Sevginar Sali

Kale boş!

‘Nereden geldiğini' anlayamadan, meclis üyesi oldu…
Seçilir seçilmez dönemin, siyasi pozisyonunda büyük etkisi olduğu konuşulan, ilçe başkanı ile çok yakın ilişkisi darp iddiaları çerçevesinde adli makamlara kadar ulaştı.
Meclis üyesi seçildiği günden beri ‘nereye gideceği' beklentisi doğdu…
CHP ile dirsek temasının ardından Silivri Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Ümit Seçkin'in MHP'de karar kıldığı ortaya çıktı.
MHP ile İYİ Parti arasında yaşanan çekişme, gerilim malum… Bu açıdan MHP adına önemli siyasi bir hamle, doğru bir stratejik adım olarak değerlendirebiliriz son meclis üyesi kazanımını. Öyleymiş, böyleymiş, şöyleymiş; bir oy fazla alan seçimi kazanıyor mu kardeşim? Kazanıyor…
Silivri Belediye Meclisinde sayısal artışa en çok ihtiyacı olan parti MHP'dir… Cumhur İttifakına dayanarak çıktıkları yolda kendi güçlerini arttırmaları gerektiğinin farkında olarak hareket etmeleri doğru bir yaklaşım.
Silivri Belediye Meclisindeki son siyasi dağılıma bakalım; CHP 13, MHP 5; (Başkan Bey'le 6), (AK Parti ile 18) , AK Parti 1 (aslında 13)… Biraz karışık göründü farkındayım, aslında çok karışık : )
Meselenin siyasi etik kısmına girmiyorum hiç; yok çünkü öyle bir şey! İYİ Parti'den seçilip MHP'ye geçişler hususunda Silivri, milletvekili örneğini dahi gördü…
İYİ Parti'nin Silivri özelinde makus talihi!
Konunun farklı bir tarafı aklımı kurcalıyor esasen… Ümit Seçkin'i İYİ Parti önerdi ama meclise CHP listesinden girdi.
MHP'liler bu açıdan bir taşla iki kuş vurdu! (Ne kötü bir deyim bu da…) Hem siyasi hısımları İYİ Parti'yi Silivri meclisinden sildiler, hem de CHP'nin listesi ve oylarıyla seçilmiş bir meclis üyesini karşı, kendi saflarına kattılar…
Yani Ümit Seçkin bir bakıma CHP'nin oylarıyla girdiği mecliste şimdi gitti MHP sıralarına oturdu…
CHP'nin sayısal olarak güçlenmesi çok zorunlu bir durum olmasa bile ‘kendi mahallelerinden' bir üyenin karşı tarafa geçişi siyasi etkileri açısından bir zafiyet göstergesi…
Daha basit bir tabirle, “MHP bu kez golü İYİ Parti'ye mi CHP'ye mi attı?” düşündükten sonra ‘bu kadar boş bırakılırsa o kaleler gelen de giden de çakar golü geçer' durumunu aklınızdan çıkarmayın.
MHP meclis saflarını kuvvetlendirmek hususunda bundan sonra da boş durmayacak… AK Parti ile siyasi ittifakı sebebiyle alenen yüklenemeyecek olması orayı es geçeceği anlamına gelmiyor ancak CHP sıralarından kendi tarafına kazanımlara ağırlık vererek netice almayı zorlaması kimse için sürpriz olmasın.
CHP'nin yerel seçim mağlubiyeti ve sonrasında ilçe kongresi sebebiyle Silivri siyasetindeki rolünde yarattığı boşluk arttırmayı sürdürüyor.
Son bir yılda CHP açısından ne İBB'de iktidar ne de yerelde muhalefet rolünde güçlü bir etkiye şahit olmadık henüz. Bu gidişin dönüşü nasıl olacak bilmiyorum!
Uzun lafın kısası Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir demeye ramak kala… Hakkınızdaki algı bozulmadan harekete geçmek esas olmalı, bozulduktan sonra düzeltmek için çalışmak yerine!
MHP'ye son hamlesi hayırlı uğurlu olsun!

YORUM YAP