Sevginar Sali

Kavganın kazananı yoktur!

Özcan Işıklar, Selami Değirmenci, Bora Balcıoğlu, Mümün Koçoğlu, Abdullah Yıldırım ve Özgün Deniz Gündüz her biri CHP'nin Belediye Başkan Aday Adayı… Aday adayları arasından herkes bir veya bir kaçını kendine daha yakın veya talip oldukları göreve daha uygun olarak değerlendirme özgürlüğüne sahiptir. Birinin “Selami Değirmenci” deme hakkı ne kadar varsa bir başkasının Abdullah Yıldırım'dan yana tavır alma özgürlüğü bir o kadar var. Kimsenin kimseye “Sen niye filancayı destekliyorsun?” diye hesap sorma hakkı yok, soru sorabilir, tartışabilir, fikir alış verişinde bulunabilir ama kavga edemez. CHP'liyim diyen kimsenin aday adayları ile ilgili kavga yapma hakkı yoktur. Çünkü, söz konusu koşullarda her zamankinden daha fazla, kavganın kazananı yoktur; ancak belki birileri daha az, diğerleri daha çok kaybeder…
Aday adaylığı süreci aslında çok keyifli ve tatlı bir yarış olabilir… Parti içi dinamikleri tazeleyen, heyecan getiren yollar olarak değerlendirilmeli…
Partinin belirlediği şartlara uygun olan herkes aday adaylığı başvurusunda bulunabilir. Onaylar veya onaylamazsınız, doğru veya yanlış bulursunuz ama suçlayamazsınız!
Ben bir başkasının birine onun izin vermediği bir şeyi yapabildiğine inanmıyorum. Ekstrem durumlar tartışılır da ama esasen şunu kabul etmek gerekir; sizin izin vermediğiniz hiçbir şeyi bir başkası size kolay kolay yapamaz. İşin kolayına kaçıp izin veren yerine yapana kızmak çok saçma! Sürece bakmadan, sonucu doğru yorumlama şansımız yoktur. Bu noktada her olay veya kişinin kendi koşulları içinde değerlendirilmesi gerektiğini de vurgulamak isterim. Olup bitenleri doğru anlamak, gerçekliğe en yakın kavramak için empati yapmayı da unutmayın! Kişinin davranışını anlayabilmek için kendinizi onun yerine bir parça koymayı mutlaka deneyin!
Bir başkasında kızdığınız konular temelde ve çok büyük oranda aslında sizinle alakalıdır, onlarla bağlantısını ciddi bir zorlamayla, gerçekleri göz ardı ederek kurabilirsiniz. Bir hata veya suçlu arıyorsanız bakmanız gereken en baştaki yer düşünce ve davranışlarınızdır.
Sizin kendinizi yeterince düşünmediğiniz, güvenlik veya başka konularda açıklar bıraktığınız hususlardan canınızı sıkan mevzuların da müsebbibi sizden başkası değil. Kimse sizi sizden daha çok düşünmedi diye yargılanamaz!
Şahsen CHP'den bu dönem bu kadar hareket beklemediğimi fark ettim…
Siyaset büyük ölçüde cesaret, azim ve kararlılık işi… Yılmadan mücadeleye devam etmeyi zorunlu kılıyor. Işıklar'ın 10 yıllık iktidarını düşününce şöyle ciddi bir silkinmeye ihtiyacı olduğunu çoğunluk kabul eder.
Biz buradan ne söylersek söyleyelim Ankara'dan gelecek kararlar karşısında boynumuz kıldan ince olacağına göre davranalım…
Bugün de Mümün Koçoğlu (14.00'da) ve Bora Balcıoğlu (18.00'da) CHP'den belediye başkan aday adaylığını açıklıyor.
Aday adayı bolluğu, oylarda da berekete yol açsın temennisiyle…
Hayırlı uğurlu olsun…

YORUM YAP