Sevginar Sali

İyiydik müdürüm...

O bekliyordu aslında… Hayırlı olsun’ların iade-i ziyaretlerini geçtiğimiz hafta bir hışımla tamlaması biraz da ondandı. "Ben gidebilirim ama kişiye yönelik bir sistem kurmadım, işler sağlam yürüyecek; olsam da olmasam da” ya getirdi. Çok umutlanmıştık yaptığı çalışmalar ve getirdiği düzenden, gidecek olmasını biraz da ondan konduramadık demek ki… Varlığı kimi kesimlerin canını da sıkmış olabilir. Ama niyeti ve yaklaşımı Silivri’yi seven ve düşünenlerin takdirini kazandı. En kısa süreli emniyet müdürümüz olmasına karşın, fark yaratanlar arasına yazdırdı ismini ve de gönüllerimize. Güle güle Haydar Özdemir… Yeni görevinizde başarılarınız daimi olsun.
Ve hoş geldiniz Hakan Er, Silivri emniyetinin yeni baş aktörü…

ŞAHİN GELİYOR
İstanbul Valisi Vasip Şahin, en son 31 Mart’ta Silivri’ye geldi ancak, ziyaret programını tamamlayamadan ilçemizden ayrılmak zorunda kaldı. Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın makam odasında DHKP-C tarafından rehin alındığı haberi üzerine programlarını yarıda keserek acilen İstanbul’a geri döndü. Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği’ne iade-i ziyarette bulunmak için Silivri’ye gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, sırasıyla İlçe Kaymakamlığı, Silivri Adliyesi ve Silivri Belediyesine nezaket ziyaretinde bulunup İstanbul’a dönmüştü. Şahin’in, SİAD ve Kaymakamlığı ziyaret etmek üzere bugün yeniden ilçemize gelmesi bekleniyor. Gündemimizdeki yasa dışı ‘imarlı arsa satışı’ adı altında sürdürülen ve vatandaşları mağdur eden, tarım arazilerimizi yok eden hisseli yerlerin satışına ilişkin sorunun da bu ziyaret kapsamında gündeme gelmesi bekleniyor.

HENÜZ HAYIRLI BİR HABER YOK
Size bugün de AK Parti ilçe yönetimi ile ilgili hayırlı bir haber henüz veremiyorum. Kutlu, ne kadar zor bir işe soyunduğunu bugünlerde daha net anladı tahminimce. Benim korkularım bir bir temel kazanırken, AK Parti Silivri adına dilerim ki sonuç kötü olmaz. Silivri’nin çok sesliliği, demokrasisi, iktidarın başarısı adına teşkilatın önemi göz ardı edemeyeceğimiz kadar büyük. Kutlu’yu sevip sevmeme, AK Parti’yi destekleyip desteklememe meselesi değil bu… Silivri davasına odaklanın. Duymaya başladığım değerlendirmeler, aklıma düşen kötü senaryolar hiç hoşuma gitmiyor. Çiçeği burnunda ilçe başkanımız artık konuşmaya başlayıp, kararlılığını ortaya koysa hiç fena olmaz. Zaman aleyhine işlemeye başladı…

İLİŞKİLER
Alvaro Conegundes, Buzul Çağı döneminde pek çok hayvanın nasıl soğuktan donarak öldüğünü anlatıyor. Kirpiler de durumun farkına varmışlar, soğuktan korunmak ve kendilerini koruyabilmek için birbirlerine iyice sokulma kararı almışlar.
 Ama sırtlarındaki oklar birbirlerine batınca ayrılmışlar ve hepsi kendi yollarına gitmişler.
Soğuk devam ettikçe de birer birer donarak ölmeye devam etmişler. Sonunda bir karar vermeleri gerekmiş: Ya ölüp yeryüzünden silinecekler ya da dikenlerine rağmen birleşip birbirlerine sokulmayı göze alacaklar.
Akıllıca davranmışlar ve birlik olmuşlar. En önemli şey donmamak için her kirpinin bir diğerinin sıcaklığından faydalanması olduğundan, dikenlerin batmasına aldırmadan iyice birbirlerine sokulmuş, bu yarı ilişkinin getirdiği küçük yaralarla yaşamayı öğrenmişler.
Ve hayatta kalmışlar...
***
İnsanlar arasındaki ilişki de büyük ölçüde böyle… Bizim dikenlerimiz çoğu zaman görünmez ama bunun aksine aynı ölçüde, hatta daha fazla hissedilebilir… Ders çıkarmamız dileğiyle : )

YORUM YAP