Sevginar Sali

Biz olmak ısrarı...

Fenerbahçe Silivri Şubesi, sportif faaliyetlerinin yanı sıra takım aşklarının paralelinde bir de Silivri sevdasına hizmet etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Fenerbahçe Üniversitesinin Silivri'de kurulması yönündeki çabalar bir yana YÖK'ün bundan sonraki sürece ilişkin tavrı çok önemli. 80'in üzerinde üniversite bulunan İstanbul'a yenilerinin kuruluşu bundan sonra öyle kolay kolay onaylanmaz deniyor. Bizim memlekette işlerin nasıl yürüdüğü bilindiğine göre olmazların nasıl olur yoluna girdiğini ayrıntısıyla yazmaya gerek yok sanıyorum.
İstanbul merkezdeki okulların ilçelere yönlendirmesi de son derece mantıklı ama bizim memlekette işler mantık çerçevesinde de çok ender zamanlarda ilerliyor maalesef.
Olması gerekenlerin yüzde 30'u olsa sırtımız yere gelmeyecek…
Fenerbahçe Silivri Şubesi yöneticileri umutlu… Kulüp yetkililerinden aldıkları bilgiye göre 2016-2017'de Fenerbahçe Üniversitesi Selimpaşa'da tahsis edilen yerde 4-5 fakülteyle faaliyetlere başlayacak.
İnşallah… Hani meyveler olgunlaşınca kendi kopar ya dalından, hamken çekiştire çekiştire ayırırız anca, hatta dalı kırarız…
Büyük hedefler koyuyor Belediye Başkanımız önümüze, zaman zaman erişmek için ufku izlemekten yorgun düşüyoruz…
Silivri için gelecek çok daha güzel olacak istemeye ve gayret etmeye devam etmemiz takdirde. Kimileri pes eder, ara ara zaaflarına yenilgisinde yüzerken zaman kaybeder…
Fark etmez…
Fenerbahçe Silivri Şubesinin gayretini tebrik ediyorum. Süleyman Gencoğlu, Hakan-Gökhan Kocabaş, Mesut Söylet, Mesut Güçlü, Mimar Sinan ve adını saymadığım; emeği geçen herkese teşekkürler. Onların bu çabasına, üniversite hedefi doğrultusunda sarılan yerel yönetimin belirleyiciliğini de çok önemli kuşkusuz... Adaylık ve 7 yıllık görev süresinci üniversiteler konusunda yapmaya çalıştıklarını ‘çaba' kelimesinin tam anlamıyla ifade etmesi  imkansız tabi. Daha fazlası ve ötesi var... Şimdi ben ne yazsam yetmeyecek kimilerinin içinde yanan ateşi söndürmeye!
Kırıp parçalayan muhalefet, yerin dibine sokan medya beklentisi karşılanamayan arkadaşların farkındayım. Günlük ve geçici kazançlara varılan hızlı yollar ve araçlar yerine ‘biz' olmaktan vazgeçmeyişimizi daha anlamlı ve değerli buluyorum.
Ya hep birlikte kurtulacağız, güzel günlere gideceğiz ya da teker teker yok olacağız… Bencil kurtuluşların büyük kazançları asla olmaz…

MÜTEVELLİ HEYETTE GÖREV ALACAK MUHTARLAR BELİRLENDİ
Silivri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyetinde görev yapmak üzere belirlenecek muhtarların seçiminde bu dönem için meslektaşları Akören Muhtarı Hüseyin Ergin ve Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi'dan yana görüş belirtti.
Tebrik ediyor, başarı ve kolaylıklar diliyoruz...

YORUM YAP