Sevginar Sali

İyi insan kötü bir şey yapar mı?

Bu konuda hakkında bir daha yazmak zorunda kalmam inşallah diye dileyerek söze başlamak istiyorum. Konu hafta sonu Silivri’ye gelen Ortodoks inancına mensup misafirlerimiz. Sarnıçta ayinde buluşan kalabalığı yara yara en ön saflara kadar ilerledik. İnsanların o sıkış sokuş ortama rağmen bu hareketimize gösterdikleri anlayışa hayran kaldım. Kadın ve erkeklerin bir arada ibadetini gözlemlerken, gıpta ettim. Özel alanlarını, duruşlarını o kadar zarif belirlemişler ki sormayın gitsin. Ben anlatamam zaten. İçlerine karışıp görmek lazım. Çıkışta bir kaçının mahallenin teyzelerinden birine yarım Türkçesi ile sormaya çalıştıklarına şahit olduk. Yaşadıkları ufak sıkıntı ve aldıkları olumsuz yanıta rağmen anlayışlarına hayran kaldım. Söylenmek huyu yok her halde bu millette…
Başkan, misafirler için hazırlanan programda Türkçe konuşma yapıyor alkış tek tük… Yunanca tercümesinde ortalık yıkılıyor. Elin Yunanlıları bizim başkanı şıp diye anladı, onunla da kalmadı sevdi. Işıklar’ı sevmenin ne kadar zor olduğunu Silivrililer iyi bilir : )) Yunanlılar, insandan mı anlıyor, kendileriyle mi ziyadesiyle barışık karar sizin.
Bir dahaki ziyaretlerinde emniyetin şefkatli koruması yerine halkların kucaklaşmasını izlememiz dileğiyle… Olmaması için hiçbir neden yok, olmalı da… Misafirlerimiz buna son derece hazırlıklı. Silivri de bu sevginin karşılığını verebilecek potansiyelde. İlkinden biraz naz normaldir, bizde kendini ağırdan satma eğilimi makbuldür…
Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, Silivri’nin solmaya yüz tutan renklerini canlandırdınız… Yine bekleriz, daha iyi karşılarız : )

AK PARTİ’DE İSTİFALAR VE ÇEKİŞMELER
Cumartesi günü AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Aslan Elmas’ın Ağustos ayı içinde basına yansıyan istifa haberi ve sonrasında yaşananları merak ettiğimi yazmıştım. Elmas, aradı ve istifa ettiğini doğruladı. Ancak istifa dilekçesinin yönetim kurulu ve başkan tarafından kabul edilmediğini, sonraki süreçte de yönetiminden istifa etmesine yol açan sorunların çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Esasen il yönetimine tepki olarak böyle bir karar aldığını, sonraki süreçte de yönetimde kalmasına karşın başkan vekilliği görevini yapmadığını vurguladı.

&&&

Konu AK Parti’den açılmışken; Turan ve Banazılı taraftarların arasında süren çekişmenin hat safhalara ulaştığını belirtmek gerekir. Bu durum da Dilek Demiral’ın kalma, Rıfat Kutlu’nun gelme şansını arttırıyor… Neticenin tümden değişmesi için yeterli mi? AK Parti’de taban değil, tavan karar verdiği için Allah biliyor deyip daha fazla ayrıntıya girmeyelim. Sakin olun beyler; belediye seçimlerinde bu denli kıyasıya bir yarış yoktu. İlçe başkanlığı da önemsiz bir makam değil de genel seçimlerde parti oyunu yüzde 40’ın üstüne çıkarmaya odaklanın yoksa topyekûn bir temizlik olacak!

GÜNÜN SÖZÜ
'İnsan yüreği, kaç yaşında olursa olsun
ancak ona açılan yüreğe karşılık verir,
 Ancak ona bir şeyler hissettirene ses verir.'
*  M. Edgeworth

YORUM YAP