Sevginar Sali

Genel seçimin yerel havası

AK Parti’nin bölgemizden milletvekili olmak isteyen isimleri kesinleşti. Şimdi bu isteklilerden kaçının arzusuna kavuşmak üzere listelerde değerlendirileceği ve bunun seçilebilecek sıralamasını bekleyeceğiz. Silivri’yi ilgilendirenler bakımından etkileyici olan isimler Tülay Kaynarca, Yetgin Çavdar ve Gülay Dalyan… Bunların dışındakilerin listede yer bulma şansı olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Bu dönem Emrah Maşalacı sürpriz yaptı. Siyasette yaşadığı hayal kırıklarından arınma detoksu için kendine zaman ve fırsat yarattı anlaşılan. Yoksa gözü kara bir şekilde her türlü göreve atılır, halkın iradesine kendisini teslim etmekten geri durmazdı… Dalgalandım da duruldum vakti mi geldi ne?!
AK Parti’nin vekillik aday adayları sessiz ve derinden ilerliyor. CHP’lilerin aksine… CHP’nin yerli vekil aday adayları kamuoyu ile karar süreçlerin adım atıp paylaşırken, AK Partili isimler dereyi görmeden paça sıvama taraftarı değil. İstanbul’un, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki dudağı arasında olduğu gerçeğini tahmin etmeyen yok. Halka kendini anlatsalar ne olacak!?
AK Partinin muhtemel vekil adaylarına bakıyorum da Silivri halkının ulaşabileceği bakımından; Gülay Hanım sağ olsun kendi konuşur kimseyi dinlemez, Kaynarca kısa konuşur az görünür, halkın yükünü çekecek olan tek olasılık Çavdar onun da seçilme şansı tartışılır!
CHP’nin vekillik başvuruları 1 Mart’ta sona erecek. Bundan sonraki süreçte 3. Bölgenin dengelerini daha iyi değerlendirme şansımız olacak.
MHP’de de henüz süreç tamamlanmadı…
Aldığım son duyumlara göre Mümin Tuğlu da ön seçime girecek. Selami Değirmenci’den daha az oy alırsa vay Özcan Işıklar’ın haline! Yine iş başına düştü… Arayı da yeni düzeltmişlerdi… CHP yeni bölünme ve kamplaşmaların arifesinde sanki… Mümin Tuğlu da Pazartesi günü partide yapacağı basın toplantısı ile vekil aday adaylığını duyuracak. Değirmenci’nin basın toplantısına katılmayan Işıklar’ın, Tuğlu’nunkine gelip gelmeyeceğini bekliyor meraklı yorumcular. Birlikte çalıştığı ilçe başkanı diyeceğim Tuğlu için, Değirmenci de bu sıfatı zaman bakımından kısıtlı olsa da taşır pek ala… Taşımadığı, taşıyamadığı başkaca şeyler var ama bunların tekrardan gündeme gelmesi veya açık açık konuşulmasından CHP’ye bir yarar olmadığı gibi dağ gibi zararlarını sayabiliriz.
Genel seçimler öncesinde aslında birinciliğe oynayan her iki partimizde de dengeler bakımından durum; Çıfıt çarşısı! CHP yeni ilçe başkanı Suna Göçengil, tıpkı Demiral gibi çok cafcaflı bir vakitte oturacak koltuğa. Ve muhtemeldir kimseye yaranamadan iki arada bir derede kalması!
E, bunları konuşmak için daha epey vaktimiz          ve pek çok nedenlerimiz olacak. Şimdilik nokta        koyalım!
***
Neticesini göreceğimiz merakla beklenen bir diğer gündem konumuz Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif seçimi. Pazar günü Sebahattin Öpçin’in 22 yıllık başkanlığını sürdüreceği mi, yoksa görevini rakibi Ruknettin Akgül’e teslim mi edeceği belli olacak. Silivri halkının seçim beklentisine dair önemli ipuçları verecek bu seçim sonucu. Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimiyle birleştirdiğinizde neticeleri vatandaşın yaklaşım tarzı ve isteklerine yönelik önemli veriler elde edeceğiz.

BAŞSAĞLIĞI
Mali Müşavirimiz İbrahim Karaduman’ın amcası Nihat Karaduman dün hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi bugün Selimpaşa’da toprağa verilecek. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

BAŞSAĞLIĞI
Silivri Rizeliler Derneği Üyelerinden Lütfü Erdoğdu da dün hayata gözlerini kapattı. Cenazesi bugün Cuma Namazından sonra Piri Mehmet Paşa Camiinden kalkacak. Merhuma Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

İyi hafta sonları ve hayırlı Cumalar...

YORUM YAP