Adil Sirkecioğlu

Kanatların Uyumsuzluğu Biri Yükselelim Derken, Diğeri Pike Yapıyor

Sihirli bir değnek dokundu, Silivri siyaset gündemi bir anda hareket kazandı. Yaklaşan seçimler, yakındaki anayasa oylaması, havaların ısınması hareketliliğin devam edeceğinin göstergesi. Maalesef sahnede sadece Ak Parti ve CHP var. Diğerleri ‘ne yapsak da oyuna girebilsek’ konumlarını muhafaza ediyorlar. MHP İlçe Başkanından zoraki alınan demeçler, o kesimin yedek parti psikolojisini üzerinden atamadığının ispatı. 

Yerel seçimler sonrasında Işıklar’ın “ Kuşun uçabilmek için iki kanada ihtiyacı var ” sözünü duymayanınız kalmamıştır. Kanatlardan anladığımız mevcut tablo içerisinde CHP ve Ak Parti oldu. CHP kanadı aldığı ağır sorumluluğun altından kalkabilmek için gayret gösterirken, Ak Parti kanadı beş yılda yapılan hizmetlerin kıymet bilinmezliğiyle oyalandı durdu. CHP Işıklar’ın kongre mağlubiyetine rağmen toparlanmış görüntü sergilerken, Ak Parti Karakaş tercihiyle dağılma ve dağıtma sürecini başlattı.

Işıklar, 15 aylık askerlik döneminin sonunda, subaylığa geçişin heyecanını yaşıyor. En zor dönemde yapabildiklerinin tanıtımıyla; bundan sonra yapacağı güzel şeylerin inancını toplumla paylaşmak istiyor. Özgüveni artmış başkan rahatlığıyla suçlama sayılabilecek soruları bile sakin bir şekilde karşılayıp, cevaplayabiliyor.

Kendini ve yaptıklarını daha iyi anlatabileceği basın toplantılarına devam edecekmiş izlenimi edindim. Kendine güvenen basın toplantılarına devam ediyor. Güvenmeyip, çapraz sorulardan çekinen çareyi teşkilat açıklamalarına sığınmakta buluyor. Son yıkım olayında her iki tarafın yaptığı hamleler sonucunda kamu vicdanında; Işıklar yıkılan ve ezilenin yanında yer alırken, Karakaş yıkımı engelleyemeyen veya yıkımdan zevk alan konumda kaldı. Basından kaçar tutum izlemesi bu kanaati perçinledi. Karakaş kendisiyle birlikte partisini de enkaz altına soktu. Yaz boyunca sürecek mendirekteki görüntü kirliliğinin Ak Parti kanadına artı yazacağı ileri sürülemeyecek bir gerçek.

Işıklar’ın tanıtımını yaptığı kitaplar ve Gıda Bankacılığı çok güzel hizmetler. Başkanın tarihçi kökten gelmesinin Silivri’ye bu yönde sağlayacağı faydalar var. Gıda Bankacılığı konusunda anlatılanları doğru kabul etmek zorundayız. İspatlanmasını istemek ve beklemek, kuruluş felsefesine aykırı. Anlatılanları dinlerken aklımdan geçenleri sizlerle paylaşmak isterim. Murat Yıldız; erzak dağıtımının Ak Parti’de en vahşi uygulayıcıları arasındaydı. Şimdi insani boyutlara ulaştırmada geçmiş tecrübelerinden faydalanmış gözüküyor. Gelinen noktada Yıldız’ın payı varsa kutluyorum.

“Büyükşehirden randevu bekliyorum.” sözünden, Silivri uzantılarıyla engellendiği sonucunu çıkardım. Buna rağmen geneldeki eksiklik ve rahatsızlık, yerelde de devam ediyor. Görüşmeme, konuşmama milli karakterimiz olmaya başladı. Tarafların yerine kendimi koyuyorum da; sonuçları ne olursa olsun, ilk adımı atan ben olurdum diye düşünüyorum. Tanıdığımız Işıklar, Turan, Karakaş üçlüsünden Silivri’nin iyiliğine olacak adımları atmalarını beklemek çok mu hayal ötesi?

