Ali Gülcü

Elektronik Sapıklar

İmzasız yazı yazmak, hele çamur atmak, hele ihbarda bulunmak en büyük şerefsizliktir. Uyuşturucu satmaktan, kadın satmaktan bile daha kötüdür.

Bununla elbette, “anonim” ajans haberlerini, “işin özü gereği” imzasız yayınlanmak durumunda bulunan resimaltlarını, kısa notları falan kastetmiyorum. Fikir beyan eden, yorum yapan, pislik atan, daha da kötüsü, hakaret eden imzasızlardan sözediyorum.

Ben, bu tür bir e-mail, mesaj falan alınca önce dibine bakarım, imza yoksa okumadan doğruca çöpe atarım.

Lakin internet sitelerinde ister istemez insanın gözü kayıyor bunlara...

Allah o Bill Gates denilen kefereden razı olsun ve de onun cezasını versin, çünkü çok tehlikeli bir silah hediye etti insanlığa. Artık mektubu yazıp, zarflayıp, pulunu yapıştırıp postaneye götürüp atmaya gerek yok, iletişim “bir tık ötede”...

Bu, bizlere, oturduğu yerden kahvesini yudumlaya yudumlaya ve “göbeğini” kaşıya kaşıya köşe yazısı attıran “pijamalı yazar” olma imkanı sağlıyor (deyim Fehmi Koru'nun buluşudur...) ama her türlü psikopata da hiç yorulmadan, kimliğini de gizleyerek elektronik posta ya da haberlere “yorum” gönderme ve ruhunun çöp tenekesini boşaltma olanağı veriyor. Hem çok kolay, hem de bedava.

O “nickname” var ya, bütün ruh hastalarını polis ve doktor kovuşturmasından kurtarıyor.

Devamı 27 Nisan 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP