Sevginar Sali

Ders veren verene...

Dün "Biraz fazla olmadı mı?” diye sormuş ve belediyenin yurt dışı gezilerini sorgulamıştım… Türk toplumunda yerleşen sevimsiz bir takım algılar var; "yurt dışı gezileri” ve "yabancı uyruklu kadınlar” ile alakalı örnekler size ne demek istediğimi anlatır. Başkan Işıklar, bazı meclis üyeleri ve muhtarlarla yaptığı son Yunanistan gezisinin yanlış yorumlara kurban gittiği ile ilgili sitemini aktardı.
"Anlaşılmak gibi bir derdim yok sadece inandığım bir vizyonu ortaya koymak istiyorum. Tüm önyargılar ve eleştirilere rağmen doğru bildiğimi yapma konusunda mücadelem devam edecek. Hedefim Silivri’ye bir yılda 100 000 turistin gelmesini sağlamak. Bunun için yurt içi ve yurt dışı temaslarımız sürecek. Hedeflediğim şeyi başarana kadar Silivri’yi ve sahip olduğu değerleri anlatmak için var gücümle uğraşacağım. Sonucu ne olursa olsun doğru bildiğimden vazgeçmeyeceğim. Bugün olmasa da yıllar sonra ne yaptığım kuşkuya yer bırakmayacak şekilde anlaşılacak.
Din turizmi, iyi tarım uygulamaları, meydan projelerimiz hız kesmeden devam edecek. Biz Silivri için çalışıyoruz, ilçemizin geleceği için uğraş içindeyiz.
Silivri’de Ortodoksların dini ibadet törenlerine karşı çıkanlara, İskeçe’de Kavala’da camilerde ibadet edebildiğimizi gösterdik. Türk ve Yunan insanlarının aslında ezeli düşman değil iki dost halk olduğunu, barış ve huzur içinde bu sürecin güzel paylaşımlarla yerine getirilebileceğini ortaya koyduk. Gayemiz bu; bunun dışında atfedilen manalar yersizdir, yapmak istediğimiz şeyi anlamamaktan ibarettir. Bu da benim kusurum değil”  diyen Işıklar, iyi bir tarihçi olduğu kadar gelecek biliminden ne denli etkilendiğini ortaya koydu.
Yurt dışında, hatta Hristiyan ülkelerde Müslümanlara ait ibadet özgürlüğü ve ibadet yerleri benim için yabancı bir kavram değil. "Yunanistan’da, İskeçe’de biz namaz kıldık diye oradaki Hristiyan halk Müslüman olmadı” diyen Işıklar’ın bu söylediğine tamamen katılıyorum.
Ama Türk toplumunun değer yargıları olduğu gibi önyargıları da var… Onları parçalamak zor iş, böyle bir işe kalkışmak için evet biraz delilik şart!
Işıklar, son dönem yaşadıklarından sonra birçok defa çıktığı yurt dışı gezilerinden farklı şeyler hissetti ve düşünüyor…
İtiraf etmeliyim ifade ettiği düşüncelerinin samimiyetine inanmakta, sorgulamadan kabul etmekte zorluk çekiyorum… Bu durumum nedeniyle söylediklerinden utanmaya da razıyım, yeter ki ben haksız o haklı olsun!

***

Aslında Işıklar’ın yeni meydan projesi ve muhalefetin bu mevzuya temkinli yaklaşımını yazacaktım…
Sahilde yeni değil ama büyük bir işe kalkışıyor Işıklar… Muhalefet bu hamlesi karşısında hazırlıksız yakalandı bence… Borç almak ve yer satmakla sıklıkla kendisini sıkıştırmak için fırsat yaratan bir iktidardan, büyük, bir bakıma kentsel dönüşümlere doğru dümeni kıran bir belediye başkanı! Kesinlikle iyi bir hamle, altından kalkmak şartıyla! Altında kalınırsa büyük sıkıntı… İBB, Boğluca’yı 10 yıldır ıslah edip, kamulaştırırken Işıklar’ın limitini siz düşünün artık. Bir yerden başlaması yeterli… İlla tamamlayacak diye bir şey yok!
Valla kızayım mı, eleştireyim mi; alkışlayayım mı şaşırdım kaldım…

İBB OLAYA EL ATTI
Daha önce Zeus isminde bir işletme yapılmıştı Mendirek üzerine. Sabahın köründe İBB ekipleri geldi yıktı geçti… Şimdi aynı noktada var olan bir işletme genişlemiş, önemli bir etiketle yeni düzenleme yapıyor. Bir süredir bunun nasıl mümkün olduğu kamuoyunda tartışılıyordu. Dün İBB Zabıta Ekipleri gelip bu soruya yanıt oluşturacak denetlemeyi gerçekleştirdi. İşin rengi yakında çıkar.

SANAYİ SİTESİ KOOPERATİFİNİN AÇILIŞI BUGÜN
Sanayi Sitesi Kooperatifi’nde bugün açılış var. Ercan Çalışkan’ın başkanlığında kooperatife kısa bir süre içinde Belediyenin önemli desteğiyle kazandırılan yönetim binasının resmi açılışı bugün saat 14.00’da gerçekleştirilecek.
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun!

YORUM YAP