Sevginar Sali

Getirenler, götürenler...

Bir yandan İlçe Tarım Müdürü Kemal Benli, diğer yandan İSKİ Müdürü Ruhi Şahin'in tayinleri çıktı.
Benli'nin durumu biraz beklenen bir şeydi de, Şahin'in gidişi tamamen siyasi nedenlere yoruluyor.
Benli ile daha yakından temaslarımız oldu, Şahin'i Silivri'de görev yaptığı süre içinde hiç görmedim desem yalan olmaz.
Birincisinin gidişi geçirdiği talihsiz kaza da olmak üzere, müdürlük ile ilgili birkaç konuyla daha izah edilebilirken, İSKİ müdürünün ilçemizden gönderilmesi tamamen karşılanmayan kişisel siyasi taleplerle ilgili nedenlerle açıklanmakta.
“Siyasi atamaların, siyasi sürgünleri” genel başlığı altında toplayıp konuyu geçiştirmem mümkündü de Şahin'in durumu ile ilgili ‘haksızlığa' uğradığına yönelik bu kadar farklı olup da aynı düşünen insana denk gelmesem iyiydi…
İSKİ'nin Silivri'ye önemli alt yapı yatırımları olabilir, zaten görevi de bu ama taşeron sisteminden kaynaklı işçilik sorunları Şahin'in idare ve yöneticilik başarısını epey baltalıyordu. Bundan gitse yine gam yenmez de, olmayacak bir işi yapması istenip de yapmadığı için gönderildiği iddiası acı. Şahin'in kişisel istikbali değil derdim, sistem ve kötü düzen açısından geldiğimiz noktaya dikkatinizi çekmek isterim.
Üç beş kişinin başına gelene üç beş dakika veya en fazla gün üzülürsünüz de toplumuzun başına gelen kötü şeylerin düzelmek yerine daha da fena hal aldığını görmek insanı kahrediyor.
Siyasilerin eliyle cezalandırma imalarından Mutlu Bozoğlu sorumluluğu sonucuna varmayın, kiminle konuştuysam ‘onu da aşan şeyler var' der gibiydi. Silivri ile alakalı siyasilerin karar verdiği bir konuda ilçe başkanından daha etkili biri olabileceğini kabullendiysek birileri için dükkânı kapatma vaktidir.
İlginç…
Ruhi Şahin, Silivri'den üzüntüyle ayrılmış olabilir… Sahiplenmek adına sesini cılız bir şekilde çıkartanlara bakıp dertlenmeyin, sessizliğe gömülen ama kalbi de aklı da sizden yana olan, hakkınızı teslim eden insanların sayısı hiç az değil. Bu da harcanmanıza vesile olan, göz yumanlara dert olur bundan sonra : )
Kemal Benli ve Ruhi Şahin'e yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum. Silivri için de hayırlı yeni görevlendirmeler olur inşallah… Bir şeylerin daha iyiye gitmesi veya düzelmesine yönelik umudumu besleyen hiçbir gelişme olmaksızın iyimserliğimin cesaretine ben bile hayran kaldım…
İşlemek kadar olmasa da seyirci kalıp, müdahalede bulunmamak da sizi suçlu yapar unutmayın! Ve hayat tüm suçlarımızın cezasını çekmeden bitmez : )
Ha bu arada başka müdürler ile ilgili de yol göründü iddiaları havada uçuşuyor… Korkarım ki bildiğinizi okuyacaksınız, hatta bilmedikleriniz olduğunu hiç düşünmeyeceksiniz ancak siyasi sebepler öne sürülürken (onların nasıl karmaşık bir işleyiş sergilediği üstteki örneklerden birinde malum) nitelik ve görev hakkaniyetine de en azından göz ucuyla bakın rica ederim… Siyaset halka hizmet için yapılıyor ya ondan dedim...

YORUM YAP