Sevginar Sali

Güzel Silivri’de, özel vefa örneği bir de...

Dün Sanayi Sitesinde bir etkinlik vardı. Silivri Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İŞKUR ve KOSGEP ortaklığında düzenlenen kurslarının 24. Etap mezunları sertifikalarını aldılar. Öncesinde Eğitim Merkezinin yenilenen hizmet binasına yaptırılan Atatürk büstü açıldı. Kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği programın eğitim ile girişimcilik kısmı ziyadesiyle güzel ve memnun ediciydi. Kısa bir süre önce kaybettiğimiz Merhum Selahattin Öpçin ve 2013 senesinde aramızdan ayrılan Rahmetli Zafer Aşkın'ın eğitim merkezi sınıflarında isimlerinin yaşatılması inceliği ziyadesiyle takdiri hak ediyor.
Bunlar ve programın geneline söylenecek hiçbir söz yok…
MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz etkinlikteydi ancak Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu üyesi olarak… Çünkü partiye etkinlik ile ilgili bir davet iletilmemişti. CHP İlçe Başkan Vekili orada olmasa sıkıntı yine çıkmazdı. Ama CHP Kadın ve Gençlik Kolları da orada olduğuna göre partiye bir davet iletilmişti. MHP ve AK Partiye gitmeyen davetin CHP'ye gitmesi doğru bir şey değil. Ya bütün partileri davet edin, ya da hiç birini…
Organizasyonun genelinde bir davet krizi vardı anlaşılan. Bize de basın olarak bir davet gelmedi doğrusu. Ama gazeteciler kamuyu ilgilendiren konuları haber aldığında, davet beklemeksizin katılıp işlerini yapmalı inancından hareketle mevzuya takılmadım. MHP ve AK Parti adına itirazı ve rahatsızlığı aktarmayı görev biliyorum.
Esnaf Odası etkinliklerini “Selimpaşa spor kulübü programına” yormak istemiyorum ama sorumluların da bununla ilgili abartıya kaçtıkları mevzuları gözden geçirmesini canı gönülden diliyorum.
Nuray Koçer'in davranışındaki eksiklikleri, iyi niyeti ile ruhunun inceliği epey kapatıyor. Ama “girişimcilik” bir yere kadar, “gelişim”e de önem verelim olmaz mı?
Not: Girişimcilik eğitmeni Yekta Berksoy'a kursiyerlerin sevgisi, ilgi ve saygısı çok güzeldi. Aralarındaki bağın yansımasına, yarattığı etkiye değinmeden geçemeyeceğim. Öğretmenler Gününe de çok yakıştı : ) Tebrik ediyorum...

DÜNYAYI TARIM MI, TEKNOLOJİ Mİ KURTARACAK?
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, dün TÜRAM'da Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu'nu üretici kooperatiflerimizle ve bölge çiftçimizle buluşturdu. Mevzumuz kara buğday üretimi… Üretim konusunda epey hevesli çiftçiler, talep de artan nitelikte… Toprak deseniz en önemli zenginliğimiz. Halk Ekmek satın almaya hazır. Üreticiyi pazar ile buluşturma konusunda tek eksiklik; kırma sistemi. Bütün mesele de burada düğümleniyor. Konuya ilişkin haberi yarın gazetemizde okuyabilirsiniz de ben AK UN'un sahibi Nadir Benderlioğlu'nun çok önemli bir tespitini Cuma hutbesi niyetine paylaşmak istiyorum… “Bir süredir Afrika'yı dolaşıyoruz. Dünyayı tarım mı, teknoloji mi kurtaracak diye sorarsanız; tarımsal üretime dört kolla sarılmamız gerektiğini söylemek isterim. Dünyayı tarım kurtaracak, tarımsal üretimin her koşulda ve aşamada desteklenmesi lazım” dedi.
Düşünün yiyecek bir şey bulamıyorsunuz ama elinizde iphone 10 var : ) ‘Oturur onu yersiniz' demek isterdim ama diyemiyorum… Bence bu girdiğimiz yol ve varacağımız noktayı özetlemeye yetiyor; eğer aklımızı başımıza toplayıp elimizdeki zenginliği hoyratça harcamaya devam edersek işimiz iş… Bitik mi desem?
Avrupa Parlamentosu AB'ye “Türkiye ile müzakere sürecini askıya al” dedi!
Dolar 3,427 ile Euro'yu kovalıyor…
Hafta sonuna girerken size daha güzel şeylerden söz etmek isterdim tabi; sadist değilim ama gelin görün, elde, avuçta, gündemde olup biten bunlar…
Bir karış toprağın milliyetçiler için önemini, tarımda üretim hissiyatıyla benimsememizin vakti geldi de geçiyor…
Kızıyorlar, eleştiriyorlar, küçümsüyorlar da bizim başkanın iyi tarım çabalarını (Buradan bakınca Silivri'nin çocuğu sıralamasında birinciliği ziyadesiyle hak etmiyor mu sevgili Adil Sirkecioğlu? Ondan alacağımızı alıyoruz (ama güzellikle ama çirkefleşerek : ) bir oy verdik adamı satın aldık sanki : )), diğerlerinin teşvike daha çok ihtiyacı olduğu düşüncesiyle sıralamayı tasarladığını düşünüyorum. Ve evet yine eş zamanlı yazmak zorundayım çünkü dayanamıyorum : ))
TÜRAM' da da Fenerbahçe Üniversitesi çabasındaki konumda Işıklar… Ne kadar doğru yerlere bizi kanalize etmeye çalışıyor; geç olmadan daha çok farkına varsak keşke… Tok açın, halinden ne anlar değil mi?! Yakında TÜRAM'ın bahçesine kara buğday kırma değirmeni kurarsa şaşmayın… Biliyorsunuz kayayı delen suyun gücü değil, azmi : ) Allah'ım sakın bizden Işıklar'ın tükenmeyen azim kaynağını esirgeme... Amin...
İyi hafta sonları…

YORUM YAP