“Okulda şiddet bir meslektaşımızı daha aramızdan aldı”

“Okulda şiddet bir meslektaşımızı daha aramızdan aldı”

8.05.2024 14:22:41

Eğitim Sen Sendikası, eğitim emekçilerine yönelik şiddeti kınadı.

Eğitim Sen üyeleri, İstanbul Eyüp'te bir öğrenci tarafından hayattan koparılan eğitim emekçisi İbrahim Oktugan şahsından eğitim emekçilerine yönelik şiddete hayır demek için siyah kurdele taktı, iş yerlerinde şiddet karşıtı bildirimler okudu. Bildirim şöyle: “Öfkeliyiz! Okulda şiddet bir meslektaşımızı daha aramızdan aldı.
İstanbul'un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda müdür olarak görev yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan'ın bir öğrencisi tarafından öldürülmesi hepimizi derinden üzmüştür.
“EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI”
Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerimizde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusu, okullarımızı da sarmalamış, eğitim emekçilerini de şiddetin hedefi haline getirmiştir. Son olarak bugün İstanbul'da yaşandığı gibi ölüm gibi ağır sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Türkiye'nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekilde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerekmekte.
“BUGÜN YAŞANANLARA ZEMİN OLUŞTUMUŞTUR”
Yaşanan bu şiddet olayları adeta bir bakanlık politikasına dönüştürülen eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırılmasından ayrı düşünülemez. Bugün bir Eğitim emekçisini hayattan koparan ne basit bir öfke krizi, ne failin öğrenci ya da veli oluşu, ne de öğrencinin uyruğu ile ilgili. Bizzat bakanın yaptığı açıklamalarla eğitim sisteminin tüm başarısızlığının nedeni olarak öğretmenlerin gösterilmesi, CİMER uygulamasının velilerin elinde bir sopaya dönüştürülmesi, MEB'in eğitimde yaşanan tüm sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmeni ve idarecileri veli ve öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakılması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur.
“MEB'İ ACİLEN ÖNLEM ALMAYA ÇAĞRIYORUZ”
Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta öğretmeleri, eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir. Okulda şiddet olaylarının durması için Milli Eğitim Bakanlığını acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz.
“EĞİTİM CAMİAMIZA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ”
Yıllardır yaptığımız tüm uyarılara rağmen alınmayan önlemler nedeniyle dün 40 yılını çocukların eğitimine adamış bir öğretmen arkadaşımızı, maalesef bakanlığın ideolojik örgütlenme alanına çevirdiği, yap- boz tahtasına dönüştürdüğü eğitim politikalarının sonucu olarak kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyor, İbrahim Oktugan öğretmenimizin ailesi başta olmak üzere tüm meslektaşlarımıza ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz.”
Renginar SALİ

YORUM YAP