Sevginar Sali

Kafası karışıklar!

4. yerel seçimim ama değil 4, 14.sününe bile şahitlik etmeye hazırlananlar aynı şeyi söylüyor. Onu geçin anketler başka, insanların davranışları, meydanlar ayrı telden çalıyor.
Eskiden seçimin sonucuna dair opsiyonu ‘kararsız' seçmene bağlıyorduk. Şimdi ‘kafası karışık' seçmen belirleyici olacak. ‘Kararsızlar son anda şöyle ya da böyle karar verir' denilebilirdi ‘kafası karışık' seçmenin neye karar vereceğini bilebilmek imkânsız, öğrenmek ise sandık sonucuna bağlı.
Genel seçim olsa yine bir nebze saflar belli olur da, söz konusu yerel olunca ve de ittifakların sürece kattığı yeni formatı da hesaba katınca işler arap saçına dönüyor.
Özcan Işıklar için bu seçim bir güvenoyu testi. O bu testten geçerse bir beş yıl daha görevde kalır, geçemediği takdirde yeni şeyleri konuşmaya başlayacağız demektir.
Yerel yönetim beklentileri karşılanan seçmen huzurun devamı der… Ama mevcut durumdan pek tatmin olmayanlar üçüncü kez aynı şeyi yapıp, farklı sonuç alamayacağı kanaatine ve değişim demeye epey yakın. Işıklar bu kesimi kaybetmemeli, gitmeye niyetlenenleri olabildiğince vazgeçirmeli!
Volkan Yılmaz şahsen Silivri'ye Belediye Başkanı olmayı hak ettiği noktasında iyi bir inandırıcılık düzeyi çoktan yakaladı bile… Genel konjonktür ve parti handikaplarını iyice aşmak için seçmeni aday olduğu görevin kendisinden, temsil ettiği partilerden çok Silivri için bir fırsat olduğuna ikna etmek zorunda…
Volkan Yılmaz ve Selami Değirmenci'nin değişim talebi ile kazandığı bir heyecan duygusu var. Işıklar'ın aklında ise ‘kaybetme korkusu' var. Üç duygu; değişim, heyecan ve kaybetme korkusu! İlk ikisi enerji pompalıyor diğeri endişe!! Kazanamama korkusuna ne Yılmaz ne de Değirmenci'de rastlanmaması dikkat çekiyor; sebepleri konuyu çok dağıtır…
Değirmenci adına ‘küllerinden doğma' konusunda ilk performansı değil… Tekrar tekrar bunu sergileyebilme azmi etkileyici, söylemleri merak uyandırıcı tabi ama hedeflediği ile elde ettiği sonuç bugüne kadar tam olarak örtüşemedi bu da akıllarda. Bu seferki sürprizin neticesi merakla bekleniyor. İlk çıkışı ile bugün gelinen nokta arasında iyi bir mesafe kat ettiği de inkar edilemez. Değirmenci'nin durumunu cam ustalarının yaptığı işe benzetiyorum bu aralar… Elinizde kızgın, alevli bir cam ve ona şekil vermeye çalışıyorsunuz çok saçma bir şeye de evrilebilir, eğer iyi bir usta iseniz muhteşem bir esere de…
Tüm şunları, bunları bir kenara çekersek; Işıklar mevcudun devamı, Yılmaz değişim ve yenilik isteyenlerin alternatifi, Değirmenci tepki oyları üzerine kurulan bir iktidar yarışının kahramanı.
Karar ise Silivri halkının...

GÜNÜN SÖZÜ
“Yaptıklarınızın pişmanlığı zamanla geçer ama yapmadıklarınızın ki ömür boyu devam eder.”
*Anonim

YORUM YAP