Sevginar Sali

BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARAYIŞI


Yeni dönem ile ilgili başkan yardımcılığı konusunda değerlendirmeler hız kesmiyor. Bora Balcıoğlu seçiminden sonra, Işıklar’ın bu konuda yola devam edeceği bir diğer isim kim olur merakı da yoğunluğundan bir şey kaybetmedi. Zafer Ercan’ın emeklilik durumunun ardından, yerine gelecek isim merak ediliyor.
Işıklar, kararını açıklayana kadar tahmin yürütmeye devam edeceğiz de yaptığı tercihlerden, yapabilecekleri hakkında fikir yürütmek de mümkün. İlk döneminde yaşadıklarının etkisi ikincisini şekillendirecek kuşkusuz. Tevazu ve iş ciddiyetine bağlılığı, emeği çok önemsiyor bizim başkan. Macera aramayacak ve Selimpaşa Başkan bir de başkan yardımcı çıkartır mı bu dönem?! Benim için sürpriz olmaz… Silivri için ise hiç fena olmaz…
Son beş yıldır Silivri Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğünü yürüten Hasan Solak’tan söz ediyorum tabi ki… Kim bilir belki kariyerinde yükselme sırası ona gelmiştir…
Başkan Yardımcılığı mevzusu açılmışken; Bora Balcıoğlu’nun yeni görevine olumsuz tepki gösteren kimseyi duymadım, görmedim. Başkaları ile ilgili "Daha çok hak ediyordu” yaklaşımı kişiden kişiye göre değişiklik arz eder. Kişinin hak etmesi ile birlikte diğer dış koşulların ve ekip liderinin yaklaşım tarzı da çok önemli. Bora Balcıoğlu’nun Başkan Yardımcısı olması durumunda buna yol açan etkenlere ve karar veren kişinin (belediye başkanı) hakkını da teslim etmek lazım. Bora Balcıoğlu, ‘oldu’, evet ‘hak da ediyor’ ancak ‘yapan’a da bakmak lazım… Ne kadar kompleks bir süreç. Yaptım-oldu gibi basit bir algılama varken : ))
Cuma günü ve bir konu için ne kadar çok kelam?! Şu bir gerçek ki Özcan Işıklar, 2. Dönem ekibini belirlerken her zamankinden çok sık eleyip, ince dokuyacak… Beş yıl zor geçti işini kolaylaştırmak zorunda… Yoksa önümüzdeki beş sene hiç geçmez!!!

KAGİDER & SİLİVRİ BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ SÜRÜYOR
Silivri Kadın Girişimciler Derneği Aynur Süleymanoğlu’nun başkanlığı ve Silivri Belediyesi işbirliğinde sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeyi sürdürüyor. 14 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 15.30’da TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi arkasında fidan dikim törenine herkes davetlidir.

GÜNÜN SÖZÜ
Gözlerinin gördüğünü, yüreğinin gördüğüne değişiyorsan; Eyvallah.
Yüreğinin gördüğünü, gözlerinin gördüğüne değişiyorsan; Eyvah eyvah...

Hz.Mevlana

YORUM YAP