Adil Sirkecioğlu

Değirmencinin Hakkıdır Ama

Perşembe günkü yazım okunmaya başlandığı saatlerden itibaren telefonlar yağdı. İlginç bulanlar, takdir edenler, kızanlar, eksik diyenler, tamamlamaya çalışanlar, yazılmamak kaydıyla veya yazmalısın notuyla bilgi aktaranlar hepinizden Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum.
İlginin yoğunluğu merakımı çekti. Gazeteyi aldım, kendi yazımı yazan değil okuyan gözüyle baştan sona değerlendirdim. Kelimeler, cümleler, satırlar bana ait olduğu halde; benim olmaktan çıkmış, kamuya mal olmuş.
Yayın yönetmenimin boş zamanına denk gelmişim. Kendi düşüncelerine uymayan satırlarda bile yaptığı koyulaştırmalarla, yazıyı görmeyen gözlere dahi sokmayı başarmış.
Kendi yazımı ben de beğendim desem mütevazılıkten uzaklaştığımı düşünmezsiniz inşallah.
Güzel giyinenlere iltifat edildiğinde verilen bir cevap vardır. Eşek aynı eşek, semer değişmiş. O nedenle yazan da yazı da aynı, yazılım değişmiş. Alkışlar emeği geçenlere lütfen. 

2011 Seçimleri için her partide farklı tarihlerde de olsa düğmeye basılmaya başlandı. CHP İlçe Başkanı Değirmenci milletvekili adaylığı için ilçe teşkilatıyla organik bağını kesti, istifa etti. Hayırlısı olsun. Üç dönem belediye başkanlığı yapmış, Silivri siyasetinin en tecrübeli belki de en eski ismi olan Değirmenci’nin vekilliği fazlasıyla hak ettiğini düşünenlerdenim. Uzun siyasi hayatını vekillikle taçlandırmasını dilerim.
Siyasetteki gelgitlerine rağmen, yılmaz mücadelesini hayranlıkla takip edenlerdenim. Bu kararlığı kimi zaman başarı getiriyor olsa da bazen hataları da beraberinde sürüklüyor. Belediye Başkanıyla sürtüşme pahasına elde ettiği ilçe başkanlığı sürecinde yönetim kurulunda bütünlüğü sağlayamadığı anlaşıldı. Kendi yerine ilçe başkanı belirleme gayretleriyle oylama yaptırması talihsizlik. Şahin ve Doğrul olarak ikiye ( belki de daha fazla) bölünmüş bir yönetim adaylık döneminde fayda sağlamayacaktır. Değirmenci’nin iyi bir sırada yer alabilmesi için teşkilat desteği kadar, Işıklar’ın desteğine de ihtiyacı var. Yok kabul edilirse, sonuç alma ihtimali çok zayıflar.

Devamı 11 Ocak 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP