Sevginar Sali

Demokrat Parti’ye yepyeni bir soluk

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, Cumartesi günü Silivri'deydi. İstanbul'daki iktidar yürüyüşünü yıllardır Halide Avlu'nun onurla partisinin bayrağını taşıdığı Silivri'den başlattıklarını ifade etti. Genç, oldukça iddialı, kendinden emin tutumuyla partisine inancıyla, umudu solmayan Demokratlara taze kan aşılayan bir İstanbul İl Başkanı… Partisine gönül bağını yılların eskitemediği partililer ve yeni katılımlar ile DP Silivri'de kongre hazırlıklarının üzerine bir artı daha ekledi.
Arda'nın Silivri buluşmasına Esnaf Odası Başkanlarımız da Ahilik Haftası dolayısıyla davetliydi. Yaşadıkları sorunları çözüm beklentisiyle iletmelerinin yanı sıra DP İl Başkanı ile aralarında ilginç bir diyalog yaşandı. Oda Başkanları Arda'yı Atatürk'e benzetince, DP İl Başkanı, “İnsan daha kime benzetilmek ister ki!” yanıtı ile memnuniyetini dile getirdi. İki tarafa da katılmamak ne mümkün.
Avlu'nun azmi, yeni İl Başkanının inancı ve emekleriyle Demokratlara yılmadan sürdürdükleri siyasi yolculuklarında başarılar diliyorum.

İSTİFASI BEKLENENLER SESSİZ, KALICILAR KARARLI
AK Parti'de genelde istifalar gündem olurken, bizde manşetleri kalma konusunda kararlı olanlar atıyor… Martin Luther King'in meşhur sözünü bilirsiniz hani diyor ya; “Beni kötülerin zulmü değil, iyilerin sessizliği korkutuyor” diye… Çok doğru bir tespit… Ve buna bağlı olarak bence AK Parti'de şu süreçte istifa edenlere tümden kızmak yerine birazcık teşekkür etsin! En azından tavırları konusunda dürüstler.

İMAMOĞLU'NUN BÖLGE
SORUMLULARI!
Geçtiğimiz günler Bora Balcıoğlu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bölge sorumlusu olduğu yönünde bir bilgi paylaşmıştım. İmamoğlu, Silivri'den tek sorumlu ile yetinmemiş anlaşılan, sayıları 3-5 arasında gelip gidiyor… İBB Başkanı bu isimlerden bölgelerindeki gelişmeler konusunda gözü, kulağı olmalarını istemiş. Enteresan görev ve sorumluluklar inşa ediliyor siyasette… Hayırlara vesile olsun inşallah.

“İTTİFAK SONUNA KADAR SÜRECEK”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günler verdiği mülakatta MHP ile ittifaka yönelik “Sonuna kadar sürecek, bu ittifaktan asla vazgeçmeyeceğiz” ifadeleri sadece bana çok şey ifade ediyor olamaz her halde… Önümüzdeki yerel seçimler ile ilgili plan projesi olanlar için de öyle olsa gerek. Bu ara sıklıkla ilk genel seçimde Volkan Yılmaz'ı milletvekili seçtirip Silivri'den Ankara'ya tayin etme hususunda yerel politikacılarımızın iştahlı heveslerine şahitlik ediyorum… “Sadece MHP'nin adayı olarak çıkarsa seçilme şansı yok” u bile bir kenara bıraktılar daha yerel icraatlarının ta başındayken! Yılmaz ise enteresan şekilde yerel yönetimin yoğun işleri arasında diğer cephelerin kongre üzeri yeni dizaynlarına kulak kabartıyor…
İnsanlar plan yaparken, Tanrı gülermiş! Siyasetçiler için de durum aynı! Ama hedefsiz de yaşanmaz… Bazı insanlar hele hiç yaşayamaz!

GÜNÜN SÖZÜ
“Ama el-Zahir, sakın unutma, ordun kadar önemlisi, kendi tabanının sana bağlılığıdır. Bunu sadece kılıçla sağlayamazsın. Vermekle olur bu. Verecek şeyin az olduğunda şefkatini ver, merhametini ver, çoğaldığında aşını ver, altınını ver. Asla ama asla kibirle davranma. Kibir bütün meziyetlerini lekeleyecek bir illettir. Sakın ‘Ben güçlüyüm, tebaamdan şu kısmına, bu kısmına ihtiyacım kalmadı' hissine kapılma, sakın unutma, güçlü olan ve düşmez kalkmaz olan, sadece O'dur.”
*Sultan Selahaddin El Kürdi,
Reha Çamuroğlu
İyi haftalar...

YORUM YAP