirler, aday belirlemedeki hayal kırıklıklarının faturasını İl Başkanına kestikleri için. Ama Tahir Sert'in başarısı aday adaylık başarısızlığından sonra Karakaş ile Turan'ın siyasi hezimeti olur. Seçim mağlubiyeti durumunda sorumlu tutulmamak, zaferinde pay sahibi olmak için bir ay düşündükten sonra ikili sahada anlayacağınız… Kolay gelsin!

ÇAVDAR, SKM’Yİ ELE GEÇİRDİ!
"Haydut muyum ben? Bu ne biçim üslup?” diye sitem etme ihtimali var Yetgin Çavdar’ın… Ama bir ay önce Tahir Sert ile yaşadığı SKM ‘kapışması’nda mutlu sona gelindiği duyumunu aldım. "Duyum üzerine haber yapılır mı?” da diyebilir şimdi. Ama belki haber ile köşe yazısı arasındaki farkı öğrendi son polemiklerimizden… Şaka bir yana; AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahir Sert ve İlçe Başkanı Dilek Demiral’ın, Çavdar’ı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin başına geçmek üzere davet ettiği ve onun da bunu kabul ettiği bilgisini aldım. Teyit etme girişimim sonuçsuz kaldı nasıl olsa bugün iletişime geçeriz! Bugüne kadar mevcut SKM tarafından görevlendirilmeyen, bir bakıma dışlandığını düşünenler de seçim sürecine dahil edilecekmiş! Arap atı formülüne inanasım geliyor…

ŞOFÖRLERDE SÜRPRİZ YOK
Sessiz sakin bir şekilde Silivri Şoför ve Otomobilciler Odası kongre gününe geldi ve gerçekleştirdi. Recep Akıncı, Zafer Aşkın'ın vefatından sonra oturduğu Başkanlık koltuğunu seçimle tescil etti. Hayırlı olsun! Murat Tezeller sitem ediyor "kronik başkan adayı" dediğim için ama durum şunu gösteriyor ki bir sonraki kongrede yeniden aday! Kısmet!

KOÇER, SÜRPRİZİ…
Selahattin Öpçin’i favori olarak görüyordu pek çokları bana da biraz öyle geliyordu ama Nuray Koçer’den sürpriz hep bekledim doğrusu. Boşa çıkarmadı… Çok candan çalıştı, samimiyet ve doğallığı esnaf ile sanatkarların gönlünü fethetti demek ki… Neşe Bayraktar konusunda biraz hayal kırıklığına uğradım sadece. Çok emek sarf ettiler ekibiyle birlikte. Esnaf ve Sanatkarlarımız biraz daha centilmen olabilir miydi?! Diye düşündüm…
Nuray Koçer başkanlık yarışını ilk başlatan isim oldu. Yaz aylarında Hürhaber’in Kurucu İmtiyaz Sahibi İlhan Uygun’un, sanayi söyleşi dizisi haberlerini hazırladığı esnada ısrarlı teşviki üzerine adaylık kararı aldığını paylaştığında farklı bir çalışma yapmamız gerektiğini anladım, hissettim zaten. Sonuç herkes için hayırlı olsun! Koçer ve ekibini canı gönülden kutluyorum, emekleri boşa çıkmadı. Allah bundan sonrasında utandırmasın.


YORUM YAP