Kanatlardan birinin çırpma hızını özetlerken, diğer kanadın ne yaptığını anlamakta zorlanıyoruz. Yuvadan ayrılıp çift kanat çırptığı günlerin özlemiyle yanıp tutuşmak yeterli değil. Bugün yaz sıcağında Ekvatora kanat çırpmak istermiş gibi bir hali var. Kış gelince de kutuplara yönelirse şaşırmamak lazım. Bu bocalama pike yapmayla sonuçlanabilir. Silivri’yi yükselmek isteyen kuş kabul edersek; pike yaptırmak isteyen kanadı kesip, tek kanatla uçmanın yolunu ararsa nasıl suçlayabiliriz?

Ak Parti’deki gelişmeler son yapılan açıklamayla gün yüzüne çıktı. “ Gerçek alçaklar aranmalı” Başlıklı teşkilat açıklaması! Yıkımla ilgili süreç tamamen Karakaş ve iki meclis üyesi inisiyatifiyle götürülmüşken, şimdi teşkilata mal edilmeye çalışılıyor. Haaa teşkilat zaten biziz deniyorsa, ona bir şey diyemem. Aksi halde bu konu hiçbir danışma meclisinde, yönetim kurulu toplantısında, mahalle başkanları, gençlik ve kadın kollarında görüşülmüş değildir. Yapılan açıklamaya montajlanan resminde, açıklamayla ilgisi olmadığını belirtmeliyim. Gülen, tebessüm eden insanlara bakıp da, Ak Parti Teşkilatının yıkımdan mutluluk duyduğu gibi bir sonuç çıkarılmasın. O resim başka bir mutlu güne ait. Basın toplantısı korkaklığını, teşkilat açıklamasıyla örtbas etmek isteyen kafanın; düşüncesizce gerçekleştirdiği bir davranış daha diye görmek lazım.

Sezon başlamadan önceki yıkımın Karakaş’ın telefon emriyle durdurulduğu dillerde. Durdurma yetkisi olanın, yıktırma yetkisinin de olabileceğini düşünmek en doğal olanı. Durdurmanın da, yıktırmanın da Silivri’ye ve Ak Parti’ye vereceği zararlar hiç hesap edilmemiş. Mevcut koltuklara sahip olmanın gereğini yapamayan, başka koltuklara sahip olmanın hayalini kurarken hesap şaşıyor. Matematik yetmiyor. İnsan kaldırabileceği kadar yükün altına girmeli. Daha fazlasının altında ezilmek de var.

Ak Parti’nin meclis önergelerini hazırlayandaki dağınıklık, yapılan açıklama ile devam ediyor. Açıklamadaki satırları aynen alıp, çelişkiye dikkatinizi çekmek istiyorum.  

“Söz konusu olan yerin tüm evrakları hazır olmasına rağmen neden 45 gündür bekletilerek ruhsat verilmediğini sorgulaması gerekmekte. Zira işletme ruhsatının olması halinde yürütmeyi durdurma kararının hemen alınacağını kendileri bilmiyorlar mıydı? Oradaki tüm işletmelerin ruhsatı varken, ( Zeus ile aynı anda yapılan Güverte Restaurant’a Silivri Belediyesi tarafından işletme ruhsatı verilmiş.) Zeus Bar’ın ruhsatını Silivri Belediyesi içerisinde kimler bekletiyordu? ”

Teşkilat adına açıklama yapanlar Zeus’la birlikte Güverte Restaurant’ın da yıkıldığının farkında değiller herhalde. Yoksa Güverte’nin yıkımının kanunsuz olduğu mu vurgulanmak istenmiş? Ben işin içinden çıkamadım. Anlayan Karakaş, anlatmak için beri gelsin! 

Silivri Adana değil. Hiçbir zaman da olmayacak inşallah. Silivri’nin öz ve otokontrolü Adana vari oluşumların önünü kesebilecek güçte. Silivri meşru partilerin dışında rant partilerinin kurulmasına müsaade etmez. Herkesin bilmesinde fayda var.

Haftanın en önemli gelişmesi; tabiî ki Çölaşan, Sarızeybek konuşmaları. Perşembe günü yazacağım. O zamana kadar takip edip, bilgilenmiş olun. Dile getireceklerimi değerlendirirken fayda sağlayacak.

Yıkımsız kalın, pikesiz kalın, yükselerek kalın…

                                                                          

 

YORUM YAP