Sevginar Sali

HAYIRLI OLSUN

AK Parti Silivri Kadın Kolları Başkanlık arayışı nihayete erdi. Beklendiği üzere Ülkenur Büke, Kadın Kollarının yeni başkanı oldu. Bu görevi üstlenme isteği dışında atamasının önünde tek engel Dilek Demiral'a karşı Yusuf Köroğlu listesinde yer aldığı kongre sürecindeki tutumuydu. Bence o kongredeki tutumu da haklıydı, dün atandığı göreve de son derece layık. AK Parti ile iki durumdan birinden en azından hemfikir olabilmek beni şaşırttı doğrusu!
Ülkenur Hanıma başarılar diliyorum. Teşkilat ve siyaset tecrübesi ile üstlendiği sorumlulukta fark yaratacağına güveniyorum.
***
Konu AK Parti'den açılmışken… Daha doğrusu Silivri çalışmalarından; Gençlik Kollarının Pazar günü gerçekleştirdiği huzurevi ziyaretini es geçmek olmaz. Huzurevi sakinleriyle sohbet eden, saçlarını kesen kuaför arkadaşlar ve bakımları konusunda yardımcı olan kızlarımızı görünce gelecek hususundaki karamsarlığım bir nebze olsun aydınlandı. Siyasetin ideoloji dışında potasına aldığı yetişme çağındaki gençlere vicdan ve merhameti de aşılaması, maneviyat derinliği kazandırmasının yararlarını muhakkak toplum olarak göreceğiz… Orhan Koç ve yönetimini, üyelerin ortaya koyan duyarlılık çalışması için bir kez daha kutluyorum…

VAATLER NE OLDU?
Geçtiğimiz gün bir okuyucumuz aradı… AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun, İl Başkanına 2019'da Silivri Belediyesinin anahtarını söz verdiği manşet haberimizi okuyup etkilenmiş; “CHP'nin örgüt toplantılarını da haber yapıyor musunuz?” dedi. ‘Yarın da o çıkacak, örgüt toplantısı dün akşam yapıldı' dedim. Parti üyesi olarak haberdar olamadığı için sitem etti. CHP'nin örgüt toplantısı duyuruları konusunu gözden geçirmesi gereği ortaya çıkıyor. Bir de CHP İlçe Kongresi öncesinde Suna Göçengil ile yaptığımız söyleşide çok güzel çalışma hedeflerinden söz etmişti… Yönetim toplantılarını her hafta bir mahallemizde düzenlemek gibi… Havalar da artık müsait olduğuna göre mekânsan açılıma pek ala gidilebilir.

GÜNÜN SÖZÜ
Başarı buzdağına benzer:
Ödülü herkesin içinde alırsın,
bedeli gizlice ve tek başına ödersin.
*Başarı Bilimi/Mümin Sekman

YORUM YAP