Sevginar Sali

Demirleydi’nin kurtarıcısı Saral…

Rafet Ünver, Yasin Danış, Mehmet Çaylak, Ferhat Gezeren, Bulut Banazılı, İsmail Ersoy, Halit Girgin, Hazım Aras, Av.Nazlı Çetin, Av. Zeliha Bozkurt Atak, Salih Usta, Aynur Perçin, Sami Barlas, Ali Kaya derken Dilek Demiral’ın, namı diğer ‘demirleydi’nin imdadına güçlü bir destek yetişti.
Her iki listeye de (Dilek Demiral ve Yusuf Köroğlu’nun) eşit mesafede durma gayreti içinde olan Mustafa Saral’ın adı ilçe başkanlığı konusunda da geçmişti; yanaşmadı… 
Gelinen son noktada muhtemelen partinin üst kademelerinden gelen baskılara daha fazla dayanamadı ve Dilek Demiral’ın listesinde yer almaya karar verdi.
2009’da ortak bir kaderi paylaşmışlardı. 2014’te Saral meclis üyeliği ülküsüne ulaşırken, Demiral bu süreci tekrardan ıskalamak zorunda kaldı; ancak bu durum ona ilçe başkanlığının kapılarını açtı. Tıpkı İBB’ye Belediye Başkanı seçilemeyen Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin genel başkanı olması gibi… Hani deniyor ya; "Bir şey olmadı diye üzülme; daha iyisi olacağı içindir…”
Demiral nasıl toparlar diye düşünürken, son anda iyi bir hamle oluştu… Mustafa Saral desteği etkilidir, belirleyicidir. Partinin himayesine ihtiyaç duyduğu anda desteğini esirgemeyişi, özellikle gelecekte çok işine yarar. Yeni ihanet kapılarını önünde açmayacağı garantisi yok da; Saral’ın girdiği yolda kaybedeceği bir şey yok; onu kaybedenler üzülsün!
Hayırlı olsun Dilek Demiral…
Saral’ın desteği önemli de teşkilattaki karışıklık devam ediyor. Ben Yusuf Köroğlu’na "güçlü” dedim diyeli; şaka bir yana sıkı bir çalışma var alternatif listede. Son olarak il başkanının delegelere aba altından sopa gösteren konuşmasını da ateşe körük etkisi yarattı. Çıkan yangın kontrol altına alınmaz, müdahale sağlanmazsa Demiral ve karşısındakileri, Turanlar, Karakaşları bırakın geriye AK Parti diye bir şey kalmaz.
Köroğlu’nun ekibindekiler bir delegeyi 5 kez ararken, Demiral’ın aradığı kişiler sadece "Diğer listeye girerseniz siyasi hayatınız biter” niyetiyle anılıyor… Bu yanlış.
"Delegeleri tanımıyor” denilerek ulaşamayışı izah ediliyor. İlçe Başkanı kongrede oyların çoğunluğunu almakla başlamıyor, öncesinde delegelere ulaşmak lazımdı tabi…
Tepeden baskı yerine, yerelden destek son günlerde Demiral ve listesi için önemli olan.
Yusuf Köroğlu’nun ekibindekiler teşkilattan gelen, gözü kara isimler. Emek verdikten sonra elde edemeyeceğiniz başarı yok. Hele bir de rakibiniz tehditlerini konuştururken, siz ikna kabiliyetinizi öne sürürseniz kazanma şanısınız kat kat artar. Sandık başına giden delegelerin büyük bir çoğunluğu vicdanlarıyla baş başka kalarak bir karar verecek. Yılanı deliğinden çıkarmak için bile tatlı söz yöntemi önerilir; boşuna değildir.
Köroğlu’nun listesinde tek sıkıntı yerli isimlerin ağırlıklı olduğu algısı. Delege tabanı daha ziyade ‘yabancı’ olarak siyaseten sınıflandırılan ve nitelendirilen kesimden mi diye hesabı iyi yapmak lazım. Çok karşı olmalarına rağmen, Köroğlu’nun listesini ziyadesiyle ‘yerli’ bulduklarından Demiral’dan yana meyledenler var… Demiral’ın listesi bugün İl Başkanlığının onayına sunulacakmış. Köroğlu’nun ki kongreden önce aleniyet kazanmaz muhtemelen.  Duyumlar ve söylentiler, baskılar ve yasaklar gölgesinde gidilen bir AK Parti İlçe Kongresi, Pazar günü saat 18.00’da Mega Saray’da sonucu görmek isteyenler bizzat katılabilir...

YORUM YAP