Sevginar Sali

Kaynarca’dan seçim mesajları



Bu paylaşım Tülay Kaynarca adına olsaydı takılmazdım. Ama Yavuz Kaynarca kendi adına yapınca başka bir meale bürünüyor yazdıkları. Özellikle son cümleler…

"Silivri Boğluca Deresi üzerindeki tören alanında İ.B.B. Atıksu Tüneli açılış törenindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, milletvekillerimiz Ünal Kaçır ve Tülay Kaynarca'nın da katılımıyla, güneşli, güzel bir havada Silivri'nin önemli bir sorununu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni belediye binası, adliye, doğalgaz, çöplüğün kaldırılması, altyapının yenilenmesi, yeni stadyum, Boğluca Deresi'nin ıslahı vb. hizmetler ne mutlu ki bizlere nasip oldu. Meydan düzenleyerek, kaldırım yaparak 'tarih yazdık' diyenlere ithaf olunur. Durmak yok hizmete devam.”

***

Belediye binası artık yetersiz, Adliye binası eskidi, doğalgaz faturalarının en sevimsiz zamanındayız, çöplüğün kaldırılması üzerinden neredeyse 10 yıl geçti, stadyum mevzusu da epey aksaklığın ardından ancak hizmet vermeye başladı, dere ıslahının tamamlandığını göremeden kaç kişi aramızdan ayrıldı… Buna da şükür, nankörlük etmiyorum yanlış anlaşılmasın. Önce Allah güç, sonra seçmen oy versin ve bizlere hizmet etmeyi sürdürsünler, hiçbir itirazım yok!

"Belediye, adliye binası, doğalgaz…” diye başlayan cümlelerin devamı okurken acaba bunları Hüseyin Turan yazdı da ben mi yanlış gördüm diye tekrar facebook sayfasının üstüne kaydırdım ekranı… Yok Yavuz Kaynarca’ymış… Nasıl ortak bir akıl geliştirdiyseler, siyam ikizlerini aratmıyor düşünce tarzı ve hatta ifadeleri… Bu aralar yoğun mesai içindeler anlaşılan, bu denli etkileşim hayır olsun inşallah!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yaptıkları ile ilgili Yavuz Kaynarca’nın eleştirilerine dönecek olursak; Meydan düzenlemelerini Işıklar birkaç ay içinde çar çabuk toparladı. İlk başta yaptıklarında imalat hatalarını görmezden gelemesek de sonradan epey konu üzerinde uzmanlaştığını belirtmek gerekir.

Işıklar’ın tarih yazma konusuna gelince, adam tarihçi edebiyat romanı, öykü kitabı beklemek doğru olmaz; tarih yazacak tabi! Ortaya koyduğu eserin derinlik ve niteliğini tartışalım tabi. Ama var olanı yok sayarak sağlıklı bir değerlendirme mümkün değil. Gerçi Yavuz Kaynarca bizden daha eski gazeteci, Silivri’nin de cemaziyel evvelini daha iyi bilir.

Sahip olduğumuz çarpık ve yoğun yapılaşma koşullarında meydan yapmaya kalkışmak, prestij yollar inşa etmek bence en zoruydu ve Işıklar bunu seçti. Şahsen bana çok hitap eden bir şey değil ama etkilenen insanların sayısı ve düşüncelerine şahit oldukça, "Vay be neler yapmış bizim başkan ben acaba kör müyüm?” diye epey düşündüğüm vakitler olduğu için yine görmezden gelerek konuyu geçiştirmek açıkçası içime sinmedi.

Yoksa yıllardır bildiğim ama tanımadığım, kısa bir süre önce gerçekten fikirlerini dinleme imkanı bulduğumda bu kadar vakit niye antipati beslediğim sorusuna cevap vermeyi kendime yediremediğim Yavuz Kaynarca’yı yermek değil maksadım…

Birbirimizi yok, emeklerimizi hiç sayarak anlaşmamız, uzlaşmamız mümkün değil. Daha da kötüsü iyi bir ortak yaşam kurmamız imkansız. Varız! Her birimiz bu kentte daha iyi yaşamak için bir çaba içindeyiz… Kişisel çabaların sınırları var bunun için kurumsal desteğe büyük umutlar bağlıyoruz. İBB ve Silivri Belediyesi gibi… Onların da birbirini kötülemek ve karalamak yerine "Bu halk bizden hizmet bekliyor” anlayışını bir borç bilip yerine getirmeleri hepimiz için en hayırlısı.

Ayrım yapmadan, ötekileştirmeden, güçsüz bırakıp sıkıştırmadan katkı bekliyoruz tüm kurumlarımızdan…

Ayrıca doğalgaz, adliye, belediye binası, çöpün kaldırılması, yapılan statlar dünde kaldı, yarına dair yeni şeyler söylemek lazım. Lütfen Sayın Yavuz Kaynarca, Hüseyin Turan’a kötü örnek olmayın, (Diğer aday adaylarının sizi örnek alma tehlikesi yok da o açıdan) ufkunu açması ve geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz bu desteği esirgemeyin! Aday olur da 2009’daki gibi sabahtan akşama kadar "Doğalgaz, adliye, belediye binası yaptık, çöplüğü kaldırdık…”ı anlatmayı sürdürürse buna şahsen benim dayanacak gücüm yok! Hayır ben dayansam bile (ki dayanıklılığım konusunda epey mesafe kat ettiğimi kabul edecek durumdayım) da sonuç sizin açışınızdan pek parlak bir süreç vaat etmiyor, ikinci kez yazık olur.

Not: Sizin için bir beş kere de ben tekrar etmiş olayım lütfen artık bitirin şu adliye, belediye binası, doğalgaz muhabbetini. Şahsi olarak algılamayın, babam da beni okutmak için harcadığı paraları her hatırlattığında sinirim zıplıyor, o kadar çok hatırlatıyor ki! Parasını o vermiş olabilir sonuçta okulu ben bitirdim, bitirmeye de bilirdim : ))) O bir babanın, ben de hayırlı bir evladın yapması gerekeni yaptım. Bunu tekrar tekrar mesele yapmanın, başıma kakmasının bir yararı yok.


YORUM YAP