Sevginar Sali

“Bilgiler gerçeği yansıtmıyor”

Pazartesi günkü köşemde ele aldığım konu ve “İhtiyaç sahibi aile mağdur mu edildi?” başlıklı yazı hakkında Silivri Belediyesinden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklama ile birlikte ailenin imzasıyla belediyeye ilettiği yardım talep forumlarına da yer verildi.

Açıklama aynen şu şekilde:
“Kurumumuzdan yardım isteyen Turgut T. isimli bir vatandaşın, kendisine hiçbir yardım yapılmadığı ve belediyeden kovulduğuna ilişkin basında çıkan açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. 2013 yılından bu yana düzenli hizmet verdiğimiz Turgut - Nevride T. ailesinin;
29.09.2013 tarihinde koltuk takımı, halı ve televizyon ihtiyaçları karşılandı.
25.11.2013 tarihinde ev temizliği ve evde sıcak yemekleri yapıldı, sehpa talepleri karşılandı.
16.01.2014 tarihinde ev temizliği yapıldı.
07.02.2014 tarihinde ev temizliği yapıldı ve pansuman hizmeti verildi.
15.12.2014 tarihinde hasta nakil aracı hizmeti verildi.
07.09.2015 tekerlekli sandalye teslim edildi.
28.03.2016 tarihinde giyim ihtiyaçları karşılandı.
15.04.2016 tarihinde engelli raporu almak için ilgili kurumlara yönlendirme işleri yapıldı ve hasta bezi verildi.
23.11.2016 bir adet havalı yatak verildi.
24.11.2016 ambulans ile hasta nakil hizmeti verildi.
27.03.2017 tarihinde gıda yardımı yapıldı ve Gıda Bankasına kayıt ettirilerek bu tarihten itibaren her ay düzenli gıda ve temizlik malzemesi ihtiyaçları karşılandı.
Sağ elin verdiğini sol elin görmediği sosyal hizmet anlayışımızdan yola çıkarak, 8 senedir hizmet verdiğimiz hiçbir kişiyi ve yapılan hizmeti reklam yapmak amacıyla deşifre etmedik.
Söz konusu ailenin ulusal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamalara istinaden; gerçekleştirilen tüm hizmetleri kendi imzalarının da bulunduğu belge, talep formu ve tutanaklarla üzülerek paylaşmak durumundayız. Konunun Turgut T. isimli şahsın belediyemizden aldığı tüm bu hizmetlerin dışında nakdi bir yardım beklentisinden ve kurum yetkililerimizin böyle bir talebe olumlu yanıt verememesinden kaynaklanmaktadır.
Kurumumuzda ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahiplerine evde bakım hizmetinden, refakat, ambulans, ev temizliği, düzenli gıda yardımı, kıyafet ve ev eşyası ihtiyaçlarının karşılanması, fizyoterapist ve psikolog hizmetlerine kadar tüm sosyal hizmetler ücretsiz olarak verilmekte, nakdi yardımlar ise Sosyal Yardımlaşma Fonu'ndan yapılmaktadır.
Bu çerçevede belediyemizin 8 yıldır olduğu gibi tüm tarafsızlığı ve hakkaniyetiyle hizmet vermeye devam edeceğini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”
Bu olayla ilintili CHP Belediye Meclis Üyesi olmasının ötesinde bir eczacı ve de belediyenin sosyal çalışmalarını yakından takip eden yetkili olarak Semih Ayeş'in açıklamasını aktarmakta da yarar görüyorum.
“Son günlerde Silivri'de yaşanan ve de herkesin pürtelaş halde olayın neresinden tutacağını bilemediği bir süreç içindeyiz. Sıkıntı içinde olan vatandaşımıza elinden gelen desteği sunan tüm kamu kuruluşları, özel ve tüzel kişilere hassasiyetleri için teşekkür ederim.
Kamuoyuna bir takım bilgiler verilmektedir. Bunlar içerisinde vatandaşımızın aylık 1240 TL'lik ilaç gideri dikkatimi çekti. Yaptığım tetkiklerde hastamızın kullandığı ilacın SGK tarafından ödendiği ki hâlihazırda devletimizin sağlığı sosyal gider olarak gördüğü bir sistemde hayatı boyunca SGK'sı olmayan birey dahi Sağlık Sisteminden faydalanmaktadır. Bu ilaç için detay isteyenler varsa bana ulaşabilir.
Anlatılanlarda şöyle bir eksik bilgi var. Sanki bu vatandaşımıza Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Müdürlüğü tarafından hiçbir yardım yapılmamış ve de bir kenara itilmiş olarak gösterildiğidir. Aksine konuya meraklı olanlar birim müdürlüğüne gidip 2013 yılından itibaren burada yazılmasının hasta ve kişinin özel hayatını deşifreye gireceği üzere ayıp olması sebebiyle paylaşmayacağım tüm yardımları öğrenebilir.
Bu kadar haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Birimimizde çalışan tüm emekçi kardeşlerimizin gösterdiği özveriyi bir karalama kampanyasına dönüşmesine seyirci kalamadım. Şunu biliniz ki ilgili başkan yardımcımız, EYKOM birim müdürümüz ve de ekip arkadaşları vicdan ve de çözüm odaklı çalışan bir ekiptir. Bizlere, Büyük Silivri Ailesine sunmuş oldukları tüm hizmetler için teşekkür ederim. Bunları yazarken ki amacım polemik oluşturmak ya da görevden vazife edinmek değildir. Kimseyi savunmakta değildir. Herhangi bir görüşü olan varsa bana ulaşıp detaylı bilgi alabilir. Saygılarımla...”
***
Her kötü şeyin iyi bir tarafı ve aynı şekilde her iyi olanın da kötü yanı vardır…
Silivri Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda elinden gelen gayreti bundan sonra da sürdürecek kuşkusuz.
Özelde olayın ulusal ve yerel medyaya yansımalarından sonra ilgili kurumlar da hayırseverler de yaklaşımını sergiledi.
Allah kimseyi bir başkasına muhtaç etmesin… Sağlıklı, huzurlu günlerimiz olsun...

YORUM YAP