Sevginar Sali

Işıklar: Geç onu…


Günlerdir bildiğimiz bir furyanın yeni dalgası; Neymiş efendim Özcan Işıklar, AK Parti’ye geçiyormuş… Sormayayım hatta yazmamak için kendimi çok tuttum ama merak edip soranlara bireysel cevap vermektense yazıp hepsinden aynı anda kurtulmaktan başka çare kalmadı. "Bi sor da yaz” diyorlar öyle yaptım bu defa… Ne yanıt alacağımı adımdan emin olduğum kadar bilerek, sordum… İnsanın yanıtını bildiği soruyu sorması kadar saçma bir durum daha var mı acaba… Binde bir şaşıracağım bir yanıt alacağım düşüncesiyle yine de sordum, "Başkanım AK Parti’ye geçiyormuşsun?”… Cevap vermeye tenezzül etmesi bile bir şey; "Geç onu. Haberim bile yok…!” dedi… Başkan Işıklar’a sormadan önce biriyle konuşuyoruz, "Bu dedikoduyu Yılmaz Kandemir gündeme getirdi seçimlerden önce, sonra kendisi geçti” diye ilginç bir tespit fikrini aktardı. Son söylentinin kaynağından da böyle bir şey çıkar mı? AK Parti’de öyle bir yer kapmaca var ki; şu anda oradaki pastaya ortak olmayı düşünen siyasetçinin aklından şüphe etmemek ne mümkün!? Işıklar durumunda değil tabi… Onun AK Parti’ye geçmesi siyaset tabanına baktığınızda absürt bir durumdan öteye geçmez. Siyasi kariyerini bitirir Işıklar ama adını öyle kolay kolay harcamayı göze almaz…
O değil de şu son günlerde Işıklar’ın gerçekten çok farklı bir gündemi var… CHP’de genel merkez nezdinde ilişkilerini bizzat belirleme imkânlarının peşinde. Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği yönetim kuruluna girdikten sonra Trakya bölgesinde sıkı temaslara başlayan Işıklar, genel merkez nazarında güçlü bir pozisyon elde etmek üzere (MYK’ya girmek gibi mesela…) siyasi hedeflerini belirlerken, parti değişikliği ile anılmasının alakasızlığı kabak gibi ortada.

"İKİ MUHALİFTEN AYNI ANDA KURTULDU”
Burhan Soyaslan’ın yeni bir ortaklık hazırlığı var; Sencer Işıklar… Siyasi kulislerde "Özcan Işıklar iki muhaliften aynı anda kurtuluyor” yorumlarıyla değerlendirme bulsa da durum, bence güç birliği oluşuyor : ) Beklenen ve tahminlerin aksine Sencer Işıklar, Özcan Işıklar’ın en sert muhalifi olarak biliniyor (rakip demeye korkuyorum erken öten horozun akıbeti yaşanabilir : )); Başkan Işıklar’ın prensleri tarafından "12 adamı yedik senden kurtulamadık” değerlendirmelerinin esin kaynağıgenç Işıklar : ) Babası başkan da olsa olmasa da insanlar ekmek parası kazanmak için çalışmak zorunda. Soyaslan’a yeni ortaklığı, Burhan ve Sencer Bey’in işbirliği, hayırlı uğurlu olsun inşallah. Allah utandırmasın!

MUTLU’NUN SİLİVRİ’YE GELMESİ BEKLENİYOR
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun bugün Çatalca programı sonrasında saat 13.30’da Silivri’de olması bekleniyor. Belediyede Vali Bey’i karşılamak ve ağırlamak üzere hazırlıklar tamamlandı.

SARAL, TURAN ALTERNATİFİNE NE DİYOR?
AK Parti’nin yeni dönem belirleyici isimlerinden biri olan Mustafa Saral’ın, partisinin ilçe başkanlığı yarışında takınacağı tutumu çok merak ediyorum. Hüseyin Turan ile 2004’e dair kapanmayan bir hesabı var Saral’ın. AK Parti’nin belediye başkan adayı olması durumunda meclis üyeliğinden vazgeçecek kadar keskin tutumunda yeni konumunda nasıl bir değişiklik olacak? Aklıma takıldı...

GÜNÜN SÖZÜ
Seviyorum demek; SEV - İ - YORUM; "istediklerimi sana yükleyerek seni yaşıyorum” demektir. Yani "sana yorum katıyorum” demek.
MARİFET AŞK'ı yaşamak için ruha sipariş vermekte... Cenk Sabuncuoğlu

YORUM YAP