Engin Akın

Bu Yılki Son Yazımdır


Bildiğiniz üzere bölgemizin usta kalemlerinden İskender Kordu ile haber alışverişimiz olduğundan paslaşmamız doğaldır. Hafta sonu Fener, Gürpınar deplasmanında Mimarsinan ile mücadele ederek galip geldi. Bu galibiyetle şampiyonluğunu garantiledi. Fakat benim bugün için değineceğim konu Fener'in galibiyeti üzerine değil.

İskender kardeşimin takip ettiği haber bana geldiğinde ilk dikkatimi çeken Metin Karakaş'ın oyuncuların toplu fotosunda yer alması oldu. Gerçekten de ilk gördüğümde göz yanılması dedim. Dikkatli bakınca fotoğraftaki kişinin AKP Silivri Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş olduğunu gördüm. Şaşırdım… Yeni sezonun başlaması ile birlikte yani 2009-2010 futbol sezonunun, Metin Karakaş'ı Silivri Stadı’nda görmek hiç nasip olmadı. Başkanım sanırım içinizdeki Fener aşkı bambaşka. Fakat ben sizi Galatasaraylı olarak biliyorum ya her neyse… Bir siyasinin her hangi bir futbol kulübünün müsabakasını seyretmesi son derece normaldir. Bunda gocunulacak ya da eleştirilecek bir durum yoktur. Şimdi ne diye yazıyorsun diyeceksiniz. Geliyorum sadede… Eğer bir siyasi kimlik ilçesinin adını taşıyan bir kulübün maçını kendi sahasında seyretmemişse eleştirilir. Sonra bir üst kategorideki bir başka takımın maçını iç sahada seyreylememişse de eleştirilir… İç sahadaki kendi seçmenlerinin maçlarını izlemeden direkt deplasmana çıkılması mantıklı değil. Yoksa Gürpınar Silivri'ye bağlandı da bizim mi haberimiz yok…

Sizi kendi sahanıza da bekleriz başkanım. Silivrispor sizin döneminizdeki gibi değil. Kavga mavga yok. Cumartesi oynanacak maç öncesi cumadan kaçan oyuncularımız ve yöneticilerimiz de yok. Yine cumadan kaçan oyuncuları kaledeki mekânında barındırıp da çay ve baklava ikram eden yöneticiler de yok… Sezon başında kaçan futbolculara ve hocalara ödediği paraları sezon sonunda belediyeden tahsil edecek olan yöneticiler de yok… Yine sezon boyunca oyunculara aldığı suların faturasını kongreye saatler kala 5.000 TL'lik aldığı çekle tahsil eden Silivrispor sevdalısı yöneticiler de yok. Yine şu anki yönetimde abisinin kontenjanından yardımcı hoca olup da asıl hocadan fazla para alan bir başka Silivrispor sevdalısı da yok… Yani demem odur ki başkanım işler tıkırında… Artık borçlar ödeniyor.

Sizin ne kadar sporu ve özellikle de futbolu sevdiğinizi çok iyi bilenlerdenim. Hatta bunun kanıtı kurduğunuz çakma veteran takımıdır. Ya unutmadan bu çakmalar sizi arkadan vurmamış mıydı seçimlerde… Yine de bir futbol müsabakasını takip etmek için taaaaaaaaa Gürpınar'a kadar gidebilmeniz futbolu ne kadar sevdiğinizi gösterir.

GEÇEN BİR YILIN ARDINDAN
Ben haksızlık etmeyeceğim 2009'a. Gerçekten güzel bir yıldı benim için. Güzelliği sağlıkla geçirdiğim, sevdiklerimin sağlık sorunu olmadığı bir yıl olmasındandı (Babamı kaybetmenin dışında yeni yıl güzeldi benim için). Onun dışındaki dönemsel sıkıntılar sivrisinek vızıltısı gibi geldi geçti.

Çok sevindiğim, çok mutlu olduğum, çok yanıldığım günler oldu. Beni hayal kırıklığına uğratan kişiler, riyalar oldu kimi vakit. Kötü niyeti örtebilecek genişlikte bir yorgan olmadığı için insanların gerçek yüzlerini gördüm bazı bazı. Maskede yokmuş riyayı örtebilen… Bir müddet kendini farklı gösterebiliyormuş insan, sonrasında üzerine uymayan elbiseyi çıkarıp atmak zorundaymış gördüm bunu 2009'da…
İçine sığmadığı entarisini bir müddet taşıyıp, sonrasında sıyırıp atan kişiler tanıdım…
Hayatı tanıdım aslında… İnsanların tapındıkları dizaynlar için ne denli şekil değiştirebileceklerini görerek, yaşam felsefemi masaya yatırdım… Çok düz buldum kendimi. Ne söyleyeceği, ne tepki vereceği belli olan bir insan olmanın fazla safdillik olduğuna karar verdiğim bir yıl oldu 2009.

O yüzden gardımı aldım… Her yıl olduğu gibi Allah'tan hem kendime, hem de sevdiklerime sağlıklı bir yıl diliyor ve ekliyorum. "Gelsin, hayat bildiği gibi gelsin!.."

YORUM YAP