Sevginar Sali

Bu kızgınlık niye!?

Kızmanın “başkasının hataları yüzünden kendini cezalandırmak” olduğunu okumuştum bir yerde… Bir de “Kızıyorsan bir yerde hata yapmışsındır demek” diyen bir öğreti var o da aklınızda bulunsun. İlkinden çok ikincisine odaklanmayı seçerim her zaman; hiçbir zararını görmedim şimdiye kadar. “Karaman'ın koyunu sonradan oyunu” olursa bilemem tabi : )
Sakin sakin devam eden meclis bitmek tükenmek bilmeyen 'Silivrispor sorunsalı' yüzünden gerim gerim gerildi… Başkan bey Silivri halkının kulübünden soğuduğundan dertleniyor, biraz daha devam ederse bu ‘kaynak tartışması' hala herhangi bir yakınlık duyan kimsecikler de ortada kalmayacak.
CHP'nin “Silivrispor'un gelir getirici faaliyetlerinin devamını sağlamak ve desteklemek adına denetlemesi Silivri Belediyesi'nce sağlanacak bir model ile terminal ve otogar işletme haklarının Silivrispor tarafından devam ettirilmesi” önerisi ne kadar iyi niyetli olursa olsun zaten sorunun bu yöntemden kaynaklanmasından sebep; yersiz maalesef. Zaten böyleyken kangrene dönüşmedi mi gelir sağlama niyetiyle yapılanlar…
Muhalefetin “denetlensin” demesine Yılmaz'ın itirazı haklı. Siz niye denetlemediniz!? Denetleyemediniz! Çünkü başkasına devrettiğiniz hakkı öyle zırt, pırt denetlemek kolay olmuyor! Bir işi birine verip denetlemeye uğraşmak yerine kendin yaparsın başın daha az ağrır…
CHP'nin Silivrispor'un bugünkü sorunlarının temelinde epey rol almış bir anlayış olarak geçmiş mirasından sıyrılması çok zor. Ondan da epey alttan alıyorlar zaten. Ama hoşgörüleri, yok sayılmalarına vardırılamaz tabi. Silivrispor'un başına ne geldiyse kulüp ile belediye başkanlarının çatışmasından geldi ayrıca. Silivri'deki iktidar, çıkar savaşları ve güç gösterilerinin kurbanı olmasından sebep bugünkü durumu!
CHP'nin kulübün desteklenmesini savuması haklı, zaten Yılmaz da “Destekleyeceğim” diyor.
Tartışmada dikkatimi çeken bir diğer nokta; Başkan Bey niye bu kadar geriliyor? Sorunlu sonuca sebep olanlar başkaları düzeltmeye çalışan kendisi olarak daha rahat, soğukkanlı olması gerekiyor. Böyle gerilirse muhalefetin her değerlendirme teklifine, bir süre sonra kendisiyle kimse bir şey istişare etmek istemez. “Kendin çalıp, kendin oynamanın” yalnızlığının cezbedici yanı nerede? Hesap vermek, şeffaflık, demokrat olmak iddiasına ne oldu? Rahmetli oldular da gömdük mü!?
CHP'nin önerisinde şahsi bir şey yok! Herkes görevini yapıyor. Kendi bakış açısı ile meseleleri gündeme taşıyor. Bunda kızacak, küsecek, darılacak aslına bakarsanız gülecek de bir şey yok. Yılmaz'ın yersiz saldırganlaşmaları iktidar ağırlığına ve gücüne gölge düşürüyor. Bunu niye ikide bir yapıyor anlamakta zorluk çekiyorum! ‘Çok haklı oldum biraz da haksız olayım' diye mi düşünüyor, ‘haklıyken haksız olmak nasıl bir şey?' merakına mı yenik düşüyor!? Göründüğü kadar güçlü olmadığını hissettiren bu duygu dalgalanmalarından vazgeçmeli. Siyaset bir güç savaşı olduğu kadar sinir harbi de aynı zamanda… Sinirleri zayıf olanlar girdikleri hiçbir mücadeleden, tartışmadan başarıyla çıkamazlar. Bir buçuk yıldır neredeyse sesini bile çıkarmayan muhalefetin en ufak bir hareketinde bu kadar gerilecekse Yılmaz'ın işi iş…
Özetle iktidar da muhalefet de aynı şeyi söylüyor; Silivrispor'un desteklenmesi.
Muhalefetin yöntem önerisi daha önceden iflas etmiş, batmış!
Yılmaz, yeni sistemini kurarken kendinden daha emin ve soğukkanlı olmalı! Geliştirdiği yeni yöntem tutar mı, o da batar mı zaman gösterecek. En azından eskisinin sonuçları kabak gibi ortada.
İktidarın gücü muhalefetin yokluğundan kaynaklanmıyor. Etkin muhalefetin karşısında kaya gibi sapasağlam ve dik durabilen iktidarlar güven kazanır, saflarına destek çeker. Muhalefeti susturmak, püskürtmek değil haklılığını savunmak ve görüşüne ikna etmek başarıdır.

***
Bazen çözüm, kimi zaman da sorunun kaynağını aramak için kendimizden, yeri geliyor koşar adımlarla, uzaklaşıyoruz ya… Hata aslında… Aradığımız her şey, bütün soruların cevapları da çıkış yolu da kendimizde! İhtiyacınız olan, kaybettiğiniz herhangi bir şey varsa nereye bakmanız gerektiği hususunda kulağınıza küpe olsun : )

YORUM YAP