GECİKMİŞ 1 NİSAN


Gazetecinin acemisi 1 Nisanı dört gün sonra kutlarmış, affınıza sığınırım.

Konumuz parti büyüklerimizden yerel siyasilerimize mektuplar.

***

"Özcan kardeşim, seçim zaferini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Sana verdiğim hanım kızımızı listene alsaydın fark daha fazla olurdu. Ziyanı yok mensubu olduğu sülalenin gerçek yüzünü ortaya çıkardığın için iyi oldu. Senden ricam önümüzdeki genel seçimlerden önce iki ay rapor alıp, genel merkeze yanıma gelmen. Silivri de yapmış olduğun muazzam temizlik karşısında ağzım açık kaldı. Tüm ‘içi dışı başka’lara karşı zaferin çok daha anlamlı. Aynı temizliği partide el birliğiyle yapabilirsek, CHP iktidara taşırız. Gözlerinden öperim” İmza K. Kılıçdaroğlu

***

"Soyadı Sert, kendi mülayim başkanım. Adaylığın süresince iki hanımın parmağında oyuncak oldun. Seçim kaybetmen yüzünden benim Silivri oyları da ‘kim vurdu’ya gitti. İtiraz derdine düşen ilçe başkanı sandık sonuçlarını bile veremedi. Görevde kalma umudunu muhtarı başkanlarla aynı zarfa koyan aklı evvellere bağladı. Kaybettim diye üzülme, gel bana danışman ol. Önümüzdeki seçim döneminde hatıralarımızı torunlarımıza beraber anlatırız. Duyduğuma göre Silivri seçmeni Beylikdüzü’nü sokak sokak öğrenmiş”

K. Topbaş

***

"Silivri’nin değerli evladı Hüseyin Şahin Bey kardeşimiz. Aldığımız bilgilere göre Özcan Başkan değerini bilememiş. Senin gibi kıymeti bilinmeyen arkadaşlarımızın harcanmasına gönlümüz razı olmaz. Kazanan CHP Belediyeleri olarak karar aldık, tüm imar müdürlüklerimizi senin emrine vereceğiz. Lütfedip kabul edersen bahtiyar olacağız.”

Duayen başkan H. Akgün

***

"Baykal’la başlayan cezalandırılma sürecin devam ediyor. Işıklar bardağı taşırdı. Tebrik etmek bile içimden gelmedi. Parti yöneticisi olarak mecburiyeti yerine getirdim. Teşekkür etmesine fırsat bile vermeden telefonu kapattım suratına. Duyduğuma göre Ak Partili vekiller bile tebrik kuyruğuna girmiş. Her neyse gelelim mevzumuza: Kılıçdaroğlu’nun ayağını kaydırabilirsek genel başkan adayımız sensin Selami. Şimdiden kolları sıvayıp, çalışmaya başlamanda fayda var. Emrindeyiz.”

Adnan Keskin

***

"Yata yata meclis üyesi seçildin. Kutlarım Rıfat Kutlu. Silivri’de oluşturduğum teamül gereği ilçe başkanlığını üstlenmen gerekiyor. İlk fırsatta mazbatan hazırlanacaktır. "Benim Karakaş kadar param yok, hem Adil Abiden korkarım” diyorsan Tamer Şişman’ı düşüneceğim. Çok fazla tepki olursa en sağlam partili olduğunu ispatlayan Kandemir yedeğim var. Bir araya gelir ortak bir karar alırsanız işimi kolaylaştırmış olursunuz. Göreyim seni Karakaş’ı aratmayacağına eminim.”

A. Babuçcu.

***

"Değirmenköyü Değirmenköy yapan başkanım Osman Topaç. Soyadından bekleneni fazlasıyla yaptın. Tebrik ediyorum. Atladığın bir hususu hatırlatmak isterim. Bildiğin üzere çok başarılı hizmetler yaparken kumarı yasaklamamız partimizin sonunu getirdi. Bunu bildiğin halde yarım saat Bulgaristan’daki kumar maceralarını anlatmak neyin nesi anlamadım. Senin ve Albayrak’ın desteğine rağmen, Köroğlu kadar oy alınamadı. Sağlık olsun. Yılmadan devam edeceğiz. Ben sana destek olamadım, sen beni takip etmeye devam et.”

