Sevginar Sali

Bunu da atlatırız inşallah...

Ne zaman biraz şöyle başımızı ulusal mevzulardan iç meselelerimize döndürecek olsak ülke gündeminde ağzımızı bir karış açık bırakacak gelişmeler eksik olmuyor… ABD ile vize sürecinin karşılıklı olarak askıya alınmasının faturası seyahat programı olanlardan çok döviz kurlar üzerinden iş dünyasını vurdu bile… Dolar ve ya Euro'yla alışveriş yapmanıza da gerek yok, kurlardaki zam otomatikman cebimizden çıkan TL'lerde artış olarak yansıyor zaten.
Keşke mesele sadece ekonomik boyutuyla can sıksaydı…
Neleri atlattık bu da geçer inşallah… Tez zamanda, en az hasarla üstesinden geliriz umarım…

GÜCER, MÜDÜR OLARAK ATANDI
Silivri SGK müdür yardımcısı Adnan Gücer vekâleten merkez müdürü olarak atandı. Hayırlı olsun, başarılar diliyoruz.
YANİ
Bir söz var hani; “Aptal dostun olacağına akıllı düşmanın olsun!” der ne kadar doğru… Düz mantıkla yapılan hiçbir işin başarılı olma şansı yok. Böyle hareket edenlerin hedefine eriştiği görülmüş şey değil sanıyorum. Özellikle siyasette attığınız her adımın kendi cepheniz dışında etkileşim içinde bulunduğu alanlarda da doğuracağı sonucu hesap etmek zorundasınız. Örneğin Silivri'de CHP eliyle MHP'nin camına atılan bir taşın, kendi iktidarının ayağına takılacağı bilinmelidir…

FARKINDALIK
Kızmamaya çalıştın, pek çok kereler bu kararı aldın ama hala oluyor. Hırslı olmamaya çalıştın ama tekrar tekrar aynı tuzağa düştün. Kendini değiştirecek tüm şeyleri denedin ama hiçbir şeyin olacağı yok gibi. Hep aynı kalıyorsun.
Ve ben burada diyorum ki basit bir anahtarı var; Farkındalık. Buna inanamazsın. Nasıl olur da yalnızca farkındalık, başka pek çok şeyin bir yararı yokken yardım edebilir? Anahtarlar her zaman için çok küçüktür; anahtarlar büyük şeyler değildir. Küçücük bir anahtar çok büyük bir kilidi açabilir.
İnsanlar Buda'ya: “Kızmamak için ne yapmalıyız veya hırslı olmamak için ne yapmalıyız veya seks ya da yemek konusunda takıntılı olmamak için ne yapmalıyız?” diye sorduklarında, onun cevabı her zaman aynıydı: “Farkında olun. Hayatınıza farkındalığı getirin…”
Muridi Ananda tekrar ve tekrar her türden insanı dinleyince -farklı sorunlar ama doktoru reçetesi aynı kalıyor- kafası karışır. Der ki: “Sizin sorununuz ne? Farklı farklı hastalıklarla geliyorlar –birisi hırs getiriyor, birisi seks ve birisi yemek ve birisi de başka bir şey- ama sizin reçeteniz hep aynı kalıyor!” Buda da ona: “Hastalıkları farklı; aynen herkesin farklı rüyalar görmesi gibi.” der.
İki bin kişi uyursa iki bin tane rüyaları olur. Ama bana gelip bu rüyadan nasıl kurtulacağını sorarsan, ilacı aynı olacaktır: Uyan! Farklı olmayacaklar; reçete aynı olacaktır. Onu farkındalık olarak adlandırabilirsin, tanık olmak olarak adlandırabilirsin, anımsamak olarak adlandırabilirsin, meditasyon olarak adlandırabilirsin; bunlar aynı ilaç için verilmiş farklı adlardır…
*OSHO

YORUM YAP