Sevginar Sali

Hiç birimiz, hepimizden daha güçlü değiliz!

AK Parti'de 31 Mart 2019 yerel seçimleri ile ilgili adaylık başvuruları, belediye başkanlıkları için 5-12 Kasım'da, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için 5 Kasım-12 Aralık'ta alınacak. AK Parti'de yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin, nüfusu 100 binin üzerinde olan belediye başkanı aday adaylarından 5 bin, nüfusu 100 bin ve daha az olan belediye başkanı aday adaylarından 3 bin lira alınacak. Kadın ve genç adaylar, belirlenen aidatların yarısını, engelli adaylar ise dörtte birini ödeyecek.
AK Parti Başkan Aday Adaylarının müracaatı için 1 haftalık süre tanırken, meclis üyesi başvuru zamanını bir aylık zamana yaydı.
***
CHP'deki başkanlık yarışı, rakipleri ortaya çıkmaksınız epey tatsız tuzsuz ilerliyordu… AK Parti'nin başkan aday adayları da meydana çıkınca seçim heyecanının dozu bir tık daha artacak. Ama hissedilen havaya bakılınca kimse sahip olduğu enerjiyi rakiplerinin kuyusunu kazmaya yönelik harcama taraftarı görünmüyor; kendini sahip olunan özellikler üzerinden parlatma çabası tabi ki çok daha mantıklı. Perde arkasında dönen olaylar biliniyor da siyaseti bunların yönlendirdiği ile ilgili kimse kendini ve başkalarını kandırmasın boşuna. Öncelikle sizin sahip olduğunuz özellikler yeterli görünmezse ayrıca dönüp rakiplerinizin durumu araştırılır. Kendi boşluklarınızı başkalarının eksiklikleri ile telafi etme çabası oyun oynanmadan, yarışa girilmeden mağlubiyetin kabul edilmesi gibi bir şey; birinci gelseniz bile kazandığınız bir şey olmaz, kayıplara mahkûm olursunuz.
AK Partili aday adaylarının stratejilerini henüz görmedik ama yönetim sürecinin artı ve eksileriyle bence en doğru anlayışı ‘Büyük Silivri Koalisyonu' ve ‘Herkesin belediye başkanı' söylemleri ile teoride Özcan Işıklar ortaya koydu… Bu söylemin üzerine çıkmak çok zor, bundan daha mantıklı bir gerekçe öne sürmek imkansız gibi duruyor… Çünkü hiç birimiz, hepimizden daha güçlü asla olmayız… İnsanlık tarihi bize hiçbir şey öğretmediyse bile ‘ayrışarak gideceğimiz noktanın sınırlılığı, birleşerek alacağımız yolun sonsuzluğu ile hedeflerin yüksekliğini' net biçimde kanıtlıyor.
Birlikte hareket etmek evet zor ama bu zorluk paralelinde kuvvet, gelişim, güzellik ve iyilik getiriyor…
Şimdi Silivri'yi yönetmeye talip olan insanlar iyice düşünsünler; parçalayarak, bölerek bize ele geçirip hep birlikte sürünecek miyiz, yoksa birleşerek güçlü bir biçimde güzel yarınlara hep birlikte yürütecekler mi bizi?
İyi haftalar herkese…

YORUM YAP