S. Soylu

***

"1 Nisan’da siyaseti noktalıyorum demişsin. Duydum inanmadım. Alışmadık baş tövbe tutmaz. Aslını söylemeye bakanlığım izin vermiyor. En verimli çağında, benimde sebep olduğum nedenlerle ziyan olman kabul edilemez. Önümüzdeki dönemde Ağrı milletvekili olarak aramızda görmek isteriz. Gerekli hazırlıkları yap. En kısa zamanda Ağrı İl Başkanlığı ataman gerçekleşmiş olacak.”

Abin M. Müezzinoğlu

***

"Değerli müdürüm, siyaset sana göre değilmiş, anlamış olman lazım. Ne kadar çırpınsan da "Karakaş’ın adamı” suçlamasından kurtulamadın. Tahir’in kaybetmesi ve liste sorumluluğu sana yıkıldı. Şaka bir yana nasıl bir liste o anlamadım. Sen işe bile daha iyi adam alırdın. Siyaset senin özelliklerini köreltmiş. Karakaş’la birlikte Ağrı da görev almayı düşünmüyorsan, eski işin seni bekliyor. Gözlerinden öperim.”

K. Sofuoğlu

***

"İki kardeş el ele verdiniz T. Sert’i aday yaptınız. Çok çalışıyor gözüküp Danamandıra’yı bile çökerttiniz. Bendeki kredini sonuna kadar harcadın. Gönlümdeki yerini yok ettin. Bu konudaki başarını alkışlamak gerekiyor Hüseyin Turan. Tahir kaybetti diye nasıl bir ruh hali yaşıyorsun bilemem ama Karakaş-Turan ikilisi olarak aranıza kimseyi sokmadan devam edin. Bazen pres olun, bazen preste kalın. Silivri hakkını helal etti, siz de edin. Yaşınız genç ama diğer eskilerden farkınız kalmadı. Farklı olduğuna inandırma başarını kutluyorum.”

K. Sirke

***

"İlçe teşkilatım, değerli ülküdaşlarım. Verdiğim görevi en iyi yerine getiren müstesna ilçelerimizdensiniz. Kutluyorum. Aynı başarıyı önümüzdeki seçimlerde de göstermenizi bekliyorum. Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanlığı, belki de erken genel seçimler var. Niyeti bozuklar ve Ak Parti hizmetkarları Meral Hanım’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını gündeme getirip, pompalıyorlar. Hemen tedbir alıp büskevit dağıtın. Aksi halde Akşener genel başkan, Sevginar Hanım kızımızla ilçe başkanı olur maazallah. Bu vesile ile gözlerinizden öper, başarılarınızın devamını dilerim. Durmak yok, ülkücü hareketi bitirmeye devam.”

D. Bahçeli.

***

"Başarılı ilçe başkanım, başarısız vekilim. Çok umutluydum, hayal kırıklığı yaşadım. Aktardığın bilgilerin yanlışlığı yüzünden Silivri’yi yine kaybettik. Yetmezmiş gibi bölgendeki Beylikdüzü de gitti. Sorumluluk aldığın hiçbir ilçede netice alamadık. Bu duruma çok üzüldüğünün farkındayım. Hatalarını telafi etmek yine sana düşüyor. İlk görev aldığındaki inancından ve heyecanından uzaklaşmak yakışmıyor. Bükemediğin bileği öpmek erdemliktir, kabul ama bana uymaz. Bu nedenle önümüzdeki dönemde vekilliği unut Kaynarca. Senden beklediğim eski ekibinden daha iyisini oluşturup, önümüzdeki dönem Silivri Belediye Başkanı olman. Başaracağına inanıyorum. Allah yar ve yardımcın olsun. Gözlerinden öperim.”

T. Erdoğan

Tebessümü görür gibiyim. Dozu ve tadı size kalmış…


YORUM YAP