Sevginar Sali

Ötekileri yok saymayın!

Silivri’nin vekili Tülay Kaynarca hafta sonu yoğun bir mesai içindeydi. Silivri ve Selimpaşa’da bir dizi temasta bulundu. Kaynarca’nın Silivri’de yabancılık çektiği bir konu veya alan yoktur. Siyasi düşüncelerinin uzaklaştırdıkları dışında! Bu ilaveyi yapmak zorundayız. Sahili gezen Kaynarca’nın bütün çay bahçelerini dolaşırken, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ninkini, yolunun üzeri olmasına karşılık es geçmesi tesadüf mü? Öyle bile olsa buna inanmakta güçlük çeken insanların varlığı düşünülmüştür ve belli ki onlar göz ardı edilenler statüsüne sokuldu…
Kaynarca, Silivri’yi çok iyi tanıyor ancak belli ki AK Parti’ye inanmaya bildiklerinin üstünde tutmak gibi bir tercihin içinde…
Yapacak bir şey yok… İnsanları değiştirmek, eleştirmek bir yana oldukları gibi kabul etmek de bir yöntem…
Siyasette kendinizden olan üzerine yoğunlaşmak aslında var olanı korumaya işaret eder. Sizden olmayanlar üzerine gitmek, genişleme hedefi, büyütmek olarak algılanabilir. Kaynarca ve AK Parti’nin yürüttüğü genel seçim siyasetinden; var olanı korumaya yönelik çaba öne çıkıyor.
AK Parti’nin saflarını genişlemesi benim derdim değil ama siyasette ötekileri yok saymakla hedef büyütemezsiniz. Onları görmek ve hatta tanımak sizi başarı hedefinin ekseninde tutar.
Bu arada AK Parti iyi bir sistem oturttu ve üzerinden genel seçim çalışmalarını sürdürüyor. Genel seçimin bir bakıma teşkilat içinde birlik ve beraberliği sağlama açısından yararı olduğunu söylemek de mümkün.

TOPBAŞ, 11 MAYIS’TA SİLİVRİ’DE
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 11 Mayıs 2015 tarihinde Silivri’ye geliyor. Yapılan çalışmalar ve tamamlanan yatırımların gündemde olduğu program için AK Parti teşkilatında hummalı bir hazırlık var.

KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YERİNE TAŞINDI
Marmara Plazada hizmet veren Silivri Belediyesi Kültür Merkezi yeni hafta itibariyle yenilenen Silviya Otel’in binasını, Zabıta Müdürlüğü’nün üst katlarına taşındı. Böylece Silivri Belediyesi önemli bir kira gideri kaleminden de kurtulmuş oldu. Hayırlı olsun!

HOŞGÖRÜMÜZ EN ÖNEMLİ ZENGİNLİĞİMİZ
Cuma sohbetleri meşhurdur da biz Pazartesi yaptık o işi… Uzun zamandır görüşemediğimiz ‘Kulis Başkanımız’ sahalara geri döndü… Mutlu Memiş ile sohbet ederken, siyaset işlerine adım atan Bilgisayarcımız, şimdilerde AK Parti SKM görevlisi Kadir İnel ile Silivri ve ülke gündemindeki gelişmeleri değerlendirdik. Her birimizin düşünce ve inandıklarındaki farklılığa rağmen nezaket içinde görüşlerimizi paylaşabilmenin anlamını ifade etmekte kelimeler yetersiz kalıyor. İnsan hiçbir şeye körü körüne inanmamalı. Sorgulama, araştırma yetisini hayatından asla çıkarmamalı… İnandığımız ve güvendiğimiz şeyleri sorgulamaktan korkmak, kaçınmak zaten bir şeylerin eksik olduğuna işarettir. Bunu tamamlamadan, üzerine gitmeden geçirdiğimiz her gün sorunların büyüyerek içinde kaybolmamıza yol açar…
Silivri’nin hoşgörüsü hiç eksilmesin… Sahip olduğumuz en değerli kazanımlardan biri de bu...

YORUM YAP