Bizim teşkilatın maşallahı var


Gün geçtikte yaşanan gelişmeleri ve sonuçlarını gördükçe daha da hayran kalıyorum ilçemiz teşkilatına! Hayran kalmamak mümkün değil arkadaş! Adamlar arı gibi çalışıyor.

Bu arada sanırım açıklık getirmem gerek. Teşkilat derken, içinde eğitimciler kadar siyasiler de var. Eğitimcilerin hangi sendikaya, siyasilerin ise hangi partiden oldukları herkesçe bilinmekte. Siyasilerden etkilendiler desem değil, çünkü eğitimcilerimiz hırslarıyla onları bile solluyorlar. "Hırs, bir sandalın yelkenini şişiren rüzgara benzer, fazlası gemiyi batırır, azı da gemiyi olduğu yerde tutar.” diyor Voltaire. Bu sözü hatırlamakta, hatırlatmakta fayda var.

Diğer ilçeleri bilmiyorum, ama bizimkiler fişek gibiler, diyesim geliyor. Planlar hep birlikte hazırlanıyor ve tıkır tıkır işliyor. Olağanüstü bir çaba, özveri ve hız gösteriyorlar. Müthiş bir örgütlenme. İyi bir strateji izliyorlar. Strateji demişken, yine onun sonucunda genel kurulda tazelenen güven dolayısıyla kendilerini tebrik ediyor, hayırlı olmasını  diliyorum.

Daha önce de bu satırlardan paylaştığımız gibi Okul Yöneticilerini Değerlendirme sürecinde, daha puanlama yapılmadan, sonuçlar açıklanmadan bir iki ay öncesinden yöneticiliğe devam edecek olanların yer aldığı liste Milli Eğitim Bakanlığı’na ulaştı. Gerekli olurlar alındı. Bize sadece son dakika kurtarılanlar sürpriz olmuştu.

Bu arada okul yöneticileri müdür yardımcılarını güya kendileri seçeceklerdi. Tabi ki o da öyle olmadı, çünkü  İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerinin verdikleri isimleri yazma zorunluluğuyla karşılaştılar. Boyun eğen de oldu, direnen de. 

Şimdi ise yeni bir sürece girdik. Müdürlüğe ilk defa ve yeniden görevlendirme başvuruları alındı. Değerlendirme sonuçlarına göre sözlü sınava çağırılacak aday listesi açıklandı. Daha henüz mülakat yapılmadı, ama mülakatı geçti sayılacaklar belli. "Devrik müdürler” mülakattan pek bir şey ummazken, göreve devam edecekler ve yeni okulları bile belli oldu. Muhteşem teşkilatımız gerekli planlamayı yapıp, hazırladığı sonuç listesini yetkili kişilere bile danıştığı öğrenildi. Yani mülakat formaliteden yapılacak. Bakalım bu planın sonucu da aynen ilan edilecek mi? Gerçi artık merak da duymuyorum ya, nasıl olsa olacak. Sadece okulların yeni yöneticilerine herkes gibi alışmam gerekecek.

Dedim ya olağanüstü hızlılar. Kadrolaşma tıkır tıkır işliyor. Ben asıl bu süreçte gösterilen çaba eğitim-öğretimde de gösterilecek mi onu merak ediyorum. Açıkçası görmek istiyorum. Bakalım muhteşem ilçe teşkilatımız sayesinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Silivri başarıdan başarıya koşacak mı?

Yeri gelmişken, yeni eğitim-öğretim yılına büyük bir ihmalle başladığınızı, yapılan hatanın ilçemiz eğitimini büyük bir zarara uğrattığını söylemeden edemeyeceğim. Madem siyasi ortaklarınızla eğitimde her şeye siz karar veriyorsunuz ve aldığım duyumlara göre en az herkes kadar siz de rahatsızsınız ilçe müdürlerimizin lüks merakına neden engel olamadınız? Geç öğrendiniz diyelim, ki bunu da size yakıştıramadım, yapılan hatanın düzeltilmesi için neden bir adım atmıyorsunuz? Ben şahsen bunu sizden bekliyorum. Sendikalar, siyasi partiler tepkilerini gösterirken sizden çıt çıkmıyor. Böyle konularda sizi duyarlılığa davet ediyorum.  Üyeniz Bünyemin Kurt, kurum indirimiyle 87 bin TL’ye ( asıl fiyatın 90-100 bin TL olduğu tahmin ediliyor) alınan aracın iade edilerek 45-50 bin liralık yeni bir araç alınarak, kalan parayla da yetim öğrencilere yardımlarda kullanılmasını önerdi. Çok iyi bir fikir. Gönül rahatlığıyla lüks makam aracını kullanamadıklarını paylaşan Şube Müdürü Murat Karipçin, İlçe Müdürüyle bu konuda konuşacağını paylaştı. Tabi, müdür bey izinden dönebilirse! Siz de fark etmişsinizdir ne zaman bir kriz çıksa, müdür bey izne ayrılıyor…

 Ne karar verirler bilemem, ama ben sizden çok şey bekliyorum. Hadi hep birlikte bu yapılan yanlıştan dönülmesini sağlayalım. Yetim veya ihtiyaç sahibi öğrencileri, eksikleri olan okulları sevindirelim. İşte size fırsat… Şöyle güçlü böyle güçlü sendikayız diyorsunuz ya, hadi bakalım asıl burada görelim sizi. Teşkilat olarak ise zaten muhteşemsiniz, böylesine basit ve çözümü kolay olan bir konunun altından kalkamayacağınızı, hele fırsat elinize kadar gelmişken kaçırmayacağınızı düşünüyorum. Yanılıp yanılmadığımı göreceğiz.  

YORUM YAP