XXXXX

Çalışmayana Görev Yok

3 yılını tamamlamak üzere olan Silivri’nin yerel iktidar kadrolarında önemli değişiklikler hakkında duyumlar alıyorum. Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ekip eleştirilerini ne ölçüde dikkate aldığını ortaya koyacak. Belediye Başkanı ve ekibi, 3 yılda artı ve eksilerini görme imkanı buldu. Gelen tepkiler ve hedefler doğrultusunda hareket noktasında düşünülen değişiklikleri Belediye Başkanının kısa süre içinde, kamuoyuna anlatması bekleniyor.
Silivri’yi bilen kadrolara öncelik tanınması, belediye başkanının rahat çalışacağı kişileri ekibine dahil etmesi beklenirken, yeterince verim alınamayan kişilerin değişimi de söz konusu olacak anlaşılan.

Yerel yönetimin kamunun herhangi bir kurumu gibi çalışma şansı kalmadı günümüzde. Seçimle gelen tepe kadrolar, rahat çalışma ortamı yaratmak adına beraberinde ciddi bir değişimin yolunu açtı. Seçilmişlerin çalışma temposuna ayak uyduramayanların belediye yönetimindeki pozisyonlarını muhafaza etmesi çok zor. Siyaseten gelen kadroların kendilerinden beklenen verimi ortaya koyması için sonsuz bir zaman dilimi yok önlerinde. Işıklar, 3 yıl bekledi kamuoyunun ısrar ettiği değişiklikleri hayata geçirmek için. 5 yıl süreyle seçilen bir iktidar için bana sorarsanız 3 yıl birilerinin işi öğrenmesini beklemek, performansını yükseltmesi için sabretmek uzun bir süre. Yerel iktidarların en büyük sermayesi vakitleridir. Zamanlarını iyi programlayamazlar, hizmet ve yatırımlarının vaktini ayarlayamazlarsa toparlanmaları zor.
Örneğin Ak Parti’nin hafta sonu yapılacak kongresinde ilçe yönetimine girecek veya giremeyecek isimleri Metin Karakaş dışında bilen yok gibi. Size isim veremem ama kriterler konusunda anlaşabiliriz sanıyorum; Çalışmalardan kaytaran, seçim süreçlerinde beklenen performansı göstermeyenleri tekrar yönetimde görmek zayıf ihtimal. Ama yerel seçimler ile ilgili beklentisi olan isimlerin önemli bir kısmını da ilçe yönetiminde görev almadan parti çalışmalarında aktif olarak görmeye devam edeceğiz kuşkusuz.
İşin ucu dönüp dolaşıp çalışmak ve emek harcamaya dayanıyor. Her yerde olduğu gibi…
Hiçbir şey yapmadan (ya da beklenenin altında performans gösterenler) çok şey yapıyormuş diye başkalarını kandırdığını sanan insanlar ancak kendini kandırdıkları gerçeği ile er ya da geç yüzleşmek zorunda kalır. Bu noktada onlara verilen fırsatı geri alana kızmak çare değil. Kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini bilmeliler. Kimse iyi çalışan ve başarılı olan bir kişinin desteğinden kendini mahrum bırakmak istemez.

Haberin devamı 06.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP