Sevginar Sali

Her şeye rağmen Silivri...

İyimser olmak için çok fazla nedenimiz kalmadı kabul ediyorum.
Ama umut etmek için ziyadesiyle sebebimiz var, üstüne üstük başka çaremiz yok; siz de buna direnmeyin.
Terörü kınamaktan bir fayda sağlayamadığımız, aramızdaki mesafeleri iç ve dış düşmanlarımızın neyle ve de nasıl doldurduğu da ortada… Onun için sizin gibi düşünmüyor diye, yaşam tarzı size benzemiyor, teni farklı, dini, dili değişik diye ötekileştirdiğiniz her kimseye ona bir kez daha iyi bakın. İnsan olması yeterli yanınızda durabilmesi için; ittirince doğan boşluğu patlayıcılar, canlı bombalar, caniler dolduruyor…
Terör çok sinsi bir düşman… Hem fiziksel hem de psikolojik manada. Onu lanetlerken, nefret kusarken bile aslında bir nevi reklamını yapıyoruz farkında olmadan. Her saldırının ardında canımızı ne kadar acıttıklarını görerek tatmin olduklarını bilmemiz lazım.
Sabah işe gelirken şöyle Medikal Park Hastanesi tepesinden önümde süzülen Silivri'ye baktım ve içimi bir kez daha huzur kapladı… Verdiği bu duygunun kıymetini bildiğimiz söylenemez. Her şeye rağmen Silivri, Doğu bir yana İstanbul'un da huzur adası; Allah hep böyle kalmasına müsaade etsin, tüm insanlık gibi bizleri de korusun tabi.
Bir kez daha başın sağ olsun Türkiye'm, geçmiş olsun Gazi Antep…
Allah yaşadıklarımızı unutturacak yeni acılar tecrübe etmemize mani olsun inşallah…

BİRLİK/İLETİŞİM ÇAĞRILARI IŞIKLAR'A ULAŞMIYOR MU?
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubeleri birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Daha önce Vakıf şimdi de Dernek ile birlikte “Biriz, birlikteyiz, cemevinin tamamlanması için Belediyemiz ile işbirliğine hazırız” dediler. Sonra laf lafı, soru soruyu kovalarken yeni vakıf yönetimi 9 Ağustos'ta belediye başkanından randevu talep ettikleri henüz bir sonuç alamadıklarını itiraf etmek zorunda kaldı.
Kaymakam ertesi gün, Jandarma Komutanı keza aynı şekilde vakfın randevu taleplerine kısa süre içinde dönüş yaparken Belediye Başkanımızın yoğunluğu tahmin ettiğimizden fazla anlaşılan. Bilgilendirme toplantısı, Kadir Topbaş ile temaslar, Kemal Kılıçdaroğlu ziyareti, izne çıkması derken bakarsınız bu hafta zaman bulur.
Ben bir yerden randevu istesem 12 gün dönüş yapılmasa alınırım şahsen. Vakıf yöneticilerinin kırgınlığı da belliydi her ne kadar ifade etmemek için çırpınsalar da… Burada sağlanmaya çalışılan iyi ilişkiler şahsi menfaat gerekçeli değil söz konusu olan, Alevi kültürü, cemevi inşaatı. Vakıf ve dernek yöneticileri ne kadar “Başkan beyle sorunumuz yok, kimseyle çatışma lüksümüz yok” dese de Özcan Işıklar onlarla ilgili sıkıntısı olduğunu düşünmemize yol açacak; iletişime, kaynaşmaya zaman ayıramadıkça.
Durumlar itibariyle herkes doğru olduğunu düşündüğü şeyi yapar ama bunu şahısların ötesinde temsil ettikleri kesimlere zarar verecek boyuta taşıma inadı sorumsuzluktur.
Bir elinizle yaparken, diğeriyle yıkmak çok anlamsız…
Hayırlı, huzurlu, iyi haberlerin olduğu bir hafta dileklerimle.

YORUM YAP