ÇEKİCİ SORUNU ESNAFA İLLALLAH DEDİRTTİ

ÇEKİCİ SORUNU ESNAFA İLLALLAH DEDİRTTİ

13.04.2016 10:55:18

Cumhuriyet Caddesi esnafları vatandaşların okul, alışveriş, sağlık gibi ihtiyaçlarını gidermek için kısa bir süre zorunlu olarak park ettiği araçların sahibine bilgi verilmeden çekiciye yüklenerek otoparka götürülmesine isyan etti. Silivri'ye hizmet üretmek için seçilmiş tüm yöneticilere yaşanan bu mağduriyetin sonlandırılması amacıyla imzalı dilekçe gönderen esnaflar, park yasağı bulunan noktaya İSPARK'ın 15 Dakika Park Kolaylığı sunduğu uygulama hizmetini talep ediyor.

“BURASI MİLLETİN ARABASINI BIRAKIP SAHİLE GİDECEĞİ BİR YER DEĞİL”
Peş peşe araç çekimine sahne olan cadde esnafı şikâyetini şöyle dile getirdi: “Cumhuriyet Caddesi esnafı olarak ciddi bir çekici sıkıntısı yaşıyoruz. Akşama kadar 20-30 tane araba çekiliyor bu da hem insanları hem de biz esnafları mağdur ediyor. Buraya gelen insan ya sağlık ocağına ya kırtasiyeye ya kasaba ya da fırına geliyor. Burası zaten birisinin arabasını bırakıp sahile gideceği bir yer değil.

“SİLİVRİ'Yİ YÖNETMEYE TALİP OLAN TÜM YETKİLİLERİN HABERİ VAR”
Konudan İlçe Kaymakamının, İlçe Emniyet Müdürünün, siyasilerin, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünün, meclis üyelerinin haberi var. Bütün mahalle esnafı olarak dilekçe verdik. Aynı şekilde İSPARK'a da dilekçe yolladık. İSPARK'tan 0-15 dakika ücretsiz otopark uygulamasını burada hayata geçirmesini talep ettik. Boyacı Bayırındaki araçlar bile çekiliyor ki orada tabela bile yok.

“EKMEĞİMİZİN DERDİNDEYİZ”
Park etmek yasaktır levhasından dolayı yol ihlali yapıldığı gerekçesiyle araçlar çekiliyor. İyi güzel de insanlar buraya bakkaldan ekmeğini, kasaptan etini, kırtasiyeden defterini kitabını almaya geliyor. Çoluğunu çocuğunu sağlık ocağına getiriyor. Kanun varsa hepimiz uygulayacağız ama sıfır toleransla hiçbir uyarı yapmadan araçların kaldırılması artık bize nefes aldırmaz oldu. Biz ekmeğimize sahip çıkmak istiyoruz.

“SİLİVRİ'Yİ YÖNETMEK İSTEYEN SEÇİLMİŞLERE GÖREV DÜŞÜYOR”
Artık bıçak kemiğe dayandı. Burada Silivri'yi yönetmeye talip olan herkese görev düşüyor. 1 Nolu Sağlık Ocağı burada geçici olarak hizmet veriyor. Getirenler iyi mi yaptı kötü mü yaptı bilmiyoruz. Park problemi çözülmeden buraya sağlık ocağı getirdiler. Arabasıyla gelen vatandaş iki dakika arabasını bırakıp sağlık ocağına geçemiyor. Durup da çocuğuna defter kalem, evine ekmek alamıyor. Silivri'yi yönetmeye talip olan arkadaşlar muhtarından meclis üyelerine, esnaf odası başkanından belediye başkanına kadar hepsi insanların ekonomik refah seviyesini korumak için mi o makamlarda oturuyorlar yoksa vatandaşı mağdur etmek için mi? Dilekçe neden umursanmıyor merak ediyoruz.

“ESNAF BAŞKANI ÖNCÜLÜK ETMELİ”
Biz buraya 15 dakikalık İSPARK sistemini istiyoruz veya farklı bir çözüm alternatifi yapılabilirse onu talep ediyoruz. Bu insanlar iki dakika çocuğuna kitap alacak diye 200 TL para ödemek zorunda değil ki. Artık dayanılacak noktayı geçtik. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer bu işe öncülük ederse sanıyoruz ki ivedi şekilde çözüme kavuşturulur. Esnaf Odasının bu işe el atması lazım.”
Haber MERKEZİ

YORUM YAP