Sevginar Sali

Bayram şekeri!

Yeni dönem Silivri Belediyesinin Ramazan karnesi…
SİAD iftarında Başkan Volkan Yılmaz'ın paylaştığı bilgiden özet geçiyorum;
Belediyenin kasasından tek kuruş çıkmadan!

*100 bin kişiye ulaşması hedeflenen açık hava iftarları Ramazanın ilk gününden itibaren devam ediyor.
*20 bin çocuğa bayram hediyesi kıyafet; 30 bin parça Lc waikiki sponsorluğunda.
*10 bin kumanya paketi Migros ile anlaşmalı olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmış. Bağışçılar paralarını Migros'a yatırıyor, paketleri belediyeye geliyor buradan ihtiyaç sahiplerine iletiliyor. Başkan bey hatta çıtayı 20 bin hedefe yükselterek, iş insanlarına hayır konusunda duyduğu güvenin altını çizdi, SİAD'a destekleri adına teşekkür etti. Destek olmayı düşünenler Belediyeden konuyla ilgili bilgi alabilirler. 20 bin rakamını aklına koyduysa mutlaka gerçekleştirir!
İddiayı çok yüksekten açan yeni Başkanımız, bilmeli ki ne yaparsa yapsın biz her zaman daha iyisini bekleyeceğiz : ) Tekrar durumunda yüzümüz asılacak, acabalar baş gösterecek! Kendine acıdığı yok da temposuna uyum sağlamak durumunda kalanların Allah yardımcısı olsun : ) Bu kadar çok çalışıp iyi işler ortaya çıkarmanın hem de acemilik döneminde formülünü insanlık namına kamuoyuyla bir ara paylaşsa da biz de yolumuzu bulsak : ))
“Mutlu çocuklar, mutlu Silivri…”, “Sizin çocuklarınız benim çocuklarım…”, “Sosyal belediyecilik”, “İhtiyaç sahipleri bize gelmeden biz onlara desteklerimizi ulaştıracağız” gibi seçim vaatlerinin göreve geldikten sonra sözde kalması adına ortaya konan gayret takdire şayan.
Tüm bunlar için birkaç milyonu beleye bütçesinden harcamış olsaydı da Yılmaz'a kimse itiraz etmezdi. Ama buna gerek kalmadan halletmiş olması çifte kavrulmuş kahve tadında : )
Sosyal medyada popüler bir caps var; “Sen kahve değilsin, herkesi memnun edemezsin!” diyen…
Kahve olmadan da bir insanın herkesi memnun edebileceğine bu kadar yaklaştığını gözlemliyorum… Siyasi farklılıkları, daha üzerinde dumanı tüten sıcak seçim tercihleri, 23 Haziran'a bakış açısı uyumsuzluğuna rağmen insanların Volkan Yılmaz'dan söz ederken, “Kendimi sempati duymaktan alıkoyamıyorum” manasında cümleler ile duygularını ifade etmesi, düşüncelerine dair çok şey anlatıyor...
Herkesin enseyi kararttığı bu günlerde umut ışığı gördüğümüz yere büyüteçle koşmamız yadırganmaz her halde!?
Genel gündemin, ortamın acı tadına karşın, Ramazan'da ruhumuzu besleyen, bayrama sözünü ettiğim hoş nüanslarla ağız tadıyla girmemize vesile olana yerel yönetim anlayış ile duyarlılığın daima sürmesi, Silivri'nin mutluluğu için çalışan ve çaba sarf edenlerin ayağına taş değmemesini diliyorum…
Şeker Bayramınızı kutluyor, huzur, mutluluk ve sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirmenizi temenni ediyorum…

BUGÜN İÇİŞLERİ, YAKINDA TARIM BAKANI GELİYOR!
Yeni bir bakanlar geçidine şahit oluyoruz; 23 Haziran sebebiyle… Cumhurbaşkanı, bakanlar kurulu Ekrem İmamoğlu'na İstanbul'u kaptırmamak için taarruzda.
Silivri bugün İçişleri Bakanını ağırlıyor, önümüzdeki günlerde de Tarım Bakanı gelecek. Konu İstanbul seçimi tabi…
Ülke ve bölge sorunlarımız için bakanların bu kadar sahayı yakın markaja aldığı günleri de görmemiz dileğiyle...

YORUM YAP