XXXXX

Bir Fireyle Liste Tahminimiz Tuttu

Dün yayınladığımız CHP İlçe Yönetimi ile ilgili tahmini liste bir fireyle doğru çıktı. Hakim Yıldız’ın yerine Turgut Saygın eklendi listeye ve yönetim dün gerçekleştirilen MYK’da onaylandı.
CHP Silivri’yi kongreye götürecek ilçe yönetimi belirlendi.  
Selami Değirmenci’nin atamalardan yana şansı bu kez de gülmedi. Mücadeleyi alışkanlık haline getirmekten başka yolu kalmadı. Kongrede, listesini hazırlayarak yönetime talip olacak. Sonuç her aşamada daha büyük önem arz ediyor. Parti büyükleri sükûnet çağrıları ile ortamı sakinleştirmeye çalışıyor. Parti içi rekabet iyidir. Örgüt yapısını dinamik tutar. Bakalım bu kez kim üstün gelecek. Özcan Işıklar, 2009’un rövanşını alabilecek mi? Selami Değirmenci, ilçe bazında parti içi yarışta üstünlük sağlayabilecek mi? Özcan Işıklar, atama konusundaki etkinliğini örgüt ile delege üstünde de sergileyebilecek mi? CHP’nin kongresinde yaşanacaklar bu sorular ışığında değerlendirilecek.

80 ADANIN İTİRAZLARI İÇİN SON HAFTA
80 adanın askı süresinde son gün 24 Kasım 2011. İtirazı olanların bu konuyu değerlendirmesi için son haftayı kullanmaları gerekiyor. Bölgenin imara açılması ilçemizde birçok sektörde canlanma açısından merakla bekleniyor. Ayrıca kamu kurumlarına hizmet yeri tahsisi bakımından da önem arz ediyor.

HİZMET Mİ, EZİYET Mİ?
Silivri Devlet Hastanesi hemşireleri tarafından önceki gün Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nin tiyatro salonunda Dünya Diyabet Günü nedeniyle bir seminer düzenlendi. Ücretsiz şeker ölçümü yapılacağı duyurulan etkinlik ilan edildiği üzere saat 10.00 yerine 11’e çeyrek kala başlayınca açlık kan şekerini ölçmek üzere bekleyen vatandaşlar programdan ayrıldı. Saat 11’e kadar aç kalmanın şeker problemi olan biri için ne kadar zor olduğunu uzun uzadıya yazabilirim ama etkinliği düzenleyenlerin bu konuda engin bilgileri olduğunu düşünmek istiyorum. Millete hizmet etmek amacıyla düzenlenen etkinliği eziyete çevirmeyin!

KÖYLERE YENİ DÜZEN
Muharrem Eren diye diye köy kanununda değişiklik yapılacak galiba. Şaka bir yana Eren’in dile getirdiği sıkıntılar muhtemelen Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşanmakta. Hükümet muhtarların taleplerini de dikkate alarak köy kanununda değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Yapılan düzenlemede dikkat çeken konular arasında köylerde imarların harçtan muaf tutulması, imar izinlerinin İl Özel İdare ile Kaymakamlığa bağlanması, nüfusa göre maaş düzenlemesi, sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesi yer alıyor.
Hükümet muhtarların sosyal, ekonomik ve kültürel bakımdan desteklenmesini öngördüğünü açıkladı. Hedeflenen düzenlemelere ilişkin muhtarların görüşü ne olacak bakalım…

Haberin devamı 17.11.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP