Seren Öpçin

Corona Virüsüne Psikolojik Açıdan Ne Kadar Hazırız?

Bütün dünya olarak oldukça zor bir durumun içerisindeyiz ve bu durum bizim günlük hayatımızı sekteye uğratmakta, hareket alanımızı kısıtlamaktadır.

 

Resmî kurumlardan, sağlık kuruluşlarından yayılan bilgilere göre ellerimizi yıkamak mikrobun buluşmasında önemli bir yere sahip olduğunu , mümkün olduğuncada  hijyene dikkat etmek ve çeşitli yöntemlerle bağışıklık sistemimizi güçlendirmek oldukça önemli bir durumdur.

 

Peki biz bu Olaya karşı kaygı ve korkularımızı nasıl yönetmeye çalışıyoruz?

Özellikle Corona döneminde artan kaygı ve bu kaygının efektif şekilde yönlendirmesi kendimizi korumak açısından önemlidir. Ancak kontrol edilmeyen kaygı bizim için zararlı hale gelmektedir. Özellikle ruhsal stres bağışıklığı en çok düşüren faktörlerden biridir.

 

Virüs ile ilgili haberler izlemek, yazılar okumak vb. Anksiyete düzeyini arttırdığında, kişi günlük işlevselliğinde problemler yaşayabilmektedir. Örneğin kaygılı ruh hali ile yeterli dengeli beslenmeyen , hareket edemeyen uykusuzluk problemi yaşayan bireyin, bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebilmektedir.

 

Stres oluşturan bir virüs salgınını tamamen kontrol etmek olmasa da bu konuda gerekli önemleri almak mümkündür.  Örneğin bağışıklık sistemini güçlü tutmak, uzman önerilerini dikkate almak gibi..

 

Evde kalmayı zorlaştırmadan biz rahatlatan aktiviteler yaparak bu durumu eğlenceli bir hale  getirebiliriz.  Bu durumla rahatladığınızda seçenekleri göz önünde bulundurarak her şeyi daha net ve daha olumlu görebiliriz. Açık düşünme aynı zamanda yapmak istediklerimize daha fazla odaklanmamıza ve üretkenliği arttırmamıza yardımcı olur. Yalnız kalırken kullanılabilecek şey, aile ile birlikte akşam yemeği veya kahvaltı, kitap okumak, sevdiğiniz yemekleri pişirmek, meditasyon yapmak gibi etkinliklerle vakti değerlendirebiliriz.

 

Ve sadece sevdiğiniz şeylerini yapın!!!!

Unutmayın,  Kendimize bu süreçte yeni rutinler geliştirebiliriz!!

 

Kendimize ve çevremize iyi kalmaya dikkat edin..

YORUM YAP