Sevginar Sali

İSKİ’NİN DİKKATİNE!!!

Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Malkoç Sokak, Polis Lojmanları çevresinde yaşanan alt yapı sorunu benim mesleki hayatım kadar eski muhtemelen. Silivri'ye geldiğim günden bu yana, ki 15 yıl geçti, aynı sorun bitip tükenmek bilmeyen bir şekilde varlığını sürdürüyor. İSKİ ve İSKİ'siz dönemlerde fark etmiyor sıkıntı aynen sürüyor.
Hafta sonu yolunuz sahile denk geldiyse eski festival alanı, Beyzade Kafe'nin önüne kadar yükselen kanalizasyon kokusunu da tecrübe etmişsinizdir artık Allah bilir kaçıncı defa… Resmen denize kanalizasyon boşaltılıyordu…
İSKİ yetkililerinin yüksek dikkatine sunulur…
Allah'tan yüzyıllık yatırım yapıldı ilçemizde yapılmasaydı düşünmek istemiyorum!!!
Not: Yaptıkları çalışmaların haberini nereden duyup hemen sitelerinde yer vermek için arayıp isteyen İSKİ'nin basın bürosu bu konuya da aynı hassasiyeti gösterecek mi merak ediyorum… Gerçi mevzular basın bürosundan çok yatırım ve çalışma birimini yakından ve de yakıcı bir şekilde ilgilendiriyor…

SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN DUYURU
Kendisini Silivri Belediyesi personeli olarak tanıtan ve ilce genelindeki iş yerlerinden para talep eden kişilerin kurumumuzla hiçbir ilgisi yoktur. Bu şahıslara itibar etmeyiniz.

MERKEZİ SİSTEM MÜMKÜN MÜ?!
Ezan okunmasının verdiği huzuru keşfedenler aynı anda farklı camilerden yükselen ve karışan seslerin bir düzenleme ihtiyacı doğurduğu fikrine katılacaklardır. Alibey Camiinden sabah, Mimar Sinan'dan öğle, Fatih Camiinden ikindi, Esentepe akşamı, Piri Paşa'daki hocamız yatsıyı okusa ve tek noktadan çıkan ezanı biz net bir şekilde başka okumalar karışmadan dinlesek bu çok mu zor bir şey!? Dönüşümlü tüm camilerimizdeki hocalar bir program dahilinde ezan okumalarını gerçekleştirse… Bence bunun üzerinde ilgili ve yetkili kişiler kafa yorarsa daha sağlıklı bir işleyiş olur… Başka yerlerde nasıl yapılıyor bilmiyorum ama ben bir vatandaş olarak tek sesten çıkan ezan okumasının amacına ve hedeflenen etkisine daha rahat hizmet edeceği düşüncesini taşıyorum. Böyle de bir şeye ihtiyaç duyuyorum.

“KALDIRIMLARDA YÜRÜYEMİYORUZ” İSYANI
Hep beni buluyorlar ya da ben aranıyorum. Seyyar satıcı sorunu seyreldi ya da daha sezonu tam açmadılar bilmiyorum. Şimdi de vatandaş diyor ki; “Kaldırımdan iki kişi yan yana geçemiyoruz. Tüm dükkânlar mallarını, işletmeler masalarını kaldırımlara fora etmiş vaziyette. Modern şehircilik bu mu?” Bence değil… Bu kadar dükkândan belediye işgaliyeleri kuruş kuruşuna toplasa İBB'nin bütçesiyle yarışırız : )) Yollar araçların, kaldırımlar dükkânların… ‘Yayalar en acilinden birer çift kanat edinsin' diyeceğim olmayacak tabi... Yayalara geçit, bu isyana kulak verin : )

YORUM YAP