Sevginar Sali

Işıklar; bildiğimiz gibi değil!

“Yapay umutlar, gerçek hayal kırıklıkları!” Başkan Işıklar'ın hafızalarımıza kazınacak muhteşem buluşlarından biri daha… İstediğinde karşısındakinin kalbini söküp (aklı konusuna hiç girmiyorum bile) dilediği düşünce ve bedene nakil etmeyi başaran bir algı ustası o… Bu aralar sözünü ettiğim beceri ve özelliklerine küskün hallerinin hiç zamanı, hiç sırası değil; bilmeli. Meclis üyesi aday ve yeni dönem proje tanıtım toplantısının şekli çok güzel, içerdiği vasat bir seyir izledi. Ben üçüncü dönem iddiasında olan Işıklar'a bugüne kadar ortaya koyduğu seçim çalışması performansını yakıştıramadım, yakıştıranlar olduysa ve en önemlisi kendisi uygun, yeterli ve başarılı gördüyse diyecek bir şeyim yoktur. Çok daha iyisini yapabileceğine defalarca şahitlik ettiğim insanların sıradanlığını övemem, alkışlayamam!

EKREM İMAMOĞLU'NUN ARDINDAN
Yerel basını yok sayan salon düzeninden işkillendim ama sahildeki konuşmasından sonra şüphelerim kuvvetlendi. Millet İttifakının CHP Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Silivri ile ilgili vaatlerini merakla bekledim; ‘tarımı geliştireceğiz, ulaşımı iyileştireceğiz ve Silivri'yi talan ettirmeyeceğiz'in dışında bir şey duyamadım. Tutunabileceğim somut bir vaat bekledim boşuna…
‘Genç, dinamik, yorgun olmayan, ununu eleyip, eleğini duvara asmamış adaylara oy verin' tanımlamasının çağrışımlarından kendisi de işkillenmiş olmalı ki son anda (Işıklar ile Binali Yıldırım arasında dört yaş fark var) “Kendimi tarif ediyorum, siz anladınız mı?” diye sorma ihtiyacı hissetti! Açıklaması iyi oldu bence çünkü “Ne diyor bu adam?” diye kafamda deli sorular başlamıştı bile…
İmamoğlu'nda İstanbul'a belediye başkan adayından daha çok CHP'ye Genel Başkan Adayı gördüm! Çok uzaktan baktım yanlış da görmüş olabilirim! Yakında görürüz : )

İKİ EL BİR OLUR DA BEŞ PARMAK AYNI OLMAZ!
Başta ben de dahil olmak üzere Cumhur İttifakı listesinin çokça ve ağırlıktaki bilinmeyenleri yerine, CHP Başkanının hazırladığı tanıdık listenin seçmen nazarında daha güçlü ve etkileyici olacağını düşündük. Tanınırlık ile birlikte etki de artıyor ama bu sefer en küçük olumlu adımla, olumsuzluklar da peşiniz sıra geliyor. Hep birlikte belirtilen kimi istisnalar dışında bizi heyecanlandırmayan Cumhur İttifakı listesi ile ilgili eleştiriler dinmişken, o çok beğendiğimiz listenin sancıları her geçen gün farklı bir açılımla karşımızda. Sıradan bir sürücü trafikte kemersiz yakalanınca yer cezasını işlemi yapan polis bile iki dakikaya konuyu unutur. Ünlü biriyle ilgili aynı durum yaşanınca haftalarca, her ihtiyaç duyulduğunda benzeri örneklemeye gündeme ısıtılıp sıtılıp yaptığı hata getirilir. Bir de Cumhur İttifakı listesinde olanlar belli; AK Parti ve MHP, Millet İttifakı'nda Başkan Bey'in iddiasıyla söylüyorum 8 partiden temsilci var! DSP de Millet İttifakı ile yarış halinde olmakla, henüz iktidar iddiası çıtası daha düşük seyrettiğinden onlara kimsenin ses çıkardığı yok!

AFİŞLERİ GENÇ FİDANLARA ASMAMAYA ÖZEN GÖSTERİR MİSİNİZ?
Duyarlı bir okuyucum uyardı; yeni dikilen genç fidanlara halatlarla seçim afişi bağlarken taşıma ve dayanma durumu gözetirse partili arkadaşlar, ender yeşil alanlarımızın hayatta kalmasına müsaade etmiş olurlar. Afişlerini sağlam yere bağlamanın onlara da faydası olur, kalıcılık açısından.

GÜNÜN SÖZÜ
“ ‘Yalanınıza kızmıyorum… Söyleyin, ama söylerken benim zekama hakaret etmeyin… En aptal yalanı söyleyip inanmamı beklerseniz, bu benim gerzek olduğumu düşündüğünüz anlamına gelir. Ne olur inanabileceğim bir yalan bulun' diyorum, ama akıllarına ilk gelen yalanı söylemeye devam ediyorlar..."
*Alıntı

YORUM YAP