Sevginar Sali

Bozoğlu ve Işıklar’dan ilk Yılmaz yorumları

2018'in ‘unutulmazlarını' Cuma akşamını beklemeden değerlendirmek büyük bir eksikliğe yol açtı kuşkusuz. Cumartesi günü AK Parti'nin adayı Hüseyin Turan olarak açıklansın diye beklerken, Cumhur İttifakı kapsamında ilçemizin MHP'ye bırakıldığı haberi geldi önce ve sonrasında Volkan Yılmaz'ın belediye başkanlığı ile 2019 yerel seçim yarışının Silivri açısından ilk kesinlik kazanan ismi belli oldu.
Volkan Yılmaz'ın kimliği ve Cumhurbaşkanının Silivri'ye emaneti olarak ilan edilmesi AK Parti saflarında ilk etapta yaşanan şokun kısa sürede sağ duyu çerçevesinde kabullenilmesini sağladı.
AK Parti'ye bu husus üzerinden yüklenmeyi düşünenler de Volkan Yılmaz'ın kişisel etkisinden sebep dillerini tutmayı, söylenebilecek kimi şeyleri susmayı tercih ettiler. Bu kadar uzun süre siyasette olup, bu denli düzgün olmayı başaran kaç isim tanıyoruz ki!? Türü tükenmekte olan siyasetçileri koruma altına almak zorunluluk!
Volkan Yılmaz'ın, MHP'den, ittifak şartlarında, sahip olunan koşullarda Silivri belediye başkan adaylığı bence davası uğruna bugüne kadar samimiyet, içtenlik, büyük bir emek ve özveriyle harcadığı emeklerin karşılığı…
Çok daha zorunu başardı diye düşünüyorum ama bundan sonra üstlendiği görev itibariyle Silivri'de kendisini bekleyen şeyler de hiç kolay olmayacak. Her ne kadar İttifak çerçevesinde, MHP'nin Belediye Başkan Adayı olarak girmiş olsa da yerel seçim yarışına tüm siyasi partilerin adayı olarak desteklerini kazanmak mecburiyetinde Silivri Belediye Başkanı olabilmek için…
MHP'yi Silivri'de 2019'un en iddialı figürü getiren süreci değerlendirirken Şenol Türkyılmaz'ın 10 yıl boyunca sergilediği ilçe başkanlığını unutmamak lazım. Bu görevi emanet ettiği mevcut İlçe Başkanı Zafer Yalçın'ın katkılarını asla göz ardı edemeyiz… MHP'nin ilçe başkanları da teşkilat mensupları da Silivri siyasetine pek tabi iktidar hedefiyle ancak hiçbir zaman ilçemizdeki dengelere rağmen şahsi ya da parti hesaplarıyla hareket etmediler. Silivri'nin huzurunu, iyiliğini şahsi ve partisel ikballerinin önünde tuttular. Bugün emeklerinin karşılığını alma vakti. Yıllardır özenle yetiştirdikleri tarlalardan iktidar mahsulü toplama zamanı. Önceki aşamalarda gösterdikleri hassasiyetten daha azıyla iş görme imkanları yok. Hatta çok daha hassas ve akıllıca davranmaları gerekli bir süreç var gündemlerinde…

BOZOĞLU: CUMHUR İTTİFAKININ EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ
AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'na Silivri'nin MHP'ye bırakılması ve Volkan Yılmaz'ın adaylığını sordum… “Cuma akşamı saat 22-23.00 sularında İl Başkanı arayıp Silivri'nin MHP'ye bırakıldığını haber verdi. Henüz Volkan Yılmaz ismi de iletilmemişti. Bu konu AK Parti ve MHP liderleri arasında yapılan anlaşmanın bir sonucudur. Genel Merkezimiz bizim aday adaylarından birini çıkartsaydı o karar da doğru olan olurdu, vermiş olduğu Silivri'nin MHP'ye bırakılması da doğru. Genel Merkezimiz nasıl bir karar verirse doğru olan odur. Cumhurbaşkanımızın emaneti, Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz'a sonuna kadar sahip çıkacağız, kazanmak için tüm gücümüzle çalışacağız. İBB'de MHP bizim adayımıza sahip çıkacak, Silivri'de de biz MHP'nin adayına; bu bir ittifak.
Cezaevi oyları biliyorsunuz artık Silivri'de sayılmayacak. Başka konular da var zaman içinde açıklayacağımız. Silivri'yi alacağız derken bunların bilinciyle konuşuyorum. Silivri'de kartlar yeniden karıldı” dedi…
“AK Parti'nin belediye başkan aday adaylarına ne söylemek istersiniz?” sorusuna Bozoğlu, “Allah onlardan razı olsun. Çok güzel bir dayanışma içinde hareket ettiler, zor bir sorumluluk sürecini layığı ile tamamladılar. Ancak görevleri bitmedi. Silivri'de Cumhur İttifakını elbirliğiyle iktidar yapacağız” şeklinde yanıt verdi.

IŞIKLAR, ARAYIP TEBRİK ETTİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Volkan Yılmaz'ın Cumhur İttifakı MHP Silivri Belediye Başkan Adaylığı hakkında bulunduğu değerlendirmesinde şunları söyledi: “Volkan Yılmaz'ı arayıp tebrik ettim, başarılar diledim. Kendisini yakından tanırım. O da tüm nezaketiyle teşekkür etti.
İttifak konusu ilçemizde henüz yeni. Nasıl bir süreç işleyecek, yönetim anlayışı ortaya konacak bunu önümüzdeki günler görüp daha sağlıklı değerlendirmeler yapmak ancak o zaman mümkün olur. Silivri, ötekisi olmayan, barış ve huzurun, üretim ve istihdam yaratma anlayışının hakim olduğu bir ilçe. Bizim kırmızı çizgilerimiz; topraklarımızın korunması, İstanbul'da bugün hayıflanmalar ve “ihanet ettik” söylemlerine yol açan anlayışa prim vermemek, silikon vadisi, iyi tarım uygulamaları, teknolojik gıda üretimleri, Silivri'de yaşama memnuniyetinin %70 gibi yüksek bir oranda sürmesinin desteklenmesi... Bunları geliştiren her türlü çabanın yanındayız. Baltalayan her girişimin karşısında durmaya devam edeceğiz.
Huzur ve karşılıklı nezaket içinde bir seçim süreci yaşayacağımıza inanıyorum…”

YORUM YAP